1

Naatje van Zwaren de Zwarenstein zou midden jaren '70 onder de schuilnaam "Sandra" deel hebben uitgemaakt van een prostitutienetwerk met 14- à 16-jarige meisjes dat opereerde vanuit een manege aan het Rood Klooster in Oudergem (waaraan in de jaren '80 ook Christine Van Hees werd gekoppeld). Naast Naatje zouden ook Paulette N., Christine C., Marie V., Mireille D.B. en Joëlle J. meegedraaid hebben in het netwerk, dat vertakkingen zou hebben gehad in Nederland en Engeland.

De meisjes zouden gedrogeerd geweest zijn, ingezet bij seksfuiven in ondermeer het Rood Klooster en residentie Pacific, overgeleverd aan klanten uit buitenlandse ambassades en gevoerd naar clubs en dancings (Le Mirano?). Ook Faulx-les-Tombes kwam ter sprake (toen Paulette N. begin 1976 verklaarde dat ze er wilde gaan wonen). De meisjes werden bedreigd om het netwerk geheim te houden, wat bijvoorbeeld leidde tot het in elkaar slaan van Christine C. en een aboortusbehandeling bij Mireille D.B. in Londen. Er werd zelfs gesproken van moorden en het versnijden van meisjes tijdens orgieën.

Naatje spijbelde vaak met valse doktersvoorschriften en zou door haar moeder eens betrapt geweest zijn op de hooizolder van de manege met haar rijleraar en een ander meisje. Op 12 maart 1976 verdween Naatje om op 7 april weer op te duiken in Amsterdam, naar eigen zeggen omdat ze al liftend haar rijleraar was gaan nareizen. Joëlle J. verklaarde dat een groep meisjes daags voor de verdwijning van Naatje naar Nederland zou vertrekken. Een medische expertise zou echter gesteld hebben dat ze als maagd vertrokken en teruggekeerd was (maar we hebben al meer "vreemde" expertises gezien in deze dossiers).

Na haar terugkeer vertrok Naatje met haar ouders naar de VS waar ze in 1980 omkwam in een verkeersongeval. De politie kende enkel de schuilnaam van de leider van het netwerk: ene "Mich". Een Brusselse ex-prostituee verklaarde aan een Belgische krant dat ze in die periode aan een ontvoering door deze man was ontsnapt. Het klantennetwerk had een Zaïrese connectie, onder wie een aantal pooiers. De rijleraar zou trouwens gearresteerd worden met een 19-jarige en een 24-jarige zoon van de consul-generaal van Zaïre in Brussel, Moekankoe. Ook Paulette N. had banden met de zoon van de Zaïrese consul in Antwerpen, waar ze eens teruggevonden werd toen ze van huis was wegelopen.

Joëlle J. verklaarde dat ze eens door een Zaïrees werd opgepikt en naar de manege gebracht, waarna ze ontsnapte. Bij de huiszoeking bij de consul in een voorstad van Antwerpen werd een lijst met namen van verdwenen meisjes gevonden. De consul zelf zou echter niets geweten hebben van de activiteiten van zijn beide zoons. X1 beweerde over een foto van Naatje die haar door de speurders werd getoond, een meisje te herkennen "van wie ik denk dat ik het ooit heb gezien". X1 was toen zeven jaar oud.

Volg de vinger: "Mich", Faulx-les-Tombes, Afrikaanse ambassades, X1, ...