Topic: Pierre Eveillard

In 1985-1986, Borges owned the firm Candy Medical, which was a front for illegal weapons trafficking. This firm was located in a building owned by the Security Bureau of the European Union/Commission, headed by fascist Pierre Eveillard, whose brother was a police commissioner and protector of the Dolo.

Een ex-beheerder van Securitas, Philippe Alexandre, wordt genoemd met Pierre Eveillard in een corruptiezaak (bewakingsopdrachten EU). Volgens het schema van WNP-kopstuk Paul Latinus stond Eveillard in verband met de huurlingenmilieu's (o.a Charles Mazy en "Soldier of Fortune"). In die context is het ook interessant om te zien dat Guy Weber in de buurt woonde (avenue du Prince Charles 28).

Nadat Lhost eind 1985 de rijkswacht verliet, kwam hij terecht bij de veiligheidsdienst van de Europese Unie in Brussel. Dat bleek een toevluchtsoord te zijn geworden voor in opspraak gekomen extreem-rechtse elementen uit het Belgische politiewezen. Lhost kreeg er onder meer Pierre Eveillard als collega, een gewezen kabinetslid van Paul Vanden Boeynants en een van de vaakst genoemde stamgasten van The Dolo.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

2

Re: Pierre Eveillard

En was Eveillard lid van WNP? Dat is niet echt duidelijk als ik de teksten hierboven lees.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Re: Pierre Eveillard

Nee, maar hij moet er niet ver van af gestaan hebben (zie schema, waar hij ook expliciet in contact gebracht wordt met Jean Breydel van JBJ/CEPIC). Hij zat pal in het zelfde milieu als Latinus: Goor, Vanden Boeynants, BROC, ... En dan nog de link met de veiligheidsdiensten van de Europese instellingen (Lhost, Roland Maffioli, Robert Thomas, ...) en Securitas.

Maar men mag de twee broers niet door elkaar halen (!). Christian Eveillard was een flik die dienst deed in Etterbeek en nogal graag naar de Dolo en Faulx-les-Tombes afzakte. Zelfmoord trouwens. Nog maar eens ééntje.

Ik vermoed dat Eveillard een heel, heel erg belangrijke piste is.

4

Re: Pierre Eveillard

Bedankt, dat maakt de positie van Eveillard iets duidelijker. Zijn naam komt ook één keer voor in de het boek "De X-dossiers":

Nadat Lhost eind 1985 de rijkwacht verliet, kwam hij terecht bij de veiligheidsdienst van de Europese Unie in Brussel. Dat leek toen een toevluchtsoord te zijn geworden voor in opspraak gekomen extreem-rechtse elementen uit het Belgische politiewezen. Lhost kreeg er onder meer Pierre Eveillard als collega, een gewezen kabinetslid van Paul Vanden Boeynants en een van de vaakst genoemde stamgasten van The Dolo.

Ik denk dat de auteurs van het boek hier wel een fout maken. Ik denk dat ze Pierre foutief beschouwen als één van de vaakst genoemde stamgasten van The Dolo terwijl ze zijn broer Christian bedoelen (zoals te lezen in de dossiers Dutroux).

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Pierre Eveillard

Zijn broer zal wel meer in de Dolo geweest zijn, maar via Pierre komt men doch vlug van de bovenlaag Vanden Boeynants met al zijn zaakjes, naar huurlingen die men kan inschakelen om het vuile werk op te knappen met hulp van WNP. Wat is zijn connectie met Denard of Darville bijvoorbeeld. Hoe komt dat Pierre Eveillard een kabinetsmedewerker is van VDB, waar heeft hij zijn sporen verdient?

Ik ben over zijn naam gestruikeld in het zoeken naar een verklaring voor de moord op het koppel in Nijvel, het viel me op dat Van Hees in de periode van Nijvel (iets erna) in een ziekelijk milieu terecht kwam waar ook ergens sprake is van een donkere BMW en hoge pieten. Toeval?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Pierre Eveillard

dim wrote:

En dan nog de link met de veiligheidsdiensten van de Europese instellingen (Lhost, Roland Maffioli, Robert Thomas, ...) en Securitas.

De Maffioli zou Latinus hebben geholpen om de Staatsveiligheid te infiltreren. Was lid van de politieke sectie BSR Brussel.

Bron: Het gevaar Demol

7

Re: Pierre Eveillard

Pierre-Jacques Eveillard is vorige maand overleden:

https://i11.servimg.com/u/f11/09/03/15/13/eveill10.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

8

Re: Pierre Eveillard

Eveillard kan inderdaad niets anders zijn dan een heel erg warme piste. Hij zat op een kruispunt waar heel wat interessants bijeenkwam: Lhost, kabinet VDB, Maffioli, Cepîc, WNP (via Latinus), Securitas; Comité d'Ouwendijck, Patrick Huart...  En vooral niet te vergeten: een verleden bij de Rijkswacht.

Re: Pierre Eveillard

(...) Nochtans waren in het geval van de WNP enkele topfiguren op één of andere manier gelieerd aan dubieuze organisaties. Eén daarvan was majoor Jean Bougerol. Hij was chef van de inlichtingendienst PIO (Public Information Office). PIO werkte in eerste instantie voor het leger, maar werd later opgedoekt. Toch bleef de dienst haar activiteiten gewoon verderzetten onder de dekmantel van de CEPIC, zij het deze keer als clandestiene privé-inlichtingendienst. Voor PIO werden vaak reserveofficieren gebruikt. Ook Latinus was een reserveofficier. Hij zat in de Brusselse vriendenkring voor reserveofficieren BROC (Brussels Reserve Officers Club), waar hij relaties aanknoopte die hem later in contact brachten met bepaalde inlichtingendiensten. Volgens De Bock zou BROC opgericht zijn onder impuls van Vanden Boeynants. De ledenlijst van die club was indrukwekkend, velen komen later in contact met extreemrechts.

Een bloemlezing: “Naast hemzelf als lid vindt men op die lijst een ganse reeks namen die men kan situeren als militairen uit de inlichtingendiensten, of als reserveofficieren uit uitgesproken rechtse hoek. Namen zoals Jean-Marie Borsu, een inspekteur (sic) van de gerechtelijke politie in Brussel wiens broer sedert jaren aan het hoofd staat van de extreemrechtse Europese Partij/Parti Européen (EPE), Pierre Eveillard, een kabinetsmedewerker van Defensieminister VDB, Jean-Pierre Dutry, de schoonzoon van VDB (…) Freddy Stolting, een extreemrechtse militant in de PSC uit de jaren zestig die later reservekolonel werd bij de Rijkswacht. (…) Of ook nog Paul Detrembleur, een man die na 1980 chef wordt van de militaire inlichtingen-en aktiedienst (sic) van het leger, de SDRA. En dan is er vooral de ook politiek aktieve (sic) luitenant-kolonel Gaspard Vuylsteke die later nog een zekere reputatie zal krijgen door de publikatie (sic) van een open brief aan SP-voorzitter Karel Van Miert in verband met de rakettenkwestie. In de jaren 1980/1984 was hij overigens verbonden aan de NAVO. (...)

Christian Elnikoff connaissait Jacques Borsu qui a été mercenaire sous Bob Denard. Je me demande si Jacques Borsu a rencontré Olivier Danet,  militant d'extrême droite et lui aussi ancien mercenaire du groupe Bob Denard.

En:

La collusion entre d'une part les mercenaires/petits trafiquants d'armes d'extrême droite liés à Denard, et d'autre part les milieux giscardiens (avec au milieu Paul Barril), apparaît déjà dans un article du 17 octobre 1981 ("L'Unité") publié dans le fil de discussion "Elnikoff".

Note: selon une source fiable, Léon Degrelle faisait des réunions en Espagne ; Claude Meesen, Edmont Bajart et Robert Denard y auraient participé...

Bron » tueriesdubrabant.1fr1.net

Re: Pierre Eveillard

Een aantal EU-veiligheidsambtenaren blijkt zelf een veiligheidsprobleem te vormen, schreef deze krant in augustus 1997, nadat gebleken was dat er behoorlijk wat fout loopt met de controle op de veiligheidsdiensten van de Europese instellingen in Brussel. ...

Een aantal EU-veiligheidsambtenaren blijkt zelf een veiligheidsprobleem te vormen, schreef deze krant in augustus 1997, nadat gebleken was dat er behoorlijk wat fout loopt met de controle op de veiligheidsdiensten van de Europese instellingen in Brussel. Een netwerk van topambtenaren met extreem-rechtse relaties kon er jarenlang schijnbaar ongestoord zijn gang gaan en naar hartenlust fraude- en corruptiesystemen opzetten. Maar er is meer. De

officiële veiligheidsdiensten van de Europese Commissie, die ook bevoegd zijn voor de bescherming van vips en gebouwen, beschikte over een verontrustend wapenarsenaal. Zo kon de redactie de facturen inkijken van een partij wapens, gedateerd op 2 en 17 juni 1992, die door het Beveiligingsbureau van de Commissie werden besteld bij de bekende wapenhandelaar Daniel Dekaise in Nijvel. Zijn zaak werd in 1982 het doelwit van een van de eerste overvallen van de Bende van Nijvel.

De facturen, die werden getekend door Pieter De Haan, hoofd van het Beveiligingsbureau, vermelden een totaalbedrag van 263.824 frank (6.540,02 euro). Voor dat bedrag kochten de veiligheidsbeambten twee gesofistikeerde geweren en vier pistolen. Meer bepaald gaat het om een karabijn SSG, kaliber .308, met tweepoot, geluidsdemper en een speciaal nachtvizier, het geheel verpakt in een bijbehorende koffer. Verder vermelden de documenten een karabijn AUG 9 mm Para, eveneens met geluidsdemper, en vier pistolen Glock, model 21, kaliber .45, met schouderholsters en patroonladerhouders. Vooral de eerste twee aankopen roepen vragen op: wat moesten de veiligheidsdiensten van de Europese Commissie met wapens

die veeleer lijken te beantwoorden aan de behoeften van een professionele huurmoordenaar?

Piere Eveillard, de centrale figuur in het strafonderzoek naar corruptie rond het Groep 4 Securitas-contract dat in handen is van de Brusselse onderzoeksrechter Van Espen, én ook de verantwoordelijke voor de veiligheid van de Europese ministerraad, Robert Thomas, waren destijds in direct contact met de neonazi Paul Latinus, die in zonderlinge omstandigheden om het leven kwam in 1983. De namen van Eveillard en Thomas komen voor in een schema van zijn Brusselse extreem-rechtse relaties, dat Latinus vlak voor zijn dood heeft opgesteld. Nooit heeft de Belgische overheid, noch de Europese instellingen in Brussel vragen gesteld bij deze extreem-rechtse connectie van enkele sleutelfiguren in de veiligheidsdiensten van zowel de Commissie als de Ministerraad.

Bron: De Morgen | Georges Timmerman & Walter De Bock | 11 Januari 1999

Europees Hof: een arrest ivm Pierre Eveillard » eur-lex.europa.eu

Daarin is sprake van nog een Eveillard, nmlk  M.E. Eveillard, een neef van Pierre. Citaat:

"Du 18 juin 1984 jusqu'au 31 octobre 1992, M. E. Eveillard a travaillé à temps plein pour la société de gardiennage GMIC, en tant qu'agent de sécurité. À partir du 1er  mai 1989, il a été nommé inspecteur 'en fonction à la CEE', occupant alors des fonctions de supervision"