1

Op dinsdag 12 november 1985 onderzocht de politie de omgeving van de zwaaikom in Ronquières waar de twee getuigen al die manoeuvres hadden opgemerkt in de zondagnacht na Aalst. Aan de oever van het kanaal vonden ze onder andere het visitekaartje van een meester-tatoeëerder in Brussel.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Met zulke voorwerpen als een visitekaart gevonden op openbaar domein kan heel weinig rekening gehouden en tijd gestoken worden in een gerechterlijk onderzoek. Dit kan enkel als 'bewijsstuk' of indicatie dienen als er al andere veel belangrijke elementen zijn die met het voorwerp zelf of met de oorsprong van het gevonden voorwerp  overeenstemmen.

Er lopen en fietsen nl. dagelijks mensen langs het jaagpad. Er zijn vissers die wekelijks aan de zwaaikom vissen. Er zijn mensen die hun jachtjes aan de steigers aanlegden. Bovendien was er toen de frituur van Frank O. waardoor er continu volk in de buurt van de frituur rondliep. Eender wie kan daar dus eender wat en op eender welk moment iets op de grond gegooid hebben. De kans is dus zeer groot dat deze visitekaart absoluut niets met de daders of de bende te maken heeft. Tenzij de getuige gezien heeft dat de daders de bewuste visitekaart hebben weggegooid.

3

Vergeet niet dat er ook stukken van munitiedozen van het merk Legia zijn teruggevonden op die plaats. Dus als het visitekaartje daarbij lag, is de kans zeer groot dat het wel te maken heeft met het Bende-dossier.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Ik weet het niet hoor, als je een vierkante meter van een wandelpad gaat uitspitten op de aanwezige elementen en die vervolgens aan een persoon linken, dan ben ik zeker dat je vijf sigarettenpeuken gaat vinden van vijf verschillende eigenaars en een blikje cola van nog iemand anders en een snoepwikkel van nog een andere persoon.

Hangt er ook vanaf in welke staat dat kaartje was. Als het helemaal wak en doorweekt was, net als de munitiedozen of net minder of meer aangetast door vocht, speelt allemaal mee in het bepalen ervan. Het kaartje lag er misschien al een dag eerder.

Servo per Amikeco

Die redenering is juist. De kans is 1 op 1000 dat het visitekaartje ergens toe leidt. Maar die ene kans moet je grijpen. Klantenbestand tattoo-shop nagaan en dergelijke. Als je dat niet doet moet men niet afkomen met: we hebben er alles aan gedaan.