Re: Temse: 10 September

Ik denk dat de daders zeer bewust de kinderen hebben laten leven, anders zat het land met een tweede zaak Horion en zou de publieke opinie zich meer hebben geroerd om de daders te pakken.

Temse blijft een beestachtige daad met achteraf bedroevend weinig respect voor de slachtoffers. Het aantal mensen dat weet had van die vesten was lang niet oneindig en grondig onderzoek had moeten leiden tot arresteren van Bende uitvoerders en opdrachtgever.

642

Re: Temse: 10 September

Kan dit kloppen?

Collega-magistraat: "Willy heeft dat vaak gezegd: 'Daar, helemaal in het begin, in Temse, ligt de sleutel.' Bekijk de context: tot aan die eerste grote raid in Nijvel zie je vooral wapendiefstallen en geïsoleerde moordpartijen. Midden 1983 is de Bende zich nog aan het bewapenen, met het oog op het echte werk. Pas na Temse beginnen ze de politie uit te dagen en op agenten te schieten." Temse ligt ook in het arrondissement Dendermonde, maar het onderzoek naar de roofmoord is in 1984 overgeheveld naar Nijvel. Als het dossier eind 1985 terugkeert, moet Acke tot zijn afgrijzen vaststellen dat men in Nijvel geen klap heeft uitgevoerd. Er is niet één onderzoeksdaad gesteld."

Met kan dit kloppen bedoel ik, kan het zijn dat er in Nijvel geen enkele onderzoeksdaad gevoerd werd ivm Temse (Tamise)? Kan iemand een spoor van enige onderzoeksdaad vinden in Nijvel wat betreft Temse?

643

Re: Temse: 10 September

Wat heeft er niet lange tijd stilgelegen in Nijvel als in Charleroi, Fenix.

Dat er geen onderzoeksdaden zijn gesteld geweest, Fenix, heeft te maken dat Massagrande en Bultot niet zijn verhoord geweest. Dat Jumet dit ter zijde heeft gelegd tot groot ongenoegen van de heer Acke. Het verhinderen om het extreem rechts spoor uit te diepen.

644

Re: Temse: 10 September

De conciërge van de fabriek, Jos Broeders, werd eerst neergeschoten (twee keer gemist) door de drager van het .22 kaliber FN in het labo. Hij vluchtte naar de aangrenzende keuken en probeerde de deur te blokkeren om zijn aanvallers tegen te houden. Een van hen vuurt een 12-gauge ontploffing af door de deur en verwondt Jos in de buik. Zijn achtervolgers drongen de keuken binnen en de drager van de .22 maakte hem af met vier kogels in het hoofd.

Gezien de omstandigheden lijkt het vrijwel zeker dat het slachtoffer werd neergeschoten en gedood door twee afzonderlijke moordenaars, de ene droeg een 12-gauge geweer (RG-1 in CBW-terminologie) en de andere was uitgerust met de FN .22 LR. Hier zijn ze, net als voorheen, nog steeds "twee tegen één".

Zie hier mijn volledige post van 3de april » tueriesdubrabant.1fr1.net