Uit bovenstaand interview:

In de getuigenis vertelde een man dat hij destijds een loods verhuurde, die zou gediend hebben als safehouse voor de Bende van Nijvel. De huurder van die loods werd verdacht van een moord in het Brusselse. In 1987, tijdens het onderzoek naar die moord, kwamen speurders uit bij de loods en ontdekten ze dat het de schuilplaats van de Bende was. Bij de reconstructie van de moord, werd het hele dossier echter naar Charleroi verplaatst. Volgens Van De Steen is er dus met het dossier geknoeid.

"Omdat de informatie reeds van in 1987 in het dossier zit."

Is hier eerder iets over verschenen in de media? Ook advocaten van slachtoffers hebben toegang tot het dossier en men komt er nu pas mee naar boven omdat Lucien het verteld heeft? En zelfs bekentenissen, en zelfs een geplande reconstructie destijds. Veel info, maar wat is het verhaal van Lucien? Of heeft David hier zelf zijn visie verteld?

Dat de moord op Cools een schijnvertoning was, geloof ik echter wel, maar komt die info ook allemaal van Lucien? Hoe kon Lucien dat dan weten?

Allemaal toch vreemd? En tevens niet echt na te trekken!

74

“Als men echt van goede wil is, dan is de zaak rond de Bende binnen 2 maanden opgelost”

David Van De Steen is ervan overtuigd dat de zaak rond de Bende van Nijvel binnen twee maanden opgelost kan worden, als alle beschikbare informatie gebruikt zou worden. Zeker nu er nóg een man getuigd heeft op zijn sterfbed. David Van De Steen verloor bij de aanslag van de Bende van Nijvel in Aalst zijn ouders en zusje, zelf raakte hij zwaargewond. Hij blikt bij Radio 2 Oost-Vlaanderen vooruit op 2018.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Tja, van die goede wil hadden ze zovele jaren geleden ook al kunnen getuigen!

David Van de Steen: "Bende van Nijvel begint bij de Roze Balletten"

'Als men echt van goede wil is, dan is de zaak rond Bende van Nijvel binnen 2 maanden opgelost'. Dat zegt David Van de Steen, slachtoffer van de overval van de Bende van Nijvel in Aalst. Volgens Van de Steen begint alles bij de Roze Balletten, een reeks drugs- en seksfeesten die eind jaren zeventig zouden hebben plaatsgevonden. Daaraan zouden hooggeplaatste politici en minderjarigen hebben deelgenomen.

Bron » www.tvoost.be

De roze balletten is een apart topic hier in dit forum, de link met ex-koning Albert 2 is nooit bewezen, hoe de roddel is ontstaan is eerder al vermeld. Dat de media selectief is, is mij ook al opgevallen, men wacht denk ik op een reactie van De Valkeneer, goede journalistiek geeft altijd woord en wederwoord, behalve de roddelpers.

Wat David Van de Steen zegt stond dertig jaar geleden al in de krant. Dus is er niks nieuws. En al die sporen zijn al een miljoen keer onderzocht. Misschien wordt het daarom wel genegeerd.

79

Het is een gratuite opmerking, daarom weinig belangstelling. Tenzij je een aantal doden kunt laten opstaan uit hun graf maar tot op heden is dat nog nooit gelukt (sic).

CleverTrevor wrote:

Wat David Van de Steen zegt stond dertig jaar geleden al in de krant. Dus is er niks nieuws. En al die sporen zijn al een miljoen keer onderzocht. Misschien wordt het daarom wel genegeerd.

Precies! Het durven loslaten van feiten die al zovele keren onder de loep werden genomen en tot niks hebben geleid (geen spoor naar de Bende van Nijvel bedoel ik) is ook een stap die kan leiden tot een oplossing.