Geen Stock Americain, heette gewoon Lison in de volksmond (op prijsticketten en kasticketten zou "Lison" gestaan hebben). Was gelegen naast de Colruyt in Overboelare. Men verkocht er van alle brol, beetje gelijkaardig aan Stock Americain wel.

Geraardsbergen heeft al sinds jaren 80 een 'drugscene', wat opvallend is voor klein stadje. Bepaalde handelaars (ook drankcentrale, waar één van de familieleden ook straaljagerpiloot zou kunnen geweest zijn) hebben doorheen de jaren tegen de lamp gelopen. Maar in België hoef je als echte crimineel natuurlijk lang te zitten.

De andere verdachte van de winkel Little David was iets dichter bij het stadscentrum gelegen, maar ligt vrij dicht tegen Lison. Ik vermoed ongeveer 1 à 2 km. Het huis van eigenaar Little David dat het "Kasteeltje" genoemd werd licht ook dicht bij magazijn van Lison. Het is natuurlijk moeilijk te bepalen wat van deze verhalen echt is, en wat verzinsels zijn.

De heroine zou op boerderij in buurgemeente Everbeek versnelden worden voor de markt, en werd waarschijnlijk via Bende Farcy op de markt gebracht.

Ben wrote:

Hij werkte in opdracht van de Franse drugskoning Bruno Farcy. Hij kwam officieel aan de kost als uitvoerder van Belgische militaire voertuigen naar Libanon, zijn firma was Armaco. Als Armand Coesens - een piloot die drugs vervoerde tussen Libanon en België - niet kon vliegen, nam Lison zijn taken over.

Armaco in die context is misschien niet de wapenhandel maar, ARMACO AIRPORT (Armand Coesens Airport). De vraag is hoever dit staat van de wapenfirma Armaco die ook wapens smokkelde, en waar Baugniet mee te maken heeft.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Dit is inderdaad wel heel vreemd en verwarrend. Zelfde naam en dan ook nog eens zelfde firmanaam (bij die ene met toevoeging 'airport'). De ene familie is Vlaams, de andere Franstalige Brusselaars. Het lijkt er toch sterk op dat er geen familiaal verband is tussen beiden.

Is er nu al meer duidelijkheid hierover? Erg belangrijk om die Armaco verwarringen uit de wereld te helpen. Kan niemand Bouten hieromtrent contacteren om te dubbelchecken. Para geweest? Was die drughandel effectief in dienst van Farcy?

Niemand? Zolang we het drugs for weapons-netwerk niet deftig kunnen reconstrueren, vrees ik dat we enkel maar naar de waarheid  kunnen raden. Enige manier om te zien of de corruptie wel degelijk tot op het allerhoogste niveau zat.

En een link met Zuid-Oost-Vlaanderen-Denderstreek. Handel legervoertuigen ook niet beroep Albert Van Den Abiel? En nog steeds terrein van Farcy (samen met oorlogswapens)?

club_le-happy-few wrote:

Niemand? Zolang we het drugs for weapons-netwerk niet deftig kunnen reconstrueren vrees ik dat we enkel maar naar de waarheid  kunnen raden. Enige manier om te zien of de corruptie wel degelijk tot op het allerhoogste niveau zat.

En een link met Zuid-Oost-Vlaanderen-Denderstreek.

In regio Geraardsbergen was Coesens gekend onder de naam 'Spoele' » blogimages.bloggen.be (PDF)

Palend aan zijn vliegveld was een stort waar het door de vuilkar opgehaalde huisvuil werd gestort/begraven. Mogelijks is het dit stort waar Coesens zijn afval kwijt raakte! Ironisch: de plaats waar dit stort was gelegen, is verkaveld en er werden huizen op gebouwd. Het is deze woonzone die voortdurend in het nieuws komt wanneer de Dender weer eens is overstroomd, want de huizen staan niet alleen op het stort, ze liggen ook nog eens in het overstromingsgebied van de Dender.

Het kan bijna niet anders of Armand Coesens (Spoele), George Lison en Paul Matthijs (Little David) kenden elkaar. Iedereen ging naar de winkel van Lison en naar Little David (lagen 2 à 2,5 km van elkaar en van het vliegveld in Overboelare). Coesens was ook actief op de terreinen van de luciferfabriek 'Union Match' in de Gaverstraat in Overboelare.

Lison had een 'ondoordringbaar omheinde' villa in Goeferdinge, een dorp tussen Overboelare en Everbeek. Alles ligt telkens maar een paar km van elkaar. De partner van Lison was - meen ik - iemand met roots in Nederland. Het moet bijna 35 à 40 jaar geleden zijn dat ik Lison hoorde vertellen dat hij ging skiën in de buurt van Beiroet. Hij zei dat je daar kon skiën en een halfuur later lag je te zonnen op het strand.

Blijkbaar zijn VDB en de toenmalige prins Albert ook nog in die regio geweest (met de helikopter in Everbeek). Die duiken ook overal op in het dossier...

18

Ook grenst dit aan de steengroeve van Lessines!

Is hij nog in leven? Op internet zie ik reacties op overlijdens van paracommando's met deze naam waarin hij zijn medeleven uitspreekt. Of is dat toevallig iemand met dezelfde naam?

Tot welk jaar heeft zijn winkel eigenlijk bestaan? late jaren 80, of ook nog begin jaren 90. Little David was zeker ook in Ninove, Brakel en het Aalsterse gekend. Is dan meermaals failliet gegaan? En nog een keer opnieuw heropgestart, of klopt dit niet? Toch wel vreemd voor een zaak met zo'n naam.

Dit nummer zou Lison geproduced hebben. Homoniem of toch hem? Het zou me allesinds niet verwonderen. Wie staat er op de hoes?

https://img.discogs.com/AqZRmx3eRalaU92QOWwYgpbHSRw=/fit-in/300x300/filters:strip_icc():format(jpeg):mode_rgb():quality(40)/discogs-images/R-9578047-1483056480-9044.jpeg.jpg

  • Geronimo (25) – Zeemansleven / Matrozendeuntje

  • Label: Son-Li-Records – 101.002

  • Format: Vinyl, 7", 45 RPM, Single, Mono

  • Country: Belgium

  • Released:

  • Genre: Pop

  • Style: Schlager

  • Tracklist: A. Zeemansleven, B. Matrozendeuntje

  • Credits: Arranged By – Benny Couroyer, Producer – G.e.orge.s Lison

Ken iemand dit, of het label? Op 2de hands (nummer opzoeken via Google) is er een met duidelijkere cover.