De krant La Dernière Heure beweert vandaag de dader gevonden te hebben van de diefstal van de witte Audi 100. De diefstal zou opgelost zijn en niets met de Bende van Nijvel te maken hebben. Het volledige artikel bevindt zich echter achter een betaalmuur » www.dhnet.be

Hierbij het volledige artikel. De witte Audi van Culot werd (ongewild) gestolen door drie Brusselse autodieven. In feite wilden ze de Audi Quattro uit de showroom stelen. De witte Audi stond echter in de weg maar had de sleutels in het contact. De daders hebben dan die witte Audi naar buiten gereden tot op de parking van de garage. Daarna zijn ze beginnen zoeken achter de autosleutels van de Audi Quattro. Ze vonden die sleutels echter nergens. Blijkbaar moeten ze tijdens die zoektocht een alarm hebben laten afgaan waardoor na een tijdje iemand de parking van de de garage is komen oprijden. De dieven moesten dan snel handelen om weg te geraken. Eén dader is met de wagen weggereden waarmee ze gekomen waren. De twee andere daders zijn in de witte Audi gesprongen en ermee naar Brussel gereden. Daar zagen ze meteen dat er een probleem was met die auto die vol kogelgaten stond. Ze hadden een schuiloord in de rue Blanche maar zijn de auto van Culot aan de overkant van de Louizalaan gaan parkeren.

Zo eenvoudig kunnen de feiten dus zijn. Niets complot. Geen waarschuwing van de daders naar Culot toe. Neen, heel simpel. En zo zullen vele andere feiten ook zo simpel zijn.

De oplossing van de diefstal van de witte Audi zou al 20 jaar gekend zijn bij de onderzoekers. De autodief werd 20 jaar geleden ondervraagd. En zo zullen er vermoedelijk nog een aantal zaken zijn die na 35 jaar ondertussen uitgeklaard zijn. Ik herinner mij dat Eddy Vos ooit in een interview gezegd heeft dat er voor sommige zaken antwoorden staan in het dossier. Toch staat dit feit nog steeds vermeld op de website van de speurders. Waarom? Vermoedelijk een slordigheid. Ofwel is het om nog bevestigingen te krijgen van eerdere getuigenissen.

Un fait élucidé sur le site officiel des tueries du Brabant

Nous avons retrouvé l’auteur du 11e fait attribué aux tueurs du Brabant.

Killersbrabant, le site officiel de la police fédérale consacré aux tueries du Brabant, recherche des témoignages sur un fait alors que celui-ci est élucidé et qu’il est établi qu’il est complètement étranger aux tueries.

Les victimes se réuniront pour ce dossier, le lundi 11 décembre prochain, à Bruxelles, avec les magistrats - dont la juge Mme Michel - et enquêteurs.

Le site reprend 27 faits. Le 11e se rapporte au vol, dans le garage VAG à Waterloo, d’une Audi 100 mitraillée quelques jours plus tôt par les tueurs, sur le parking du Delhaize de Genval. Sur le site, il est demandé à ceux qui ont des renseignements concernant ce fait de prendre contact avec la police. Nous ferons mieux: nous avons retrouvé l’un des auteurs, un ancien voleur de voitures aujourd’hui quinquagénaire, qui se souvient très bien de la nuit du 21 février 1983.

"Ce soir-là, nous étions à trois, venus de Bruxelles, à la recherche de voitures à voler. Nous avions dans les 20 ans. En début de soirée, nous sommes passés devant ce garage VAG à Waterloo, le long de la chaussée, et nous avons flashé sur l’Audi Quattro exposée dans le show room. Dans mon souvenir, elle était rouge. En tout cas, très tape à l’œil. On a décidé de revenir plus tard dans la nuit, ce qu’on a fait. Aucun n’était armé. Nous sommes rentrés par l’arrière. Il y avait une porte sectionnelle." L’homme poursuit: "On a enlevé un carreau, un de nous est entré et a pu ainsi ouvrir le volet. On s’est retrouvés dans l’atelier. Des voitures gênaient, qu’il fallait déplacer si on voulait voler la Quattro. Cette Audi blanche était dans le chemin. La clé était dans le contact, on l’a déplacée sur le parking. C’était plus compliqué pour l’Audi Quattro parce qu’on ne trouvait pas la clé. On a cherché un peu partout, notamment dans l’armoire à clés, une armoire blanche qu’on a dû forcer. Puis tout est parti en vrille. On avait dû déclencher une alarme."

Il est 4 h du matin. "On a vu quelqu’un s’arrêter sur le parking. Le mieux, c’était de se casser. J’ai pris la voiture avec laquelle nous étions venus (depuis Bruxelles). Les deux autres sont partis avec l’Audi 100 que nous avions déplacée à l’arrière pour libérer le passage. On a tout de suite vu qu’il y avait un problème avec cette voiture. Il y avait des trous dans la carrosserie (les impacts de projectiles après la fusillade sur le parking du Delhaize de Genval) . On s’est arrêtés devant l’église (Saint-Joseph, à 500 m du garage) . Puis on a continué vers Bruxelles, jusqu’à Ixelles. Comme à l’époque nous avions un point de chute près de la rue Blanche, on est allés abandonner l’Audi de l’autre côté de l’avenue Louise, en bas de la rue Lesbroussart."

Quelques jours plus tard, ils lisaient dans un journal que la voiture était celle qui avait été mitraillée dix jours plus tôt à Genval, sans faire de victime mais il s’en était fallu d’un cheveu pour son propriétaire. "Je me rappelle m’être fait la réflexion que la coïncidence était incroyable. Il y avait tant de voitures, il fallait qu’on vole celle-là."

Fin de l’histoire.

35 ans plus tard , ce vol mystérieux est toujours repris par le site officiel des tueries du Brabant comme nécessitant des témoignages alors que tout est clair, y compris que le prétendu 11e fait peut être oublié. Le voleur de voitures a été interrogé il y a au moins 20 ans par des enquêteurs qui ne sont plus dans l’enquête aujourd’hui et n’ont pas forcément passé le relais à l’équipe suivante. Et, dans un dossier de 2 à 3 millions de pages…

Bron: La Dernière Heure | 5 december 2017

Dit zegt veel toch! En dus ... de fantasie kan een beetje opgeborgen!

24

De onderzoekers weten dit al bijna 20 jaar maar maken het niet bekend. Waarom? Vinden ze dit niet belangrijk of zit er iets anders achter deze zwijgpot?

25

Waarom zouden ze? Als zij het weten is dat toch voldoende voor het onderzoek. Ze hoeven hun kennis alleen met de onderzoeksrechter te delen in een proces verbaal!

26

En waarom 20 jaar later wel?

Merovinger wrote:

De oplossing van de diefstal van de witte Audi zou al 20 jaar gekend zijn bij de onderzoekers. De autodief werd 20 jaar geleden ondervraagd. En zo zullen er vermoedelijk nog een aantal zaken zijn die na 35 jaar ondertussen uitgeklaard zijn. Ik herinner mij dat Eddy Vos ooit in een interview gezegd heeft dat er voor sommige zaken antwoorden staan in het dossier. Toch staat dit feit nog steeds vermeld op de website van de speurders. Waarom? Vermoedelijk een slordigheid. Ofwel is het om nog bevestigingen te krijgen van eerdere getuigenissen.

Ofwel werd door de speurders om welbepaalde redenen geen geloof gehecht aan het verhaal van de Brusselse autodief. Bijvoorbeeld omdat uit zijn verklaring feiten of details tegenstrijdig zijn met de gedane vaststellingen in de garage of tegenstrijdig zijn met de verklaringen van de concessionaris. Heeft hij bijvoorbeeld vermeld wie zijn twee kompanen waren en hebben deze twee kompanen hetzelfde verhaal gedaan of zeggen die iets anders? Dan is deze case dus nog niet opgelost en is het logisch dat de speurders nog steeds meer informatie over deze diefstal vragen.

In elk geval lijkt het mij een goede vraag om te stellen op de samenkomst met de speurders volgende week maandag: is deze diefstal opgelost ja of nee? Zo ja, waarom is men zeker dat deze autodieven geen enkele link hebben met leden van de Bende van Nijvel?

In het artikel van La Dernière Heure zegt de mogelijke dader dat ze de Audi 100 hebben verplaatst om de Audi Quatro te kunnen stelen. Op de website van de speurders staat dat de situatie echter andersom was. De daders hebben de Audi Quatro verplaatst die in de weg stond. Dit is dus in strijd met de verklaring van de mogelijke dief in de krant. Hoe werd die Quatro verplaatst als ze er de sleutels niet van hebben gevonden? Geduwd? Bovendien zegt de man in de krant dat ze die nacht specifiek op zoek waren naar auto's om ze te stelen. En dan kunnen zulke kerels niet met de auto van hun dromen (Quatro) vertrekken omdat de sleutel niet in het contact zat en ze die sleutel niet vonden?

De witte Audi 100 met nummerplaat DKC 329 staat sinds 14 februari 1983 in de garage VAG gevestigd op het bovenvermelde adres, in afwachting van een expertise en een voorlopige herstelling. Het voertuig werd beschadigd door meerdere kogelinslagen tijdens een gewapende overval op de Delhaize van Genval op 11 februari 1983. De sleutels van de wagen bevinden zich op het contact.

Onbekenden betreden de garage, nadat ze een ruit hebben verbrijzeld aan de achterkant van het gebouw. Ze verplaatsen er een Audi Quatro die de doorgang verhinderde om te vertrekken met de beschadigde Audi 100. Het alarmsysteem van de garage treedt in werking om 04u00.

De ontvreemde wagen Audi 100 wordt teruggevonden op donderdag 3 maart 1983 omstreeks 11 uur te Elsene in de Lesbroussartstraat tegenover het gebouw nummer 52.

Bron » Forum

Gilbert Dupont en de zelf verklaarde dief van de Audi 100, blijven bij hun standpunt en weergave van de feiten. Die Audi 100 zou door drie Brusselse autodieven gestolen geweest zijn en zou niets met de Bende van Nijvel te maken hebben.

https://i62.servimg.com/u/f62/15/00/61/71/au210.jpg
https://i62.servimg.com/u/f62/15/00/61/71/au310.jpg

Bron: La Dernière Heure | 18 december 2017

30

Zeer snelle vrijgave van een voertuig als je het mij vraagt.