Kan iemand meer info geven over Bongiorno? Is dit verbonden met Italiaanse maffia en de clan van de pizzaconnection bijvoorbeeld of is dat een andere?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Carmelo Bongiorno: koppelbazenmaffia. Moord op journalist Stephane Steinier.

3

Voor Steinier zie ook de getuigenis door D. in dossier Dutroux (zie dvds of wiki) > Maxheleau, Cocu, Ronquieres, Mahieu, Nihoul, ... (ik heb die D. gesproken ooit en hij leek me geen fantast). Jullie moeten die getuigenis eens opvissen, daar staan interessante dingen in!

fipilip wrote:

Carmelo Bongiorno: koppelbazenmaffia. Moord op journalist Stephane Steinier.

Merci, het is toch ongelooflijk waar men overal uitkomt:

Pietro Allatta (1948?) is een Belgisch voetbalmakelaar van Siciliaanse afkomst met een Togolese makelaarslicentie. Hij wordt ervan beschuldigd een centrale figuur te zijn in het omkoop- en gokschandaal in het Belgisch voetbal. Allatta maakte in de jaren '80 deel uit van de entourage van Carmelo Bongiorno, die veroordeeld werd wegens het organiseren van de moord op de journalist Stéphane Steinier.

Meer » wikipedia.org

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

5

Carmelo Bongiorno is een grote koppelbaas uit Henegouwen die zwartwerkers levert voor belangrijke bouwbedrijven uit het halve land. Deze onwettige activiteiten, die vooral in de jaren tachtig een hoge vlucht nemen, worden gedoogd in deze regio die geplaagd wordt door een grote werkloosheid. De zeven of meer moorden die in die wereld van de koppelbazerij vallen neemt men er dan maar bij. Een van de vermoedelijke slachtoffers is de journalist Stéphane Steinier die voor het laatst is gezien op 26 januari 1989.

Op het einde van de jaren tachtig begint het parket zich toch te interesseren voor wat er allemaal fout loopt bij de koppelbazerij. Ook Carmelo Bongiorno moet voor de rechter verschijnen. Op 13 september 1996 doet het gerecht uitspraak in een proces over tewerkstelling van zwartwerkers. Carmelo Bongiorno krijgt zes jaar wegens frauduleus bankroet, oplichting en valsheid in geschrifte.

Bron: Het land van de 1000 schandalen | Dirk Barrez

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Via deze link kan men lezen dat Carmelo Bongiorno dat hij een oude maffia baas is » books.google.be

Als ik me niet vergis is dit de clan van de pizza-connectie of toch een deel van de connectie. Dit brengt ons ook heel dicht bij Farcy en het NDB, de Italiaanse connectie waar BIC agent Cloonen zeer close mee was. Dan komt men heel dicht bij Vernaillen, bevroren vlees, de oude heroïne-zaak waarbij Vanden Eynde sprake van is, bouwbedrijven. Straf ook de connectie met de zwarte baron.

Er is ook nog de zaak met de 5000 revolvers van Baudry waarin Cloonen en rol speelt (waarvan ik ooit iets in de Itaiaanse literatuur ben tegen gekomen samen met kogelvrije vesten).

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

7

Koppelbaas Bongiorno was klant bij Crédit Commercial en Financier. (...) In het exposé [van Godbille] voor de commissie verwees Godbille naar het dossier van de koppelbaas Bongiorno. Daarin zit de verklaring van een andere notoire koppelbaas, Natale Franco, dat het witwassen van trafieken met goud en edele metalen het motief was van de moord van Szymusik, maar ook van de Brusselse taxichauffeur Constantin Angelou.

Bron: De Bende van Nijvel: de puzzelstukken passen | René De Witte | 2005

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Zes kogels in de rug

Giuseppe Dell Aera (29), luitenant van Carmelo Bongiorno, de hoofdverdachte in de zaken Steinier en het koppelbazencircuit, is woensdagavond om 20.45 u koelbloedig en genadeloos neergeschoten in de straten van Morlanwelz.

Giuseppe werd afgemaakt met zes kogels in de rug en de nek, die werden afgevuurd uit een Magnum 357. Hij kwam uit een herberg toen een man, die hem klaarblijkelijk opwachtte, hem neerknalde. De schutter stapte daarop in een donkerkleurige Golf, waarin verschillende gemaskerde medeplichtigen zaten.

Giuseppe Dell Aera had pas op 6 oktober de gevangenis verlaten. Hij werd door onderzoeksrechter Sohet, die de zaak Steinier behandelt, op 26 mei opgepakt. Hij werd ervan verdacht te hebben meegewerkt aan de verdwijning van Stéphane Steinier.

Dell Aera, vader van twee kinderen, was officieel werkloos maar had bij het verlaten van de gevangenis wellicht zijn activiteiten in het koppelbazenmilieu hernomen. Onderzoekers denken dat de moord wel eens een afrekening in dat milieu zou kunnen zijn.

Bron: Het Laatste Nieuws | 10 november 1989

Was koppelbaas voor de Blatons. De Blatons waren close met Maud Sarr. Gezien de nauwe band tussen Pilarski en Maud Sarr, werpt dit een heel precies licht op de Bende van Nijvel. Als Pilarski inderdaad een sleutelfiguur zou blijken.

Via CCF, zie post 7, komt ook Banque Copine, en dus Finné in beeld. Sterke puzzel lijkt me.