Re: Temse: 10 September

the end wrote:

En wie wist dat in Temse een nieuwe generatie kogelwerende vesten lagen, speciaal ontwikkeld voor Groep Diane. Ook die werden gestolen.

De kogelvrije vesten voor de Diane? Bron » Nieuws

Er zijn die fameuze prototypes van kogelwerende vesten die gestolen werden in Temse wat op een inside job zou kunnen wijzen want de rijkswacht was op de hoogte van de productie van die vesten. Vooraleer daar in mee te gaan wil ik eerst eens weten of er nog andere kogelwerende vesten opgeslagen lagen in de fabriek in Temse? Als er geen andere vesten gestapeld lagen dan de prototypes dan was met volkomen normaal dat ze met die prototypes naar buiten gegaan zijn. Zie nl. de advertentie in de Gouden Gids » Forum

392

Re: Temse: 10 September

Die prototypes lagen in een kluis. Je gaat nu toch niet beweren dat het toeval is dat ze uitgerekend die meenamen?

Re: Temse: 10 September

Neen, die prototypes lagen niet in een kluis maar wel in een kast die op slot kon, wat een groot verschil zijn. Ziehier wat een ex-werknemer van de fabriek hierover geschreven heeft aan Ben: (zie » Forum)

"Ook gelezen in uw forum: de vraag over de kasten in het labo. De kasten waren grijs met witte schuifdeuren en konden vast met een sleutel. Maar wie er wist dat de vesten daar in lagen is voor mij ook een raadsel. Ikzelf wist wel van het bestaan van de vesten maar waar ze lagen wist ik niet, ook al kwam ik bijna dagelijks in het lab (of tenminste de gang naar het labo)."

De ex-werknemer wist niet dat er in die kasten vesten lagen maar hij was dan ook eerder een klusjesman als ik zijn getuigenis goed begrepen heb. Blijkbaar hadden de daders ook heel wat dozen opengemaakt (of opengesneden) in de fabriek. Dat kan er net op wijzen dat de daders ook niet wisten waar de vesten gestapeld waren. Wel wisten ze uit de info uit de Gouden Gids (zie de foto uit de Gouden Gids » Forum) dat daar wel ergens vesten zouden moeten te vinden zijn. Dan denk ik dat de daders gewoon zijn blijven zoeken en dat ze, na het doorzoeken van de dozen wat niets opgeleverd heeft, dan maar begonnen zijn met kasten open te maken en zo uiteindelijk de vesten gevonden hebben.

Daarom herhaal ik mijn vraag: waren er nog andere vesten te vinden in de fabriek buiten die prototypes? Ja of neen? Daar moet toch iemand op kunnen antwoorden?

394

Re: Temse: 10 September

Dat verhaal klopt met alle respect niet. Kijk naar de getuigenis van het vrouwelijke slachtoffer aan de pers. Wat ik uit haar verhaal (is ook op video) kan opmaken, is dat ze wisten waar ze moesten zijn. Het is mij niet bekend dat er dozen op willekeur zijn opgesneden.

395

Re: Temse: 10 September

Karel wrote:

Dat verhaal klopt met alle respect niet. Kijk naar de getuigenis van het vrouwelijke slachtoffer aan de pers. Wat ik uit haar verhaal (is ook op video) kan opmaken is dat ze wisten waar ze moesten zijn. Het is mij niet bekend dat er dozen op willekeur zijn opgesneden.

Sorry Merovinger, ze kan het zich niet herinneren. Dus hoe ze bij de kluis terecht zijn gekomen is niet helemaal duidelijk. Is dat direct gebeurd? Dan hebben ze voorkennis gehad. En als er dozen zijn geopend, dan is het een ander verhaal of toch niet. Wie weet een dwaalspoor. Waaruit blijkt dat er dozen zijn geopend?

Re: Temse: 10 September

Karel wrote:

Het is mij niet bekend dat er dozen op willekeur zijn opgesneden.

Karel wrote:

En als er dozen zijn geopend, dan is het een ander verhaal of toch niet. Wie weet een dwaalspoor. Waaruit blijkt dat er dozen zijn geopend?

Uit de artikelenreeks van Humo over de rijkswachtpiste voor de diefstal van de vesten in Temse:

“Op het moment van de overval maakten we al kaki-vesten voor het leger en blauwe kevlar-vesten voor de rijkswacht,” zegt een vroegere meestergast van Wittock-Van Landeghem. “Die vesten werden getest in de hangar achter op het terrein. Daar mochten wij niet komen. Er kwamen mensen van het leger en van de rijkswacht. Die van het leger waren niet in uniform. Die van de rijkswacht soms wel. Achteraan stonden ook kartonnen dozen, maar daar zaten de vesten voor het leger in. De overvallers van de Bende van Nijvel hebben mijn mes gepikt en daarmee hebben ze die dozen opengesneden. Maar ze hebben die legervesten niet meegenomen.

En op de website van de speurders staat het volgende:

Ze doorzoeken de plaats en stelen er kogelvrije vesten.

Dat wijst er toch wel op dat ze niet zomaar één kast hebben geopend. Anders wordt er niet gezegd dat ze de plaats doorzocht hebben.

Ik stel ook vast dat de gevonden kogelwerende vest (of zelfs vesten) in Ronquière wel degelijk een kakikleur heeft. Als deze type vesten inderdaad op een andere locatie gestockeerd werden in de fabriek dan de prototypes voor de rijkswacht dan is dat een bewijs dat de daders niet per se de prototypes wilden hebben maar gewoon een paar kogelwerende vesten. Tenzij de opgeviste vest uit Ronquière niet afkomstig is van de diefstal in Temse. Misschien wordt ook wel op dat aspect gedoeld met de term 'manipulatie van het onderzoek'? Is die gevonden vest wel een vest van Wittock-Van Landeghem en zo ja werd die wel in die nacht fameuze nacht van 10 september 1983 in Temse gestolen?

http://lh6.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TUWxA9hhGeI/AAAAAAAAAx8/oUDGk1ntix8/Ronq%208.png

https://lh5.googleusercontent.com/-qhUdssZbSZo/US___czMk4I/AAAAAAAADKE/Dx-bWasTNu4/s600/CBW%2520gilet-pare-balles.jpg

Er is zoveel zever en fake news geschreven over de bendefeiten dat het moeilijk is om nog duidelijkheid te hebben over de exacte feiten. En dat is nochtans wat er nodig is. Men moet zich baseren op de feiten en niets anders dan de feiten. Anders bouw je een onderzoek op lucht.

Re: Temse: 10 September

Merovinger wrote:

En op de website van de speurders staat het volgende:

Ze doorzoeken de plaats en stelen er kogelvrije vesten.

Op de Franse versie van de website is het nog duidelijker:

Ils fouillent les lieux et emportent des gilets pare-balles.

Re: Temse: 10 September

Ik heb zonet mijn eigen post van meer dan een jaar geleden nog eens herlezen (zie » Forum). Ik herneem hier het citaat van Jean Gol voor de Eerste Bendecommissie:

De daders ontvreemden 7 kogelvrije vesten zonder mouwen, kakikleur en blauw. Te noteren valt dat de firma Wittock, onder meer, kogelvrije vesten vervaardigt.

Dus het waren al zeker niet allemaal dezelfde vesten die gestolen werden. En als we de getuigenis uit Humo er bijnemen (een getuigenis die dus toch niet helemaal correct blijkt te zijn want er zijn wel degelijk kakikleurige vesten gestolen) dan werden deze kakikleurige vesten en blauwe vesten niet op dezelfde plaats bewaard. Ik kan mij moeilijk voorstellen dat deze allemaal prototypes moeten geweest zijn en dat een firma prototypes maakt met verschillende kleuren. Het gaat om het materiaal dat getest wordt en niet de kleur. Ook werden al vele vesten van dat type verkocht. Dan zal het dus geen prototype meer geweest zijn. Maar vermoedelijk wel een nieuwe versie van vesten.

En daar maakte Wittock-Van Landeghem zelfs reclame voor in gespecialiseerde tijdschriften. Waarom zouden dan alleen rijkswachters of Diane-leden in aanmerking komen voor deze diefstal? Eender wie die de Gouden Gids of een gespecialiseerd tijdschrift opengeslagen heeft en interesse had in die vesten, kan naar de fabriek zijn afgezakt om die te komen stelen. Dat het om een inside job gaat, wat sommigen maar al te graag willen geloven, staat dus bijlange niet vast.

399

Re: Temse: 10 September

Ik meen dat er ergens, mogelijk in een bos, een wapentijdschrift was gevonden. Voor de rest als er meerdere dozen zijn geopend, dan hoeft het per se niet een inside job te zijn. In de media werd beweerd dat er speciaal naar die rijkswacht vesten zou zijn gezocht.

Ik kan je het volgende vertellen. In mijn tijd werd er in de media op o.a. TV verteld, dat er bij de veel voorkomende criminaliteit, zoals inbraken in woningen e.d, veel wordt opgelost met de inzet van forensisch onderzoek. Ik kan je vertellen dat dat helemaal niet waar is. Op de 100 zaken is er 1 zaak waar destijds een verdachte kon worden achterhaald (bijv. door een vingerafdruk), dat is natuurlijk waardeloos. In de media wordt er helaas onzin verkocht. Waar zelfs de journalist onschuldig is, omdat de bron onzin verkoopt. De bron was in dit geval de politiewoordvoerder, die onzin verkocht. Ik zag het later op TV bij het nieuws en zei ook tegen mijn familie dat het onzin was. Er werd toen nauwelijks wat opgelost met forensische inzet.

En dan doel ik met name op de dagelijkse zaken, zoals autodiefstal, woninginbraak, bedrijfsinbraken, inbraak in kelderboxen en tuinhuisjes, e.d. De politie wilde doen laten geloven dat met extra forensische capaciteit er een wondermiddel was ingezet. Onzin helaas, was het maar zo.

De journalist moet natuurlijk wel zijn bron controleren. Hoor en wederhoor. In dit geval door de cijfers op te vragen en te analyseren. Dat is dus blijkbaar niet gebeurd.

400

Re: Temse: 10 September

Merovinger wrote:
the end wrote:

En wie wist dat in Temse een nieuwe generatie kogelwerende vesten lagen, speciaal ontwikkeld voor Groep Diane. Ook die werden gestolen.

De kogelvrije vesten voor de Diane? Bron » Nieuws

Er zijn die fameuze prototypes van kogelwerende vesten die gestolen werden in Temse wat op een inside job zou kunnen wijzen want de rijkswacht was op de hoogte van de productie van die vesten. Vooraleer daar in mee te gaan wil ik eerst eens weten of er nog andere kogelwerende vesten opgeslagen lagen in de fabriek in Temse? Als er geen andere vesten gestapeld lagen dan de prototypes dan was met volkomen normaal dat ze met die prototypes naar buiten gegaan zijn. Zie nl. de advertentie in de Gouden Gids (Forum).

the end wrote:

voor Temse is deze tekst zeer interessant. Los van wie de tipgevers zijn is de voorkennis door de daders overduidelijk en mogelijke hoek waaruit die kennis kan komen is groter dan de rijkswacht alleen.

De kans dat ze op goed geluk naar Temse gereden zijn voor die vesten acht ik wel heel erg klein. Dat de elite-eenheden (aankoopdienst) op de hoogte zijn van de evolutie van de vesten is hun plicht, waarom betalen we anders belastingen. Rijkswacht is gelijk aan leger. Maar dit is een kleine wereld met internationale connecties.

Temse staat duidelijk in relatie met Waver en de geluidsdempers bestemd voor Colombia,. Het is geen toeval dat Massagrande i.v.m. Temse genoemd wordt. Ook de rol van Lekeu is geen toeval. Het is ook geen toeval dat Gol hele grote bestellingen plaatst bij de getroffen firma's. Het is geen toeval dat Lekeu zijn angst voor zijn leven samen gaat met de liefde voor Israël, en dat Massagrande het niet heeft voor zionisten. Bultot kende Massagrande heel goed, denk aan zijn uitspraak over extreem-rechts en de bende.

En het belangrijkste is de uitvoering van hun moordpartijen, de werkelijke feiten, waar er minder toeval is dan vele denken. Het feit is dat na 34 jaar er nog geen antwoord gevonden is op de belangrijkste vragen. Toeval?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.