1

Chièvres Air Base

Chièvres Air Base (ICAO: EBCV) is a United States Air Force airfield located in the Belgian town of Chièvres and about 12 miles from Headquarters, Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE), in Casteau. It is mainly used to provide logistic support to NATO and SHAPE. The station and support facilities are operated by the United States Army Garrison Benelux.

Meer » Wikipedia

Een ideale terugvalbasis? Na een raid, ik zeg maar wat. En tiens, in de jaren 80 woonde Calmette er op zo'n 2 km vandaan. Naar het schijnt, naar het schijnt...

En het voordeel van een dergelijke terugvalbasis is dat men er kan worden opgewacht door handlangers per vliegtuig om verder weg te vluchten - al dan niet via tussenstop - naar het buitenland (vb: Israel).

De grote Manitou ziet alles

De NATO heeft er op heden haar Special Forces Headquarters en ook Special Forces School. Zie ook deze documentatie » www.nshq.nato.int (PDF)

Zegt natuurlijk niets over de situatie in de jaren tachtig, dus gewoon ter info.

4

Dit filmpje is gemaakt op de luchtmacht basis SHAPE in Chièvres » YouTube

5

Sibel Edmonds (één van de voornaamste klokkenluiders over Gladio) schreef behalve een boek met memoires over haar tijd bij de FBI (en haar ontdekking van Gladio B) ook een novel (The Lone Gladio). Fictie, maar eigenlijk vooral om bepaalde zaken gezegd te krijgen. Het is niet moeilijk voor iemand die de dossiers wat kent om de "fictieve" personages te identificeren.

Zo kunnen mensen die de Dennis Hastert-case volgen er interessante info vinden. Op een bepaald moment spreekt ze van Chièvres. Waaruit een beschermde NATO-vlucht (Gulfstream C-20G VIP-passenger Cargo aircraft) vertrok naar Andrews US Air Force Base in 2003. Met aan boord een Gladio B-connectie uit de Al-Qaeda-sfeer die ongezien moest worden vevoerd. Gladio B, zelfde modus operandi als Gladio A? Beschermde logistiek na een "operatie" via de NATO-lijnen?

6

Heel goed mogelijk, zeker in de context van de jaren '80. Alles was mogelijk zolang het maar niet bewezen werd.

7

Als we de Bende van Nijvel-feiten aan het georganiseerde verhaal van Joel Lhost geloven (dat hij de Bende van Nijvel na hun overval naar de militaire basis van Chièvres  begeleide) en als het - zoals sommige hier redeneren - huurlingen waren, zou het dan niet slim zijn om eens te controleren wie er de dag na Aalst op een vlieger werd gezet naar ik weet niet waar?

8

kenza, het is een US Air force basis. Het is tevens de hub van hun Special Forces voor Europa! Daar kom je niet zomaar binnen en zeker niet om in hun papieren te neuzen. En als je spreekt van US Special Forces is de CIA nooit veraf! De Belgische regering is schatplichtig aan de US en de CIA helpt graag een handje als ze er baat bij hebben! Begrijp je?

9

LEO, je hebt 100% gelijk en o.a. om deze reden gaat het Bende van Nijvel-verhaal nooit opgelost geraken want de relatie met Amerika is belangrijker dan dat de slachtoffers weten wie hun dit heeft aangedaan.