Wie kan mij materiaal verschaffen waaruit kan worden vastgesteld dat Dutroux in opdracht werkte om jonge meisjes af te leveren voor de Roze Balletten. Aangezien gebleken is dat hij de ontvoerde kinderen opsloot voor eigen misbruik, zou je moeten afleiden dat hij geen vaste leverancier geweest is van de politieke figuren uit de dossiers van de Bende van Nijvel, maar zelfstandig werkte, bv. voor netwerken van kinderporno. Ik kom daarover niets tegen op het internet.

2

Ik zou al eens beginnen met te kijken naar de info over de meeting van Dutroux, Nihoul, Corvillain, Darville, Achille Haemers en Frantsevitch. Lijkt me een goed vertrekpunt. En dan de pijlen volgen die vertrekken vanuit deze actoren en zien waar je terecht komt. Een "organisatie" die niet vies was van wapen- en drugshandel maar ook van meer "roze" elementen. Waarvan de contouren vaag zijn maar toch inschatbaar. Met een beetje tijdsinvestering kom je al een eind ver. Maar ik zou me van de belangrijkheid van Dutroux zelf niet te veel voorstellen. De piste Nihoul is veel interessanter. En zijn beschermheren (kijk alleen al naar degenen die hem valse alibi's verschaften).

3

"Niet alles in brief Dutroux is zomaar weg te gooien"

De brief die Marc Dutroux verstuurd heeft aan Jean-Denis Lejeune, de vader van één van zijn slachtoffers, is een vreselijk werkstuk maar niet alles in de brief is zomaar weg te gooien. Dat heeft kamerlid Laurent Louis vandaag verklaard op het Brusselse justitiepaleis, waar hij moest verschijnen voor de Brusselse raadkamer. Volgens Laurent Louis bevat de brief voldoende materiaal om het bis-dossier in de zaak-Dutroux, het onderzoek naar eventuele pedofilienetwerken, te heropenen. "Het is duidelijk dat een groot deel van de brief bestaat uit de verzinsels en wartaal van een gevaarlijke psychopaat", zei het kamerlid, "maar dat wil niet zeggen dat we de hele brief zomaar moeten weggooien.

Dutroux noemt immers ook namen van hooggeplaatsten die hem zouden beschermd hebben. Het gaat onder meer om oud-PS-voorzitter Thierry Giet, die als bij toeval recent benoemd is tot rechter bij het Grondwettelijk Hof." Laurent Louis kondigde aan dat hij de hele brief zou overmaken aan Justitie. "Dit moet voldoende zijn om het bis-dossier te heropenen en eindelijk grondig te onderzoeken", ging het kamerlid verder. "Vandaag zal ik ook het ontslag vragen van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH). Blijkbaar is zij niet in staat te vermijden dat een veroordeeld misdadiger als Dutroux vanuit zijn cel zijn slachtoffers blijft lastigvallen. Bovendien blijkt dat Dutroux vanuit zijn telefooncel zomaar kan bellen en aangetekende brieven kan schrijven onder andermans naam."

Bron » www.hln.be

Op zijn politieke site is Laurent Louis behoorlijk expliciet en noemt hij namen:

"Dans la lettre que Marc Dutroux a adressé à Laurent LOUIS, le criminel, outre ses délires psychotiques, confirme l’existence d’un réseau pédo-criminel en Belgique et souligne des protections politico-judiciaires. Michel Nihoul aurait, selon lui, été le cerveau de ce réseau qui pouvait compter sur l’appui et la protection de l’avocat Marcel Cools, fils de l’ancien Ministre socialiste André Cools, de Jean-Marie Dehousse, cousin de l’ancien Bourgmestre socialiste de Liège, Jean-Maurice Dehousse mais aussi de l’ancien Procureur général de Liège, Léon Giet (actif lors de l’éclatement de l’affaire Dutroux…) et de son fils, l’avocat Thierry Giet, ancien président et chef de groupe à la Chambre du Parti Socialiste, promu depuis peu juge à la Cour Constitutionnelle. Dutroux pointe également la responsabilité de Claude Thirault dans la mort de Julie et de Mélissa et celle de Michel Ferette dans leur enlèvement."

Bron » www.deboutlesbelges.be

Moeilijk om na te gaan wat waarheid en leugen is, en men moet altijd waken over mogelijke laster en eerroof van onschuldigen (remember het gedoe rond di Rupo), maar als de centrale pion in deze zaak spreekt zou men toch op zijn minst moeten nagaan of er iets van aan is. De manier waarop de brief gepresenteerd werd door de media (en dan vooral door DH) als absolute instant-fantasie doet echt wel wenkbrauwen fronsen. Ok, Dutroux werd veroordeeld als "lone wolf" maar dit was afgesproken omdat het netwerk-luik zou worden behandeld in Dutroux-bis. Een onderzoek dat dan op hallucinante wijze ... simpelweg uitdoofde.

4

Reeds in 2002 over Michel F.:

"Tout au long de l'enquête, Marc Dutroux a toujours accusé Weinstein et Lelièvre d'avoir enlevé Julie et Melissa. Cette fois, il a avancé une autre thèse. Pour lui, les gamines ont été enlevées par une personne en qui elles avaient confiance. Selon Dutroux, cette personne est Michel Ferette, un moniteur que les fillettes avaient rencontré dans un camp de vacances l'été précédant leur disparition.

L'homme aimait les petites filles et avait des comportements fétichistes. Il photographiait ainsi les enfants et avait gardé à son domicile des vêtements que Melissa avait oubliés au stage. Les fillettes appréciaient beaucoup l'individu. L'enquête à son sujet n'a cependant abouti à rien de sérieux. Pour Dutroux, il s'agit là d'une lacune de l'enquête.

Bron » www.radicalparty.org

5

Marc Dutroux = Marc Goossens? Ja of nee?

Hij had in elk geval mogelijkheden genoeg om Christine Van Hees te ontmoeten; Nihoul, Schaatsbaan Poseidon, ... Misschien ging hij dan te werk met een andere familienaam? Aan de andere kan was Dutroux (geboren in '56) 28 jaar toen het lichaam van Christine gevonden werd. Ik meen me te herinneren dat de getuigenissen over Marc G. spraken over een jonger persoon, daarnaast meen ik me ook te herinneren dat op vlak van fysieke kenmerken Marc G. en Marc D. wel wat gelijkenissen hadden.

6

Leaks wrote:

Marc Dutroux = Marc Goossens? Ja of nee?

Nee, volgens mij bestaat Marc Goossens echt. In het boek de X-dossiers stellen de auteurs dezelfde vraag:

(...) Vaker nog dan de zender Radio Activité in het oude dossier duikt de naam Poseidon op. De GP'ers hebben destijds een dertigtal vroegere bezoekers van de schaatsbaan in Sint-Lambrechts-Woluwe ondervraagd. Christine Van Hees kwam er in de maanden voor haar dood bijna wekelijks en ontmoette er jongeren van diverse pluimage. Ook het (trachten te) identificeren van de vele vrienden en vriendinnen die ze daar ontmoette, leidt tot een ellenlang lexicon van lapnamen en voornamen. Eén ervan is Marc C., ook wel bekend als 'Marc de Zwitser'. Maar daarnaast was er nog een andere Marc, verklaart Poseidon- bezoekster Ariane M. in maart 1986. Volgens haar had Christine Van Hees kort voor haar dood een afspraakje met deze onbekende Marc. "Ik weet niet wie hij is, maar als ik me goed herinner, heb ik horen zeggen dat hij uit la province kwam, uit de streek van Bergen."

Was dit Marc Dutroux? Was het de nooit geïdentificeerde paracommando die zich Marc Goossens placht te noemen? De GP nam de moeite niet om het uit te zoeken, de speurders van de antenne-Neufcháteau wel, maar zij zullen er in 1997 de tijd niet voor krijgen. Zeker is dat er bij de bezoekers van de Poseidon nooit sprake is geweest van Marc Goossens, als dat al zijn familienaam is. De persoonsbeschrijving van Goossens stemt hooguit ten dele overeen met die van Dutroux. Wat wel zou kunnen overeenstemmen, is de verklaring van een vriendin van Christine Van Hees, die beweert dat ze kort voor haar dood 'iemand uit een groep motorrijders' had ontmoet. Er zijn redenen om te geloven dat het hier gaat om de mysterieuze "Marc uit de streek van Bergen". Het is Marc Dutroux zelf die eind 1996, na afloop van een verhoor, een gesprek aanknoopt met enkele BOB'ers. Het gesprek gaat over moto's. Hij heeft er meer dan tien jaar geleden ook nog één gehad, zegt Dutroux. En, voegt hij eraan toe: `Ik trok toen af en toe op met een motorbende uit de streek.'

Bron: De X-dossiers, wat België niet mocht weten over de zaak Dutroux | Douglas De Coninck, Annemie Bulté, Marie-Jeanne Van Heeswyck

Maar in de samenvatting van het dossier-Dutroux lezen we dat Marc Goossens wel degelijk bestaat:

Audition V. D. S. Freddy

Portier occasionnel au New Inn - 890 chaussée de Wavre. Fréquente café Bouffons (face au New Inn). A vu une fois Christine Van Hees au café Les Bouffons (dernier trimestre 83). Dit par après que lors d’une des visites de Christine Van Hees aux Bouffons elle portait une mini jupe en jeans ultra courte très provocante. Elle était seule, a joué au flipper.

Connaît Marc Goossens (para) fréquentant les cafés de la Chasse. Il y en a aussi un autre qu’il ne connaît pas. Ces paras fréquentent aussi le café Chez Clo Clo rue des Champs. Ajoute in fine de son audition "je pense que vous auriez intérêt à contacter les personnes qui s’occupent de radio activité car elles viennent très souvent aux Bouffons".

Bron: PV 18492 | 23 augustus 1984

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

7

Dank voor de uitklaring! De Marc waar ze mee optrok is dus effectief Goossens en niet Dutroux. Het blijft wel nog steeds interessant dat er toch aanwijzingen zijn dat zij Dutroux kon kennen.

Merk in dit artikel over prins Claus op dat er ook naar Marc Dutroux verwezen wordt » maudoortwijn.com