31

Trojan wrote:

Je mist wel de essentie.

Rond de figuur van Lison is/was het niet mijn bedoeling om tot een essentie en kleine details te komen, simpelweg omdat ik mijn kennis rond deze te miniem vind om te kunnen bijdragen. Wat Halle (in het algemeen) betreft: dit is (volgens mij) een regio dat (sommige) van de daders van beide bende-golven wellicht goed gekend moeten hebben.

Wat "spoken zien" betreft, gaf ik op voorhand al te kennen dat ik dit niet noodzakelijk op "hier" (in dit topic) bedoel. Misschien was "spoken zien" een ongelukkige uitspraak, maar ik vond geen betere. Ik bedoelde gewoon dat je verbazingwekkend snel een "link" gevonden kunt hebben tussen feiten/personen als je diep genoeg graaft, bij praktisch eender wie. Zonder ik daarbij enige uitspraak doe over de relevantiewaarde of "ontdekking" van de bepaalde link (neutraal dus).

Non semper ea sunt quae videntur

32

Trojan wrote:

Merkwaardige parallel met het vliegveld van Affligem (palend aan de bouwovertreding van Willy Michiels). Zowel in Affligem als in Overboelare brandt de loods van het vliegveld af.

Was die grond, waar nu de bouwovertreding staat, in die tijd ook al eigendom wam wimi?

Ik begrijp dat veel mensen niet direct een link zien. Maar die connectie met drugssmokkel voor wapens is volgens mij toch wel belangrijk. Helaas moeten we ons baseren op verhalen uit de volksmond en op boek van Bouten.

34

ctrix wrote:

Was die grond, waar nu de bouwovertreding staat, in die tijd ook al eigendom wam wimi?

Bouwovertreding dateert van 1983, en bouwovertreding is zeker wimi of 1 van z'n 100+ vennootschappen. Maar was mogelijk al langer eigenaar » aalst.courant.nu

35

Fascinerend detail: aan de ene kant van de Affligemdreef in Aalst heb je dus het vliegveld en de bizarre bouwovertredingen van Willy Michiels, en er recht tegenover, aan de andere kant, heeft een voormalige hoge piet van het Hoog Komitee van Toezicht een lap grond.

36

club_le-happy-few wrote:

Ik begrijp dat veel mensen niet direct een link zien. Maar die connectie met drugssmokkel voor wapens is volgens mij toch wel belangrijk.

Dit is niet zonder enig belang. Er komen zeer voorname personen in voor. Die info komt niet vanuit de volksmond of vanuit boekjes.

Wat betreft het vliegveld Ter Kluizen: Het is teloor gegaan omdat de eigenares (familie Mayens) de huur niet meer wou verlengen en de koopsom te hoog voor de club! Op donderdag 12 Maart 1987 rond 22 uur heeft iemand toen de club in brand gestoken. De 7ha en 33a stonden te koop later na volledige opruiming van de hangaars enz. Voor 135 Fr/m2 door Notaris JB. Maeterlinck uit Gent.

De oude postzegel-afbeeldingen en adreskaartje teruggevonden ... en naar mijn mening staat op deze vinyl-single ook een foto van Lison (het was zijn eigen label, distributie door Colruyt?). De link kopiëren zoals gebruikelijk werkt niet.

Helaas lijkt ook de getuigenis op dit forum verdwenen over het feit dat hij regelmatig op Beiroet vloog en daar zowel ging zonnen op het strand als skieën in die regio. De conversatie ging dan verder over de voormalige eigenaar van Rhétorique uit Elst (ook drugssmokkel) en Little David.

39

De vrouw van Armand Coesens zou na het verschijnen van het boek van Guy Bouten de voorraad hebben opgekocht in de plaatselijke boekhandel ...

Dit is hem toch ook op de platenhoes dacht ik?

https://preview.ibb.co/isPA57/lis00.jpg

Dit is hem, al bevestigd door ander forumlid:

https://image.ibb.co/iUROQ7/lis_01.jpg

https://image.ibb.co/gK2KyS/Lis_02.jpg

Wat ik kan lezen van het visitekaartje: Ivoor, Tapijten, Koper, Goud, ??? stenen, Specialisatie Oosterse Kunstvoorwerpen.