Re: Frans Reyniers

» www.dhnet.be

Reyniers dacht dat Waver terrorisme was. Zelfs de grootste kan iets doms zeggen. Reyniers was niet ver te denken dat Finné een doelwit was. Volgens Reyniers was de samenwerking met de gendarmerie slecht omdat het eengericht was. Reyniers trekt het door Dery gelegde verband tussen de feiten niet in twijfel. Dus de vier musketiers waren de auteurs van alle gerelateerde feiten volgens Dery.

Re: Frans Reyniers

jameir972 wrote:

Noël Gilissen is een ex-huurling, kwam begin 1988 terecht op de zwarte lijst van informanten.
Dit na een debacle als mislukte infiltrant in de gokwereld (Camps iemand?)
Reyniers hield Gilissen 'aan boord' en zuiverde -in ruil voor flink wat cadeautjes- zijn dossier uit.

Belg deed zaken met Duitse onderwereld

De Belg Noël Gilisen zou samen met een speciaal agent van het Duitse Bundeskriminalamt (BKA), de federale recherche, grote zaken met de onderwereld gedaan hebben.

Naar het Hamburgse weekblad "Stern" meldde, zouden BKA-hoofdcommissaris Hans Georg Haupt en Gilisen steekpenningen van illegale speelclubs ontvangen hebben. In ruil daarvoor zouden de twee onder andere razzia's in die speelclubs voorkomen en de heropening van gesloten speelholen doorgedrukt hebben.

"Stern" schreef verder dat de BKA-agent sinds 11 juli in de gevangenis zit. Hij zou onlangs naar de extra beveiligde gevangenis "Ulmer Höh" in Düsseldorf overgeplaatst zijn, omdat een Nederlandse gangsterbende hem wilde laten vermoorden.

Volgens het weekblad stelt het parket van Duisburg een onderzoek in tegen de 50-jarige Haupt, die als geheim agent zou binnengedrongen zijn in internationale valsmunters- en narcoticabenden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 9 oktober 1981