1

Topic: Onderzoek naar rol van Londense politie in groot pedofilieschandaal

Dit lijkt toch echt wel op de Belgische context... Maar netwerken bestaan toch niet zeggen ze altijd?

Onderzoek naar rol van Londense politie in groot pedofilieschandaal

Heeft de Londense politie decennialang een pedofilienetwerk in bescherming genomen? De Britse politiewaakhond zoekt het uit.

De Independent Police Complaints Commission, de politiewaakhond van Engeland en Wales, heeft een onderzoek aangekondigd naar de rol van de Londense politie in de cover-up van kindermisbruik door hoog aangeschreven personen. De feiten zouden hebben plaatsgevonden van in de jaren 70 tot na 2000. Bewijzen zouden achtergehouden zijn omdat er parlementsleden en politieofficiers in het pedofilienetwerk betrokken waren, klinken de beschuldigingen. Het onderzoek naar het grote pedofilieschandaal startte eind 2012.

‘Het zou gaan om historische corruptie op het hoogste niveau en van bijzonder serieuze aard’, aldus Sarah Green van de politiewaakhond. ‘We zullen erop toezien dat het onderzoek volgens het boekje verloopt. Aantijgingen als deze zijn reden tot grote bezorgdheid en ik wil iedereen ervan overtuigen dat we van plan zijn dit tot op het bot te onderzoeken.’

In totaal worden 16 beschuldigingen tegen de Londense politie onderzocht. Zo zou bij een pedofiel een lijst gevonden zijn van prominente parlementsleden en politieofficiers zonder dat er verder iets met het document gedaan werd. Een andere aantijging gaat over een politieoperatie die werd afgebroken omdat de onderzoekers te dicht bij belangrijke mensen kwamen. Er is ook een gereputeerde detective van Scotland Yard die zegt dat hij van functie moest veranderen toen hij onderzoek wilde voeren naar kindermisbruik door politici.

Bron » www.destandaard.be

2

Re: Onderzoek naar rol van Londense politie in groot pedofilieschandaal

Natuurlijk dim ... geen netwerken, geen Nihoul met een arm zolang als de Donau, en dus ook geen slachtoffertjes op enkele zot verklaarde trezebezen na. Wie zou toch zoiets kunnen bedenken over onze politiekers en co.