1

Topic: Volkswagen Golf GTI: Van Rossem

Als begin 1992 een excentrieke barones op de ROSSEM fractie in het Parlement foto’s binnen­ brengt van het ontmantelde chassis van een Golf GTI waarop duidelijk een schietstand is gelast, als ze de plaats van een grot in de Ardennen aanwijst waar het chassis is verstopt, als de onderzoekers in Charleroi de gegevens doorgespeeld krijgen, wordt er meer dan een volle maand gewacht alvorens men naar de bewuste grot trekt. Als ze vernemen welke garagist uit de streek van Asse de schiet­stand op het chassis heeft gelast wordt hij niet eens ondervraagd. Dit alles kan toch geen toeval zijn?

Bron » partijrossem.be

2

Re: Volkswagen Golf GTI: Van Rossem

Die garagist uit de streek van Asse, die we allen bij naam kennen, is inderdaad radicaal over het hoofd gezien. Nochtans lijkt mij Asse (en meer bepaald een plek vlakbij de plaats waar de garagist woonde) een knooppunt in het Bende van Nijvel-relaas.

Aan het kruispunt dat 'De wijndruif' wordt genoemd, omdat er vroeger een café De Wijndruif was, komen de Steenwegen samen van Brussel naar Dendermonde (Brusselse Ring-Zellik-Asse-Opwijk-Lebbeke-Dendermonde) en die van Brussel naar Aalst (Brusselse Ring-Zellik-Asse-Affligem (Hekelgem)-Erembodegem-Aalst).

Majoor Vernaillen woonde in Hekelgem, waar ook de aanslag plaatsvond. In Zellik pleegde Mottry zijn weerzinwekkende Lada-moord. Op het einde van het gemeenschappelijke deel van die steenwegen (tussen het centrum van Asse en De Wijndruif, lag een erg belangrijke rijswachtkazerne. Het gedeelte Asse-Aalst eindigt bij de voorzijde van de Delhaize van Aalst.

3

Re: Volkswagen Golf GTI: Van Rossem

Voor de mensen die het niet weten, de garagist uit Asse is Willy De Schepper. In het topic over De Schepper komt de naam Van Rossem ook al aan bod. Het is een piste die Van Rossem blijkbaar interessant vindt.

Misschien kan er ook eens iemand aan Van Rossem vragen of hij die foto's wil delen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube