Re: Jean-Marie Tinck

Wat misschien ook interessant is: Tinck is afkomstig van Binche, wat in het Franstalige landsgedeelte de carnavalsstad bij uitstek is. Binche is voor Wallonië wat Aalst voor Vlaanderen is.

242

Re: Jean-Marie Tinck

Er staat in het dossier ook een verslag over hoe José Vanden Eynde aan z'n einde kwam:

Marc Vanden Eynde vond het lijk van zijn vader die letterlijk op zijn bed werd gekruisigd. Zijn armen waren kruiselings vastgebonden aan de bedstijlen. De oude huisbewaarder werd door vijf kogels in het hoofd geëxecuteerd. Professioneel aangebrachte knopen. "Commandoknopen, gelegd door specialisten".

Commandoknopen zijn ook knopen die in de Nautische wereld gebruikt worden is een soort wurgende mastworp met voorslag. Link naar de moord op José Vanden Eynde » Feiten

243

Re: Jean-Marie Tinck

Zoals velen denk ik ook bijna 100% dat Tinck er zeker bij was bij de eerste Bende-overvallen, in 85 denk ik van niet, maar je moet ergens beginnen dus laat ons beginnen met die van 82-83 op te lossen, dan zal het antwoord voor 85 vanzelf komen denk ik...

244

Re: Jean-Marie Tinck

Wat me ook niet geheel onbelangrijk lijkt is het feit dat Jean-Marie Tinck in Binche geboren is en waarschijnlijk de streek goed kent. Het bos van Gravenbrakel is daar slechts 17 km vandaan. Dat is 1 keer gas geven met een Golf Gti.

http://i57.tinypic.com/sqjkgi.jpg

245

Re: Jean-Marie Tinck

Er zijn op het moment geen aanwijzingen dat de moord op José Vanden Eynde gelinkt kan worden aan Tinck. Touwknopen gaan daar niets aan veranderen en bieden geen meerwaarde, tenzij de mogelijkheid dat Tinck enkele gebruikelijke knopen uit de zeevaart en zeilen kent.

246

Re: Jean-Marie Tinck

Natuurlijk kent hij die. Ik zeil zelf ook (wedstrijden) en die knopen leer je al heel snel als je bv. zeillessen krijgt. Niet dat ik wil suggereren dat hij achter die moord zit, maar het zet de mens wel aan het denken. smile

Re: Jean-Marie Tinck

Wow, ik ben ook eens een halve dag niet op het forum geweest. smile Vijf nieuwe pagina's over Tinck erbij, al moet ik zeggen dat er niet veel nieuws is ontdekt. Ik concludeer dat hij nu met allochtone jongeren samenwerkt (dat spreekt in zijn voordeel), in een zeilclub zit (geen verrassing), net als elke Belg wel eens inkopen doet in de Delhaize, iemand kent met een vissershoedje (in de zeilwereld kent iedereen iemand met een vissershoedje), hij geen reus is en geen tatoeages heeft op zijn voorarmen.

248

Re: Jean-Marie Tinck

Inderdaad. Ik vind alle info zowel in de pers als hier, tav. Tinck enorm zwak eigenlijk. Er zal wel nog 'iets' zijn, dat we nog niet weten, maar of dat voldoende is? En zo net voor de verkiezingen & verjaringstermijn? Hij komt niet voor in de dossiers, en herkennen op de robotfoto? Toen dat bekend werd, niemand wist over welke robotfoto het ging, zo 'herkenbaar' is hij dus.

Re: Jean-Marie Tinck

bkv wrote:

Hij komt niet voor in de dossiers, en herkennen op de robotfoto? Toen dat bekend werd, niemand wist over welke robotfoto het ging, zo 'herkenbaar' is hij dus.

Dat is natuurlijk te verklaren door het feit dat hij nu niet meer lijkt op de robotfoto van 35 jaar geleden. Zijn snor is verdwenen, hij is volledig kaal geworden en die grote brilglazen gebruikt hij ook niet meer. Mensen die hem kennen, zeggen dat hij 35 jaar geleden wel degelijk leek op robotfoto nr. 17. Maar soit, ook dat bewijst niks.

Re: Jean-Marie Tinck

Ik veronderstel dat ook de speurders de connecties van Tinck met de zeilclub hebben onderzocht. Zulke activiteiten geven aanknopingspunten over iemands contacten, in heden én verleden. Als iemand actief wordt in een dergelijke club is hij er immers vaak bijgehaald door iemand die hij al langer kende, al hoeft dit niet iemand uit Bende van Nijvel-kringen te zijn natuurlijk.

Niettemin, op die manier kan een zeilclub (en elke andere soort vereniging, maar ook bijvoorbeeld een stamcafé) een indirecte link vormen met mensen waarmee Tinck vroeger omging. Maar de zeilclub zelf lijkt mij een volkomen onschuldige verzameling enthousiastelingen die het niet verdient om in een kwaad daglicht te worden gesteld.

De foto's (als de man erop Tinck is) geven hooguit een beter idee van hoe hij eruit ziet en leiden in ieder geval tot de conclusie dat de eerder gememoreerde lengte van 1,92 niet klopt. De man op de foto is dus geen reus maar heeft veeleer een normale lengte, dus mogelijk de 1,82 die aanvankelijk werd genoemd.

Al bij al doemt het beeld op van een tamelijk onopvallende burger, zij het een met een nogal opvliegend karakter. Als hij banden zou hebben (gehad) met de bekende namen in de Brusselse onderwereld van de jaren 80 of bijvoorbeeld met Westland New Post dan was zijn naam hoogstwaarschijnlijk eerder opgedoken. Dat hij een cafébaas doodde met een racistisch motief, wil niet zeggen dat hij in extreemrechtse kringen verkeerde.

Tinck is een mens met een gewoon beroep die woont in een gewone Brusselse straat. Met vrienden deelt hij een passie voor zeilen. Hij heeft een strafblad maar voor zover bekend al 23 jaar niets meer misdaan. Hij is bijna een mens zoals u en ik. Maar iets doet hem tegen anderen beweren dat hij chauffeur was van de Bende van Nijvel. Een neiging te fantaseren, om zich interessant te maken? Of misschien een geweten? Iets wat schoon schip wil maken?