Bepaalde PS-kopstukken hebben ooit voor een parlementaire commissie verklaard dat ze zich toegang hebben verschaft tot een woning van Georges Cywie. Ze waren daar op zoek naar een cassette. Meer bepaald naar een cassette die zou belastend zijn voor Vanden Boeynants (en/of voor zichzelf?). De eigenaar van de woning? Georges Cywie.

Aangezien volgens bepaalde interpretaties een deel van de Bende van Nijvel-misdaden in de eerste golf draaien rond het bemachtigen of recupereren van cassettes, is Georges Cywie, als mogelijke latere eigenaar, de moeite om in beeld te brengen.

2

Cywie was de vertegenwoordiger of lobbyman van Agusta in België. Hij was ook eigenaar van het Luikse bedrijf MCA-Tronix. Op 19 februari 1993 wordt Cywie opgepakt. Hij wordt beschuldigd van actieve corruptie. Een maand later komt hij voorwaardelijk vrij.

En nog wat meer info uit een artikel van Apache:

Georges Cywie, bijgenaamd Rastapopoulos naar de stereotiepe booswicht in de stripverhalen van Kuifje, is een lobbyist en wapenhandelaar. Zelf wil hij dat niet geweten hebben. "Ik heb nooit één kogel, revolver of kanon verkocht", beweert de man die tientallen defensiecontracten met het Belgisch leger heeft afgesloten. Hij is gespecialiseerd in elektronische en spitstechnologische producten, zoals radar- en communicatiesystemen, en werkte sinds het begin van de jaren zeventig als vertegenwoordiger in België voor het kruim van de Israëlische defensiebedrijven.

Vanaf het prille begin van zijn carrière kon Cywie rekenen op de steun van de christendemocratische Paul Vanden Boeynants. De eerste keer dat VDB zich manifesteerde als beschermheer van de Luikse wapenmarchand was in 1973, toen de 26-jarige Cywie werd opgeroepen als dienstplichtige. Zocht Cywie een manier om aan zijn 'dienst aan het vaderland' te ontsnappen? Feit is dat hij verschillende dagen afwezig bleef en dat de toenmalige commandant van het Klein Kasteeltje in Brussel, waar de nieuwe miliciens werden opgevangen, hem bijgevolg beschouwde als een deserteur

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube