131

Re: Jean-Marie Tinck

Wat de ontwikkelingen van de recente week vooral bewijzen is: er zijn veel meer feiten bij de onderzoekscel bekend dan er voor het publiek vrijgegeven wordt. Alleen al het feit dat de naam van Tinck nergens in de bendeliteratuur voorkomt toont aan dat er achter de schermen veel meer gaande is.

Onderzoeksrechter Michel zal niemand aanhouden zonder solide reden, ik vermoed dan ook dat de geruchten over een dna spoor op waarheid berusten. Wat ik me nu nog afvraag is dit: is de aanhouding van Tinck de onthulling waarop Bernarddessous van de Franstalige site op zinspeelde of zit er nog meer aan te komen?

Re: Jean-Marie Tinck

Weet iemand of Montpellier (of omgeving) eerder is vernoemd in het dossier van de Bende?

133

Re: Jean-Marie Tinck

Het is nog afwachten wat het Tinck spoor zal opleveren, maar er zijn toch wel interessante elementen. Tinck zou een vriendelijke man zijn die snoepjes uitdeelt aan kinderen. Dat doet aan Temse denken: één van de daders die de kinderen naar boven brengt en hen een snoepje geeft.

Het zou heel interessant zijn om te weten welk werk hij deed en welke militaire opleiding of dienst hij gedaan heeft, hij was 18 in 1964. Het is typisch om als huurling te melden dat je de lange omvaart doet, in de cafés rond de vismijn van Oostende kwamen verschillende (ex) huurlingen pintjes pakken. Trouwens de vismijn, jachthaven en militaire basis is een zakdoek groot, alles is vlak naast elkaar.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

134

Re: Jean-Marie Tinck

Ben wrote:

Niemand lijkt de man te kennen en op deze website en in mijn archief komt hij niet één keer voor. Daardoor is het ook zeer moeilijk (of bijna onmogelijk) om zijn netwerk te construeren. Hij is veroordeeld voor een aantal feiten maar die pleegde hij meestal alleen en lijken eerder impulsieve daden. Het is me op dit moment ook nog niet duidelijk of hij in een criminele bende/organisatie actief was.

Dit zou echt interessante info zijn. Niemand die kan nagaan welke feiten hij in 1981 en 1989 pleegde? Die zeggen misschien iets meer over het milieu waarin hij vertoefde. Ook die twee maanden gevangenis eind 1981, begin 1982 zijn interessant. Tijdens die gevangenisstraf zou hij best zijn latere kompaan kunnen ontmoet hebben. In mei 1982 stalen ze de Austin. In maart het eendenroer. In mei 1982 verhuisde Tinck naar Elsene. Hebben ze in de gevangenis plannen gemaakt? Welke gevangenis? Wie?

135

Re: Jean-Marie Tinck

René De Witte wrote:

Weet iemand of Montpellier (of omgeving) eerder is vernoemd in het dossier van de Bende?

Buiten het feit dat Achille Haemers er heeft gewoond en er gestorven is, vind ik niets. Wat misschien wel nog interessant kan zijn, is het feit dat Jean Touboul - een informant van Cammerman - in 1980 in een drugslab in Marseille en Montpellier werkte.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

136

Re: Jean-Marie Tinck

De advocaat van Tinck heeft toegang tot het dossier. Het onderzoekswerk van Michel moet aan de hand van PV e.a. in het dossier aanwezig zijn alvorens men overgaat tot een aanhouding voor de raadkamer van inbeschuldigingstelling. Dus de verdediging heeft de elementen kunnen controleren en toch houd zijn advocaat vol dat het niet veel voorstelt. (?)

Re: Jean-Marie Tinck

In de raadkamer, die kort na de aanhouding moet plaatsvinden, is de onderzoeksrechter aanwezig. In de kamer van inbeschuldigingstelling is de OR er niet bij. Dat scheelt. Als de aanhouding wordt bevestigd - wat ik verwacht - zal de advocaat nog altijd zeggen dat er niets in het dossier zit.

138

Re: Jean-Marie Tinck

René De Witte wrote:

Als de aanhouding wordt bevestigd - wat ik verwacht - zal de advocaat nog altijd zeggen dat er niets in het dossier zit.

Waarom verwacht je dat de aanhouding wordt bevestigd? Heb je concrete aanwijzingen?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Jean-Marie Tinck

Krantenbericht over de moord op Alain De Ridder.

Uccle: le tenancier d'un bistrot tué à coups de couteau par un "habitué"

C'est, semble-t-il, au terme d'une simple bagarre de bistrot survenue dans la nuit de dimanche à lundi qu'Alain De Ridder, 39 ans, le tenancier du Champlain, un café situé 422 rue Vanderkinderen, a perdu la vie.

La macabre découverte a été faite par les policiers ucclois, avertis par leurs confrères du 100. Ceux-ci avaient enregistré, lundi vers 2 h 20, un appel anonyme des plus troublants. Le correspondant signalait avoir tué Alain De Ridder, dans son établissement. Le meurtrier spécifiait également avoir agi en état de légitime défense.

Lors de l'arrivée des policiers communaux à la rue Vanderkinderen, l'établissement avait été déserté par les derniers clients. Seul, le corps sans vie de la victime gisait derrière le comptoir. D'après les premiers éléments recueillis sur place, les enquêteurs optèrent dans un premier temps pour un crime commis au moyen d'une arme à feu. Par la suite cependant, il apparut que la mort était consécutive à des coups de couteau.

Aux inspecteurs de la police judiciaire et aux représentants du parquet descendus sur les lieux, l'épouse de la victime expliqua avoir vu son mari en vie, pour la dernière fois, une demi-heure avant le drame. D'après elle, Alain De Ridder se trouvait alors en compagnie de deux clients, dont un habitué de la maison. Au cours de l'enquête menée lundi, les policiers judiciaires ont réussi à identifier cet habitué du Champlain qui pourrait bien très probablement être le meurtrier du tenancier. Un avis de recherche a de suite été lancé contre lui.

Si les enquêteurs tiennent actuellement une piste sérieuse en ce qui concerne le meurtrier, ils ne parviennent cependant pas à déterminer le mobile exact de l'agression. D'ores et déjà, le vol semble exclu. La recette de l'établissement était intacte. L'arme par contre, probablement un su-rin, n'a pas été retrouvée.

Bron » CDB | Mardi 29 janvier 1991 | archives.lesoir.be

140

Re: Jean-Marie Tinck

Misschien dat de link, in het feit dat hij over oude gegevens in het verleden reeds ondervraagt werd en de nieuwe getuige (van een mondelinge conversatie) geleid heeft tot het hernemen van enkele nieuwe onderzoeksmethoden. En bijkomend wilt men nu de verdachte onderwerpen aan een psychiatrisch onderzoek. Wel eigenaardig dat hij zo'n jonge en onervaren advocaat neemt.

» www.antennecentre.tv