Re: Nijvel: 17 September

Kan zijn, maar in Vlaanderen heb ik nog niet dikwijls gehoord van hagel in indoor schietstanden. Ge weet niet waar die bazaar uitkomt als ge daar mee schiet. Ik kan mij voorstellen dat die Dekaise zijn speelgoed moet demonstreren en daar dan ook ne stand voor moet hebben. Maar da is inderdaad Wallonië en daar hebt ge geen milieuverguningen en al dien andere zever vandoen.

62

Re: Nijvel: 17 September

Nee, gewoon goede infrastructuur. Een stand voor kogel en een stand voor indoor kleiduif, ... Interesse: CTM Waver. Stand is niet van Daniel wel naast zijne winkel, alhoewel dat hij er voor iets tussen zit denk ik.

63

Re: Nijvel: 17 September

Herr Flick wrote:

Semi automatisch is als de actie van een pistool, je schiet, de huls wordt uitgeworpen en de volgende kogel wordt in de kamer gebracht, voor het volgende schot moet je terug de trekker overhalen.

Bedoel je dat je dan niet moet herladen (naar voor en dan terug naar achter)? En is dat ook met een beveiliging? Waarschijnlijk wel hé, of zijn er zoals bv. bij de Bende dat het kan dat je die beveiliging eruit haalt op de één of andere manier? Ik vond die terugslag wel gek, dus je moet wel al een goed schutter zijn om met degelijke wapens iets te doen, zoals de Bende van Nijvel-moorden.

Herr Flick wrote:

En in de vrije natuur schieten zonder jachtvergunning of zonder dat ge u op de terreinen van een trap of skeet club zijt, zou ik echt niet meer doen in dezen tijd, als ze u pakken zal t uwen besten dag niet zijn.

I know it, maar ja daarom dat ik mij wil gaan aansluiten hé en iets deftig kopen.

64

Re: Nijvel: 17 September

Als Renne wil kan ik met hem altijd is afspreken om naar de club te gaan. En ja semi auto is zonder "herladen" gewoon vinger op de trekker en schieten, auto is een keer trekken en alle kogels vliegen weg. Semi is schot per schot.

65

Re: Nijvel: 17 September

Aja, begrijp het. Ik zal het onthouden, het zal voor direct nog niet zijn maar ik onthou wat je zegt en ik wil zeker eens meegaan hoor, merci.

66 (edited by patrickhaemers 05-06-2009 14:02)

Re: Nijvel: 17 September

Fourez ingeschreven in Knokke en wat verder staat Menen. De man met achteruitgekamd zwart haar en kalend voorhoofd, Leon of Philippe de Staerke misschien? Dat de pooier nooit vervolgd geweest is en geen ernstige uitleg gegeven heeft i.v.m. zijn "politieauto" is niet te begrijpen. Volgens mij was hij medeplichtig in die zaak. Het ging daadwerkelijk wel om die videoband, want dan komt men weer terecht in het Brusselse noordkwartier.

Depauw stierf officieel aan een hartaanval. Zijn zonen zullen werkelijk angst gehad hebben, dat de echte doodsoorzaak niet gekend of bekend gemaakt werd. Had zijn ex-vrouw ook iets te maken met die cassette, of zijn Amerikaanse tweede echtgenote? De voorbereiding is door specialisten op allerlei niveau gebeurd (auto-technisch, rijkswacht techniek, afluisteren, vuurtechniek, vluchtroutes, ...).

Er moet een parallelle handel geweest zijn in auto-onderdelen (radio's, mistlampen, claxons ... Waarom anders die altijd stelen). Zijn hier nooit ergens sporen van opgedoken, of naar gezocht dat serienummers in handen van onwetende kopers terecht gekomen zijn? Of werden ze illegaal via contacten verkocht via bars en de vossenmarkt?

67

Re: Nijvel: 17 September

Dat verhaal van dien pooier met valse politie wagen is straf, heel straf. Waar zijn ze mee bezig als ze dat nooit verder onderzocht hebben. Langs de ene kant weeral een link met de prostitutie en "bars".

Re: Nijvel: 17 September

Mijn kennis waarover ik het al gehad heb, en uitgenodigd werd om mee te doen in het Brusselse nachtleven kon ook allerlei luxeproducten voor appel en ei krijgen: TV's, hifi installaties  & autoradio's (audiofiele merken zoals B&O), ... Luxegoederen die destijds voor Jan Met De Pet onbetaalbaar waren. Auto-onderdelen heb ik nog niet gevraagd. Maar denk dat alles te krijgen was, dus wss ook dat en wapens.

Re: Nijvel: 17 September

Dan zullen ze er wel mee te maken gehad hebben.

Re: Nijvel: 17 September

Is er ooit een verband gelegd tussen de pooier die bij Sabena werkte, de Taunus met oranje streep, en de overval op waardetransport op de luchthaven (zie zwarts) in een Taunus met oranje streep? Is dit onderzocht? Werd de koffie en champagne en pralines in de bars opgediend, die ze steelden?