Topic: Henri Simonet

Eigenaardig aan deze PS politicus is dat hij in 1985 overloopt naar de partij van Jean Gol ...

2 (edited by the end 16-05-2013 11:16)

Re: Henri Simonet

Henri Simonet en zijn vrouw spelen een hoofdrol in de Gevelot zaak. Een andere hoofdrol in deze zaak is voor Armand Donnay van de firma ARMACO, Donnay was verbonden aan SHAPE en had zelfs een bagde voor toegang tot de geheime archieven. De zaak Gevelot die in '78 aan het rollen ging en die de regeringen van zowel Frankrijk en Belgie behoorlijk in de problemen bracht. Henri Simonet was minister van buitenlandse zaken op het zelfde moment dat Vanden Boeynants minister van landsverdediging was, 2 posten die te maken hebben met internationale militaire wapenhandel.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

3

Re: Henri Simonet

Bah, politici zijn nu eenmaal opportunisten. Gol zelf is trouwens nog trotskist geweest, je houdt het niet voor mogelijk. En hoeveel "christendemocraten" zijn er niet naar het kamp van Gol gelopen na de CEPIC-crash?

Re: Henri Simonet

dim wrote:

Bah, politici zijn nu eenmaal opportunisten. Gol zelf is trouwens nog trotskist geweest, je houdt het niet voor mogelijk. En hoeveel "christendemocraten" zijn er niet naar het kamp van Gol gelopen na de CEPIC-crash? 

Dat laatste brengt ons bij een cruciale vraag. Raes hielp actief mee aan de ondergang van de CEPIC, in hoeverre moeten we hem dan zien als bondgenoot van Gol?

Even cruciale vraag: Is WNP een verlengstuk van de Staatsveiligheid? Of is de WNP een infiltratie van 'Violet' in de Staatsveiligheid? Infiltratie of beschadigingsplan in het kader van wijdere destabilisatie? Als die vragen een duidelijk antwoord hadden, stonden we al een heel stuk verder. Of is er geen duidelijk antwoord, en wemelt het van dubbelspionnen, iedereen opportunist in afwachting van het doorslaan van de balans in de ene of de andere richting?

5

Re: Henri Simonet

Simonet zetelde in het WTC-bestuur samen met vooraanstaande politici als de liberaal Willy De Clercq en de christen-democraat Jos De Saeger. Hun taak was om het nut van zo'n Manhattanproject aan te kaarten bij de politieke overheid. En ze deden dat, graag zelfs.

Daarnaast werd Simonet in 1981 ook het slachtoffer van een inbraak: 

Op 5 juni wordt er bij de Brusselse onderzoeksrechter Lambeau thuis ingebroken. De dieven hadden blijkbaar enkel aandacht voor het dossier van het Front de la Jeunesse, dat hij mee naar huis heeft genomen om te bestuderen. In de daarop volgende dagen en weken zijn er inbraken bij enkele Brusselse advocaten waaronder Jean-Paul Dumont, Etienne Delhuvenne en Philippe Forêt en politici waaronder Paul Vanden Boeynants, Henri Simonet en Hugo Coveliers. Ook hier schijnt de aandacht te zijn gegaan naar dossiers die verband houden met extreem-rechts. 

Zie het forum voor meer info over deze inbraken » Forum

Daarnaast ook nog aangeven dat Alfred Cahen nog kabinetschef is geweest van Simonet.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

6

Re: Henri Simonet

Wat algemene informatie over Simonet:

Henri François Simonet, geboren in Brussel op 10 mei 1931 en aldaar gestorven op 15 februari 1996 was een Belgisch politicus en vrijmetselaar. Eind jaren 1960 was hij als bestuurslid van de Université Libre de Bruxelles nauw betrokken bij de ontdubbeling in een Franstalige (ULB) en Nederlandstalige (VUB) vrijzinnige universiteit.

Simonet was gemeenteraadslid en burgemeester (1966-1984) van Anderlecht en volksvertegenwoordiger en vicevoorzitter van de Europese Commissie (1973-1977), minister van Buitenlandse Zaken (1977-1980) en staatssecretaris van streekecononomie (1977-1979) voor de Belgische Socialistische Partij.

Op 6 december 1972 sloten Minister van Economische Zaken Henri Simonet en secretaris-generaal André Baeyens van het Ministerie van Economie een geheim akkoord met Iran over de bouw van een Iraanse olieraffinaderij in België, op de grens van Limburg en Luik. De bedoeling was dat er een pijpleidingennetwerk zou worden aangelegd doorheen Vlaanderen en Wallonië met vertakkingen naar de buurlanden, waardoor er een Iraans benzinenetwerk in België zou ontstaan.

Henri Simonet tekende op 21 december 1972 namens de Belgische regering een conventie met de Iraanse regering over de oprichting van de raffinaderij. Hij beloofde dat de Belgische staat 20 procent van het kapitaal zou storten als niet-terugvorderbaar gift. Op 18 april 1973 groeide de kwestie uit tot een schandaal(Ibramco-affaire) toen journalist Leo Schrooten in de krant De Standaard de affaire onthulde.

Simonet maakte deel uit van de rechter- en pro-Atlantische vleugel van de Franstalige socialisten en verliet deze partij in 1985 om lid te worden van de liberale PRL. Hij is de vader van Jacques Simonet.

Bron: Wikipedia

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Henri Simonet

De heer Simonet had overigens in Gooik (Pajottenland) een pittoresk buitenverblijf op een stille rustige baan (althans in de jaren 70/80), een hobbelige smalle kasseibaan. Ernaast liep een wegje de velden in en daar reed ik vaak door met ponie en paard. Dure wagens stonden er regelmatig en ik was als kind van 12 (toen reed ik met de ponie) altijd een beetje onder de indruk, want ik wist dat er een grote politieker woonde en de villa was verdekt door bomen en struiken. Dat brengt wat fantasie op hol. Dit gewoon ter info.

Overigens ligt dat buitenverblijf op een spreekwoordelijk pisseboogje van de plek waar die wandelaar in een waterput werd gevonden! (Wie na het overlijden van Simonet de politieker eigenaar is vd villa weet ik niet.)

De villa van Simonet! Nu weliswaar is de baan verbreed en gladgestreken (zoals je kan zien maar voordien een barslechte smalle kasseibaan). Sommigen razen er over zoals op een autostrade. Het adres is Drie Egyptenbaan 12 » Google Maps

Re: Henri Simonet

Beste forummers, hoe kom ik nu bij deze posts? Ik heb nu deze dagen veel tijd en las veel bij en dan stuit ik op dingen die ik ken wegens in die buurt geboren en getogen!

En ja, ik wist als kind van die politieker die er een buitenverblijf had, eigenlijk topvilla. Een socialist dan nog wel en er stond vaak de auto met A-nr plaat en vaak ook andere dure wagens waaronder ook zeker en vast porsche. En de beelden die ik kende/ken van dhr Simonet laten mij veronderstellen dat hij niet echt een porsche-mannetje was dus van bezoekers/vrienden/familie allicht of de kinderen (zijn die er?).

De hele omgeving is prachtig net zoals de villa! De Brusselse socialist (toen die tijd nog) kon er in alle rust in luxe verblijven. Er zijn daar nauwelijks buren en als ze er zijn dan op geruime afstand.

Overigens is nog geen km daar vandaan in de Kindekensstraat nog een erg grote villa gelegen. Ik weet dat mijn vader zaliger me vertelde dat daar een belangrijke militair woonde (ik denk van de SHAPE)! Die villa was nog groter en meer luxe dan Simonets buitenverblijf. Zwembad en grote graspartij en luxematerialen! Ook daar grote dure wagens! En met groot plein ervoor met een rotonde, privé alles met electronische poort en zo.

Kortom, ik las over heel veel bij en stel toch wat dingen vast in het oh zo rustige dorp, de parel van het pajottenland! Ik weet hoegenaamd niet of dit van betekenis is maar toch ... who knows. En hoe meer ik graaf onder mijn hersenpan hoe meer ik me herinner. De villa van de belangrijke SHAPE-officier (althans zo zegde mijn vader tegen mij en stond het ook bekend in de buurt) had ook een platform voor de landing van een helikopter (wat ook nu en dan scheen te gebeuren), de plek kon ik zien toen ik er voorbijwandelde.

Re: Henri Simonet

Waarom ik toch nog eventjes doorga op deze gegevens? Allicht heeft het niet rechtstreeks te maken met de Bende van Nijvel maar misschien toch wel langs deze of gene kant, als een uitloper ervan misschien? Ik las bij over Simonet zaliger en met wat hij bezig was en waarbij hij betrokken is geweest en dan stelde ik toch een aantal dingen vast die uit mijn geheugen en tot nu ervaringen komen.

U weet dat ik geboren en getogen Gooikenaar ben en dus die regio ken als mijn broekzak omdat ik er zowel als kind, jongeling en volwassene (tot heden) heek veel heb rondgewandeld, gefietst en paard/pone gereden! Simonet had als francofone socialistisch politieker (ook minister) een riant buitenverblijf te Gooik. U kan de foto via Google Maps zien (Drie Egyptenbaan nr. 13). Een prachtige oude stijl villa in een landschap van weilanden en bosjes, langs een in de jaren 70/80 erg hobbelige smalle kasseibaan (verbindingsweg tussen stw Asse-Edingen en Halle-Ninove) en nauwelijks huizen in de buurt! En omgeven door grote struiken en hoge bomen met langsheen de villa een veldweg die uitgeeft op nog meer veldwegen (die lopen tot aan Neigembos). Je had dus moeilijk zicht op de villa.

Ik zag er vanop mijn ponie/paard vaak dure wagens staan, luxewagens met minister-plaat. Regelmatig ook een zware Porsche. Als kind had ik er een raar gevoel als ik er voorbij reed, omwille van het geheimzinnige voor mij. Je had er geen kijk op, de politieker was een Franstalige, de dure auto's etc (subjectief, I know maar als kind beetje vreemde sfeer vond ik het steeds).

Op enkele honderden meters van de villa, in de Kindekensstraat is er nog een enorm (groter dan Simonets villa) grote en luxueuze villa waar volgens mijn vader zaliger en anderen een ¨belangrijke officier" van de SHAPE zou wonen (in die tijd 70/80/90 tot ... nu?). Er was ook een platfom voor een helikopter.

Nu vele jaren geleden al was er een wandelaar uit de streek die plots verdween, nergens een spoor liet en teruggevonden werd in een waterput van een verlaten boerderij in de nabije buurt. Allicht moord! Maar er werd nooit een dader(s) gevat! De man wandelde wel vaak op de landwegen die ik hierboven vernoemde en kwam die dag allicht via Neigembos, op de landwegen achter die villa. De politie is daar ook van uitgegaan want er cirkelde verschillende keren een politiehelikopter over die regio (dat heb ik ook met eigen ogen gezien omdat ik een tijd (tien jaren) in het verlengde van de Drie Egyptenbaan heb gewoond, 2km van de villa's) tijdens zoekacties.

In diezelfde periode verdween een profvolleyballer eveneens spoorloos! De man ging vaak met zijn quad rijden ook in die regio en verdween als sneeuw voor de zon tijdens een rit en nooit werd er dus enig spoor gevonden! Hij is nog steeds vermist (een boer in die buurt werd verdacht, stond gekend als een vechtersbaas maar werd buiten vervolging gesteld onlang).

Ik vind dit allemaal raar en eng. Het is danig bij mij en familie in de buurt. Er is nooit enig spoor gevonden van daders en de quadrijder is nog steeds spoorloos, de wandelaar dood teruggevonden in de waterput! Waarschijnlijk gaat het hier om een ander gegeven dan de Bende van Nijvel maar toch ... Wanneer ik hierover las dan stel ik mij vragen (het zal toch niks te maken hebben met ...?).

Het feit dat de politieker en de SHAPE hier wel eens meer vernoemd worden etc... Wat denken jullie? Weet ook (en daar vind ik niks van terug in kranten) dat de Kredietbank in centrum Gooik werd overvallen en dat een van de daders zwaaiend met een groot geweer het verkeer tegenhield/aanmaande om terug te draaien (hij stond geposteerd op de rijweg) tijdens de overval. Halfweg jaren tachtig (als ik het goed heb). Dit weet ik omdat de apotheker uit het centrum door de gangster werd weggejaagd en een buurvrouw (ik woonde toen nog bij de ouders op 150m van de bank) ook werd toegeroepen (neen de gangsters hebben niet geschoten toen). En eerder werd een geldkoerier doodgeschoten te Leerbeek (is Gooik) tijdens een overval (ik weet niet meer precies maar was dit de Haemers-gang).

Kortom, toch wel bizar allemaal in een klein boerendorpje. Is er ergens een verband met de Bende van Nijvel? Iik weet het niet maar ik opper mijn gedachten hier omdat zowel de minister als de SHAPE ook op dit forum toch wel opduiken.

Ook hier lees ik en frons de wenkbrauwen » Forum

En het blijft spannend, al vermoed ik (tijdstip van de posts in dit onderdeel van het forum) dat dit ondergesneeuwd is!!? Ook Cahen en de heren Przedborski en Cools etc poppen op in dit onderdeel net als SHAPE ... de vrouw/maitresse van dhr Simonet etc. Kortom: is hier nog meer over geweten? Belgisch internationaal schandaal dat verschillende mensen toch wat benauwd in de schoenen heeft moeten laten staan (en niet de minsten toch).

En » Forum Toch geen kattenpis dit allemaal!

Re: Henri Simonet

En deze zaken tonen aan dat er toch heel veel zaken spelen in ons Belgenlandje! Sinds het ontstaan eigenlijk zijn al heel veel zaken verkeerd gaan lopen. Weet u dat bv. Leon Trotski omstreeks 1917 al sprak van "Belgische toestanden" wanneer hij doelde op gekonkel en gefoefel en kontraaierij etc? Om maar te zeggen dat in het erg verre Rusland van toen Belgie al naam en faam had op dat vlak!

En ja, de zakenwereld en de politieke wereld in Belgie (en overal in de wereld) draait om geld en macht en de drang naar nog meer geld om nog meer macht en nog meer macht om nog meer geld etc. En omkopingen en afpersingen en ja de liquidaties om dat en anders zijn zeker aan de orde. Dat valt goed uit te pluizen maar moeilijk allemaal te bewijzen want .... ja macht en geld zorgt voor doofpot-en-zo-verderr-bescherming-dit-en-dat

Ik zie de overvallen van de Bende van Nijvel echter deels los er van, dat leest u in mijn analyse. Maar uiteraard in het voorschoot-grote Belgie is altijd wel wat met elkaar verweven, de criminelen ontmoeten wel de machtigen (zakenwereld/politiek). De afrekeningen in het politieke/zakenwereld verband verloopt echter meestal anders, daar worden lastige personen neergelegd en wordt er niet overgegaan tot overvallen en onschuldige doden.

Dus, ik zie verschillende dingen die echter en dat sluit ik niet uit wel enig verband zouden kunnen hebben. België is klein immers. Voor de oplossing is het toch nodig enkele zaken al is het dan niet volledig los van elkaar toch enigszins apart te bekijken.