Dat gaat daar niet over Robert Darville.... (!!)

De daar oningevulde namen zijn respectievelijk; Louis Deliens, Roland Durselen, Philippe Lacroix en Thierry Smars.

Bron: Processtukken Haemers pag.172; pdf-pag 186

Bedankt voor je betrokkenheid en daarom ook te reageren op de eventuele fouten die ook ik bega Boemerang. Ik ging wat te snel… Het pv (102.288 van 22/12/1991) komt inderdaad uit het proces Haemers. Maar dit gebeurde er op dit proces:

“In verband met de verkoop van de wapens legden Deliens en Durselen tegenstrijdige verklaringen af, vooral over de koper van de wapens. Het werd zo erg dat de raadsman van Robert Darville een confrontatie van de twee getuigen vroeg. Die confrontatie leverde echter ook niet het gewenste resultaat op. De getuigen beweerden dat ze vanalles vergeten waren. Het kluwen en de hoop onbeantwoorde vragen werden voor de jury nog een stukje groter.”

De wapenhandelaar Robert Darville wordt op 17 augustus 1989 aangehouden en die arrestatie zorgt voor enkele verrassingen. Darville wordt ervan verdacht de FAL en FN FNC-geweren van Mendez aan Haemers te hebben geleverd. Darville wordt er ook van verdacht onderdelen van springladingen of afgewerkte bommen gefabriceerd en geleverd te hebben die in Ensival, Verviers, twee doden en Groot-Bijgaarden, een dode, gebruikt werden. Aanvankelijk ontkent Darville alles. Tot de onderzoekers hem confronteren met het feit dat zijn vingerafdruk op de afstandsbediening, gevonden in de box in Ukkel, staat.

Deliens gaf op het proces toe dat hij de wapens aan Robert Darville verkocht. Laatstgenoemde ontkende (uiteraard).

Ik doelde daar op. Bewezen blijft dat de Bende Haemers (allicht door en uiteraard met Robert Darville) in bezit was van de gestolen wapens van Mendez via Madani Bouhouche.

Bedankt om punctueel te zijn en mijn fouten terecht te corrigeren.

Luc Hennart wenst minister van Justitie zijn.