61

Re: Theorie van Trojan

Dus, even recapituleren:

Onderste laag: the usual suspects, sterspelers : de bende Haemers, De Staerke B ploeg,  nog wat spelers die worden uitgeleend van een paar andere teams, bende Farcy, Borains, Sudisten, ... veel spelers van lokale origine, een paar iets meer exotische figuren als Toumaniantz, Bender, plus natuurlijk Lammers aan WNP kant, clubhuis: De Pomp. Misschien Bultot als talent scout. Bouchouche Beijer, verantwoordelijk voor het materiaal en matchvoorbereiding

In elk geval: dat zijn de mensen die op de grasmat verschijnen. Ze weten niet waar het werkelijk om draait, behalve Patrick Haemers en Lammers misschien. De spelers zijn inwisselbaar, vervangbaar, wie wordt gepakt, heeft geen idee voor wie hij werkt en wat de logica is. Wie maar matig speelt, niet echt in vorm is en teveel own goals maakt, die wordt koud gemaakt (Louvaert, Smars).

In de rol van coach, onzichtbaar, helemaal weggedoken in de bank : Achille Haemers, de verbindingsman tussen de grasmat en de loges

In de loges: veel CEPIC, op kop VDB en De Pauw, Rossignol, Monsieur, special guest : Faez Al Ajjaz, wie nog?

Niet te zien in het stadion: de joods russische maffia, Kintex, de geheime dienst van het leger.

Name of the game: politieke macht en wapenhandel, 'contracten van de eeuw', uitlopers tot in de casino's, de koppelbazerij, en wat al niet meer.

De metafoor is niet perfect. Maar schetst toch de grote lijnen. En in 1985 dan toch dit 'Anderlecht'.

62

Re: Theorie van Trojan

Een interessant elementje: volgens De Bonvoisin was Leo Finné een infiltrant van de staatsveiligheid. Dat werpt bij mij toch de vraag op of de staatsveiligheid zelf niet diep verwikkeld was in dezelfde trafiek van diamant. Dat Mobutu daar zwaar de kas spijst bij elke passage, is toch wel 'rook'.

Dat sluit dan weer aan bij de geruchten dat de schoondochter van Vanden Eynde voor de staatsveiligheid werkte.

Ergo: de staatsveiligheid zwaar geïnfiltreerd door de maffia? Dan krijgt de figuur Smets zo ook langzamerhand zijn plaats in het geheel ...

63

Re: Theorie van Trojan

Van De Bonvoisin de zondebok maken past toch ook wel mooi in het plaatje. Maar tegenargumenten welkom.

64

Re: Theorie van Trojan

Cruciale vraag natuurlijk: uit de weg geruimd wegens klikken richting staatsveiligheid? Misschien toch iets logischer. Idem dan voor Vanden Eynde. Smets de held van het verhaal, die zich in het hol van de leeuw waagt, partouzes inbegrepen.

Tussen haakjes, is Meneer X niet Smets?

65

Re: Theorie van Trojan

En Jean Gol op 1 lijn met de good guys in Israël, die ook niet moeten hebben van de stroom maffieuze russen die daar binnenstroomt, met de hulp van Lekeu o.a.

Yup. Begint er op te lijken, mijn puzzeltje. Kritiek welkom. Hoop dat iemand nu in dialoog gaat met mij en met tegenargumenten komt.

66

Re: Theorie van Trojan

Leo Finné misschien weggewerkt uit de Banque Copine omdat hij daar ook te dicht in de buurt kwam van een megafraude van dezelfde maffia. Ik zou wensen dat het zo is voor Patricia. En ik zou zeer graag weten wie de informatica deed voor Banque Copine. Delperdange? Moet bijna.

67

Re: Theorie van Trojan

Dus, wat veel slachtoffers aan elkaar verbindt is: het waren agenten of tipgevers van de Staatsveiligheid, of ze waren a liability in de ogen van de maffia. Alles dient herbekeken vanuit dat perspectief.

Bij Fourez Dewit wel chantage.

De bovenbouw dient duidelijker in beeld, van VDB vermoed ik dat hij heeft meegespeeld aan de kant van de goeie, in ruil voor een zeer milde straf in zijn fiscaal dossier. De Pauw is weggevlucht, godweet was die 130 miljoen de factuur van de belastinginspectie?

Alle partijen, PSC en PVV op kop zullen een deal hebben gemaakt om elkaars vuile was niet uit te hangen. En dit land de internationale blamage, van uiterst corrupt, tot op het hoogste niveau, en geïnfiltreerd door de maffia, te besparen.

Tot op vandaag weet men niet goed hoe men dit verhaal moet brengen. Ieder slaat er zijn eigen slaatje uit. En de maffia zelf, het blijft moeilijk om er namen op te plakken. Misschien moet ik toch maar een keer aan rapport Atlas beginnen?

In 1985 evolueert het van afrekeningen naar pure terreur. Identiek dezelfde maffia? SAC? Een paar zotten in Brussel? Legerkringen? Veel blijft onbeantwoord. En de doden spreken niet.

Maar Finné en Palsterman suggereren toch dezelfde maffia. De staatsveiligheid weet ongetwijfeld veel meer. Maar de consensus is boeken toe?

Re: Theorie van Trojan

Wiskunde Trojan, daarvan zou je meer moeten gebruiken in je redeneringen en wellicht iets minder intuïtief te werk gaan. Bijvoorbeeld, in jouw hypothese komen zowat alle namen terug die als mogelijke verdachten op deze website genoemd worden. De kans dat alle of zelfs maar een meerderheid van de door jouw genoemde namen met de Bende te maken hebben, grenst nagenoeg aan nul. De kans dat er misschien 1 of 2 namen iets met de Bende te maken hebben is 'verdedigbaar'.

Zo ook Fourez en DeWit. In uw theorie worden deze lieden (God hebben hun ziel) behoorlijk heen en weer geslingerd als zijnde zij onderdeel van een complot. Terwijl de wiskunde kan verder helpen. Het scenario dat een inbraak met gasbrander in scene wordt gezet om een liquidatie te plegen op 2 mensen die 's nachts gaan tanken, grenst tegen nul of is zelfs gewoon nul. Het is onuitvoerbaar en zelfs de meest geniale boef zou zo'n scenario niet kunnen verzinnen, want er zijn dan te veel andere en veel betere middelen om het koppel te laten verdwijnen of te martelen. Het eerste wat de politie destijds ging onderzoeken was of er sprake was van een liquidatie en er werd niks gevonden, dus wat nou dwaalspoor? Onzin. De kans daarentegen dat het echtpaar daar aan kwam rijden op het verkeerde moment op de verkeerde plek, is behoorlijk groot, en zeker niet zomaar van tafel te vegen. Ik ben ervan overtuigd: Fourez en DeWit zijn volledig onschuldig.

69

Re: Theorie van Trojan

Trojan wrote:

Maar Finné en Palsterman suggereren toch dezelfde maffia. De staatsveiligheid weet ongetwijfeld veel meer.

Toch even voor eens en voor altijd de puntjes op de "i" zetten: er is geen enkele band tussen Finné en Palsterman. Er is geen enkel element/bewijs dat er op zou kunnen wijzen dat Palsterman iets te maken heeft met wat voor trafiek dan ook. Er is geen enkel element/bewijs dat er op zou kunnen wijzen dat Palsterman met illegale zaken bezig was.

Jan Palsterman is een onschuldig slachtoffer, op laffe wijze vermoordt door de Bende van Nijvel.

De bewijzen spreken deze roddels tegen, waardoor we dit achter ons kunnen laten.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

70

Re: Theorie van Trojan

Misverstand denk ik.

Ik bedoel als Finné en Palsterman in 1985 liquidaties zijn van agenten of informanten van de Staatsveiligheid, dan hebben we nog altijd te maken met dezelfde maffia van 1983.

Acht je het onmogelijk dat Palsterman informant of agent van de Staatsveiligheid was? Dat we bijna niks weten over Palsterman wijst in die richting. Dat hij in Zaïre leefde staat toch vast? Wat deed hij daar dan als het geen diamant is?