Topic: Zuid-Frankrijk

Locaties Zuid-Frankrijk

Nu er opnieuw een aantal lokaties in Zuid-Frankrijk opduiken in het Bende van Nijvel-dossier, lijkt het me interessant om even een oplijsting te maken en informatie hierover in dit topic samen te brengen. Een eerste aanzet :

Fougax-et-Barrineuf
Departement Ariège - Regio Midi-Pyrenées

In dit dorpje woonde Madani Bouhouche van 2000, bij zijn voorwaardelijke vrijlating tot aan zijn dood in 2005. Hij zou er om het leven gekomen zijn door een ongeluk bij het snoeien van een boom. Hij beheerde er ook enkele vakantiehuisjes voor zijn vriend Alain Weykamp, die in Toulouse woont.

Toulouse
Departement Haute-Garonnes - Regio Midi-Pyrenées

Uitvalsbasis (woonplaats?) van Alain Weykamp. Hij kwam in deze regio wonen kort nadat eerder Bouhouche hier kwam wonen. Ze hadden regelmatig contact. Weykamp verhuurde vakantiehuisjes, een aantal daarvan werden beheerd door Madani Bouhouche, woonachtig in Fougax-et-Barrineuf.

Saintes-Maries-de-la-Mer (60km van Montpellier)
Departement Bouches-du-Rhône - arrondissement Arles

Hugo Coveliers: "Een hele tijd geleden werd ik opgebeld door iemand die me vertelde over een gesprek op café waarbij iemand zijn betrokkenheid bij de Bende toegaf (Tinck?). Ik weet nog goed dat die man het had over een café in Saintes-Maries-de-la-Mer, een vissershaven niet zo ver van Montpellier. Tja, wat moest ik van dat verhaal geloven? Ik heb de persoon naar de speurders verwezen."

Montpellier
Departement Hérault - regio Languedoc-Roussillon

Jean-Marie Tinck zou in een café in Montpellier (of was het Saintes-Maries-de-la-Mer) uit de biecht geklapt hebben over zijn betrokkenheid bij de bende van Nijvel. Een getuige benaderde de speurders van de cel Waals-Brabant met deze informatie.

Sète
Departement Hérault - regio Languedoc-Roussillon

Ligplaats van een yacht, die door een Belgische zeilvereniging wordt aangeboden voor meerdaagse zeiltochten met Jean-Marie Tinck als schipper.

Béziers
Departement Hérault - regio Languedoc-Roussillon

Geboorteplaats van Jean-Francois Calmette.

Wie vult verder aan? Het zou ook fijn zijn mocht iemand een Google Map kunnen maken met pinpoints.

Re: Zuid-Frankrijk

Weet iemand welk yacht dat is in Sète?

Re: Zuid-Frankrijk

Dit stond op de website van de zeilvereniging, maar deze is momenteel offline. Heeft iemand dit genoteerd?

Re: Zuid-Frankrijk

Navigation en Méditerranée

Une navigation en Méditerranée vous intéresse? Une balade en mer lors de votre séjour en Languedoc-Roussillon? Notre proposition: Dosyl II. Ce voilier est amarré au port de Sète en France. Sloop de 38 pieds, insubmerssible, complètement équipé, 2 cabines pour 7 personnes maximum. Equipement complet : VHF, radar, bombard, pilote, carte électronique, groupe électrogène, etc. La navigation se fait avec le skipper du bord: Jean-Marie Le prix est fixé à 65 € par jour de navigation. Pour de plus amples informations, vous pouvez prendre contact avec JM au (...)

5

Re: Zuid-Frankrijk

Ook W.D. en T.S. in Zuid-Frankrijk.

Re: Zuid-Frankrijk

Als je die gsm nummer belt, hoor je dan Tinck zijn stem op de voicemail?

Re: Zuid-Frankrijk

Het Vreemdelingenlegioen had ook een marine afdeling - dat was een kamp 120 km van Saintes-Maries de la Mer vandaan, nabij la Madrague op het schiereiland Presqu'ile de Giens (onder Hyères).

8

Re: Zuid-Frankrijk

Saint-Raphaël

Op 10 november 1985 zijn Salesse en Van Esbroeck vertrokken/gevlucht naar Zuid-Frankrijk, naar Saint-Raphaël.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

9

Re: Zuid-Frankrijk

Saint-Raphaël is niet zo heel ver af van Tavernes (Alpes-Côtes-d'Azur) waar W. "titi" D. zich heeft geïnstalleerd, zo lijkt. T.S. woont ook ergens in de regio. Trouwens, de zoon van T.S. - Jeremy S - werkt in de "Camping Azur Rivage" in St-raphaël (ze houden wel van campings in die kliek, een familielid van W.D. - Fabian D. - was cafetaria-uitbater in camping "la cala" in Glabais, je weet wel, die van de dag na Nijvel).

Dat kan natuurlijk allemaal toeval zijn. Het is trouwens niet geweten wanneer ze juist naar Frankrijk verhuisd zijn. In het geval van T.S. lijkt dat zelfs redelijk laat te zijn geweest, gezien hij nog in een aantal feiten in België betrokken was. Met iemand die dicht stond bij Dutroux, overigens, en een bijzonder vreemde rol in de zaak gespeeld heeft: Luc Jurion.

Re: Zuid-Frankrijk

Het is in ieder geval een makkelijk route voor de postbode.

De regio Toulon/Marseille is verder nog wel interessant:

  • Omwille van de al eerder genoemde Calmette, maar ook zijn links met andere bendeverdachten vermeld in deze PV over de aanslag op Vernaillen (vnl. met Adriano Vittorio, "ancien membre du SAC région Marseille Toulon").

  • Artikel dat Merovinger poste over een criminaliteitsgolf in Nantes (en de gelijkenisen met de Bende van Nijvel): "Tout a commencé autour des activités portuaires. Des anciens dockers reconvertis dans la délinquance se sont mis à fricoter avec des gars du Milieu, interdits de séjour à Toulon et à Paris." Gezien de recente arrestie misschien relevant?