1

Yvan Dedobbeleer werkte jarenlang voor de GP in Nijvel en tussen 1998 en 2001 voor de Bendecel in Jumet. Op verzoek van het parket-generaal werd hij samen met twee collega's uit die Bendecel gezet. Ze hadden namelijk sporen ontdekt die leidden naar de Staatsveiligheid. Zo beschreef Dedobbeleer mij [Guy Bouten] een scène op de parking van de GB van Waterloo, waar hij samen met Charles Toumpsin een Bendeverdachte moest arresteren.

Ze zagen de man een telefooncel induiken, tot plots een mobilhome opdook die de verdachte de kans bood om te ontsnappen. Het voertuig bleek gehuurd te zijn door de Staatsveiligheid. Dedobbeleer was ook niet te spreken over Eddy Vos, die hij verantwoordelijk achtte voor het achterhouden van belangrijk bewijsmateriaal. Hij wil zijn persoonlijke documentatie alleen tonen aan een nieuwe parlementaire onderzoekscommissie.

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube