1,061

Re: Nijvel: 17 September

Braine L'Alleud. Eigenbrakel voor de ollanders onder ons. smile

1,062

Re: Nijvel: 17 September

fenix wrote:

Ik denk dat Vos hier een verkeerde conclusie trekt i.v.m. de boordradio, want volgens mij was er op dat moment al versterking gevraagd. De tekst van deze oproep zit trouwens in een pv. Vos zegt:

"Ze nemen zijn wapen af, maar ze laten de boordradio achter. Ik denk dat ze hem gespaard hebben, goed wetende dat hij versterking zou vragen."

Staat hier ergens op het forum, zonder bron.

De agenten springen uit de wagen en grijpen naar hun dienstwapen. Maar met hun 9 mm-pistolen zijn ze niet opgewassen tegen het oorlogsgeschut van de gangsters. Volgens experts hebben ze onder meer een 357 Magnum gebruikt. Minstens zeven schoten zijn met een Colt 45 afgevuurd, acht met een riotgun.

Morue wordt geraakt in het been en valt naast de combi in het gras. Ook zijn collega Lacroix wordt geraakt. Hij zoekt dekking en beantwoordt de aanval met een vuursalvo. Terwijl de wachtmeester via de boordradio om versterking schreeuwt (de gesprekken zijn opgenomen en de uitgetypte tekst is bij het pv gevoegd, red.), volgt een nieuwe reeks schoten.

Dus de conclusie van Vos dat ze Lacroix gespaard zouden hebben "goed wetende dat hij versterking zou vragen" blijkt verkeerd. De versterking was al gevraagd en als het goed is zou er op die band dus een tweede reeks schoten te horen zijn.

Ik neem aan dat Vos geen computer is en zich bepaalde details niet meer perfect kan herinneren maar dit kan dus aanleiding geven tot verkeerde conclusies. Mocht ik Vos zijn zou ik de vragen op voorhand vragen zodat ik mij rustig kon voorbereiden. Maar goed, forumleden zijn pezewevers op dat vlak.

Sorry Scaramouche, ik durf dus geen (onjuiste) conclusies trekken op basis van hetgeen Vos daar allemaal zegt. Geen idee trouwens of de inhoud van die tape publiek is.

We hebben hier trouwens al veel te veel over slachtoffers gezegd zonder enig bewijs. Zeker wat Aalst betreft zijn wij (het forum) hier veel te ver in gegaan vind ik. En dan denk ik heel specifiek aan drie vrouwen die er van verdacht werden hun man te willen vermoorden en een ander slachtoffer dat verdacht werd van diamantsmokkel. Ik weet uit zeer goede bron dat nabestaanden van slachtoffers beseffen dat de daders niet meer zullen gestraft worden en dat het enige dat zij nog verwachten eerherstel is voor hun geliefden. Mij daar van zeer goed bewust pas ik dus voor een antwoord ivm Lacroix.

Fenix, de rijkswacht schoot toen met 7.65 mm uit hun pistolen en ze hadden een UZI in 9mm aan boord. Die UZI heeft nooit gevuurd, Morue had die vast maar werd neergeschoten voor hij hem kon gebruiken.

De conclusie van Vos is in tegenspraak met materiële elementen. Lacroix had zich in de combi laten vallen, zijn benen hingen eruit. Er werd op hem gevuurd met zijn eigen pistool en op zijn uniform werd een loodstreep gevonden: vooraleer af te wijken op die epaulet heeft het projectiel fysiek langs zijn vest gestreken en een spoor achter gelaten. Op dat moment was Marcel Morue vermoedelijk dood of zeer zwaar gewond. De .45 was toen leeggeschoten, de RG moest vermoedelijk ook bijgeladen worden.

De hulpoproep kwam pas binnen in de meldkamer nadat de daders vertrokken waren. Morue had opdracht gegeven versterking op te roepen maar Lacroix was op dat moment de combi langs achter aan het omcirkelen (hij was bestuurder). Toen hij ter hoogte van de deur kwam ging Morue neer en Lacroix, gewapend met een stuk schroot en vanuit 2 kanten onder vuur, heeft zich dood gehouden.

Ik geef toe, toen ik dat relaas de eerste keer las vroeg ik me af of Lacroix er niet mee tussen zat. Maar als je alles op een rij zet is de conclusie dat dat onmogelijk is, of zo goed als.

Ik denk niet dat 'Nijvel' een val was, als je wil kan ik in het lang en breed uiteenzetten waarom niet.

1,063

Re: Nijvel: 17 September

Jean-Marie Lacroix heeft na de feiten NOOIT MEER contact opgenomen met de overgebleven weduwe van Marcel Morue en haar twee kinderen (twee dochters dacht ik). Eén van de kinderen heeft dat geschreven in een opmerking n.a.v. een post op de FB-pagina "les tueurs du Brabant Wallon/De Bende van Nijvel". Verleden jaar of reeds twee jaar geleden (de tijd gaat zo snel).

Persoonlijk - ik zeg wel "persoonlijk" - vind ik die passieve houding van die Jean-Marie Lacroix ONMENSELIJK.

1,064

Re: Nijvel: 17 September

Scaramouche wrote:

Persoonlijk - ik zeg wel "persoonlijk" - vind ik die passieve houding van die Jean-Marie Lacroix ONMENSELIJK.

Ik ken Lacroix niet en ik heb hem nog nooit gesproken. Ik weet wel dat iedereen met zo'n trauma op een andere manier omgaat. Misschien is het voor Lacroix te emotioneel en te zwaar om contact te hebben met de familie van zijn vermoordde collega. Zo'n gebeurtenis overleven moet een gigantische impact hebben. Ik denk dat het dus kort door de bocht is om zijn gedrag te omschrijven als "onmenselijk". Je wilt niet meemaken wat die man heeft meegemaakt.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

1,065

Re: Nijvel: 17 September

P-51 wrote:

Braine L'Alleud. Eigenbrakel voor de ollanders onder ons. smile

Eén van de rijkste gemeenten. Wie woonde of verbleef daar, of had er vrienden, of eigendommen. VDB?

1,066

Re: Nijvel: 17 September

Dat van die "afgeketste kogel op zijn epaulet", is dat wel mogelijk? Van op een korte afstand op hem geschoten? Ik vraag het aan de wapenspecialisten.

1,067

Re: Nijvel: 17 September

Als je weet hoe Morue afgemaakt werd en Lacroix gespaard gebleven is ... Ik stel me daar wel vragen bij, ja.

1,068

Re: Nijvel: 17 September

Scaramouche wrote:

Jean-Marie Lacfroix heeft na de feiten NOOIT MEER contact opgenomen met de overgebleven weduwe van Marcel Morue en haar twee kinderen (twee dochters dacht ik). Eén van de kinderen heeft dat geschreven in een opmerking n.a.v. een post op de FB-pagina "les tueurs du Brabant Wallon/De Bende van Nijvel". Verleden jaar of reeds twee jaar geleden (de tijd gaat zo snel).

Persoonlijk - ik zeg wel "persoonlijk" - vind ik die passieve houding van die Jean-Marie Lacroix ONMENSELIJK.

Ik denk dat je je niet kan voorstellen wat hij meegemaakt heeft en wat voor trauma dat achterlaat. Niets kan je daarop voorbereiden en het is onmogelijk te voorspellen hoe iemand zal reageren. Aan een cafétoog kan iedereen alles. Ik doe zelf aan parcoursschieten en ben daar niet slecht in maar je weet niet wat het is zolang er niemand terugvuurt.

Die kogel die letterlijk rakelings langs hem heen is gegaan, ja dat kan. Het is uiteraard zeldzaam maar het kan. Ik vermoed dat dat aspect uitgebreid onderzocht zal geweest zijn.

1,069

Re: Nijvel: 17 September

Van welk kaliber was die kogel die afketste op de epaulet van Jean-Marie Lacroix ? Of was het hagel uit een riotgun? Marcel Morue werd werkelijk "afgemaakt" en Jean-Marie Lacroix "kwam er van af" met een schampschot.

1,070

Re: Nijvel: 17 September

Het verschil is dat Morue vermoord werd tijdens het vuurgevecht. Lacroix hield zich voor dood en er werd achteraf nog één schot op hem gevuurd, om hem af te maken. Dat mislukte echter.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube