21

Onderzoek Bende van Nijvel: huiszoeking verricht bij gewezen rijkswachtkolonel

In het onderzoek naar de Bende van Nijvel is er vandaag een huiszoeking uitgevoerd bij de gewezen rijkswachtkolonel Gérard Lhost in Beersel. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen. Wat de huiszoeking heeft opgeleverd is niet bekend. Niemand werd opgepakt.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

22

Dat het parket maar eens uitlegt waarom dat niet onmiddellijk na de tweede bendecommissie is gebeurd.

23

ik heb het nog al gezegd: dit forum bestaat al zoveel jaren en bepaalde personen/verdachten komen met moeite aan 2 (nu na het nieuws) slechts 3 pagina's!

24

Zou het kunnen dat de speurders op zoek zijn naar "het geheugen van Lhost"? Toen hij tijdens de 2de bendecommissie verhoord werd, was hij dit namelijk af en toe eens kwijt.

Non semper ea sunt quae videntur

25

Gelet op de timing lijkt het er wel sterk op dat een nieuwe tip nav. de laatste tv-reportage waarschijnlijk mede de aanleiding was voor deze huiszoeking.

26

Zelfs al zou hij betrokken zijn (direct of zelfs maar indirect) bij één feit, ... wat hopen de speurders in godsnaam nog te vinden nu?

Wim wrote:

Zelfs al zou hij betrokken zijn (direct of zelfs maar indirect) bij één feit, ... wat hopen de speurders in godsnaam nog te vinden nu?

Dat is voor ons een vraag en voor de speurders een weet. Er zijn bijvoorbeeld tal van wapens nooit teruggevonden in verband met de Bende van Nijvel. Wie weet heeft Lhost een privécollectie met wapens en zit daar toevallig nog een mooi exemplaar dat ooit gestolen is geweest bij feiten die gelinkt zijn aan de Bende van Nijvel. Dan hebben we toch al een mooi begin. smile

Wat ik hierboven zeg ik trouwens louter een voorbeeld en geen feit! De speurders zullen wel een goede reden hebben waarom ze na zoveel jaar toch nog binnenvallen bij Lhost. Wij kunnen enkel hopen dat er iets interessants gevonden wordt.

28

Welke taal spreekt Lhost?

29

Juist vernomen dat hij tweetalig is.

Was kolonel Gérard Lhost niet "toevallig aanwezig" tijdens de overval van de Colruyt in Halle op 3 maart 1983?