1

Denise Bogaerts, de eigenares van het privédetectiveagentschap IRIS, dat Beijer overnam onder de nieuwe naam ARI, stak af en toe als het druk was een handje toe. Aan de BOB van Waver getuigde ze "que Beijer m'a également parlé qu'il avait des bons contacts avec la Sûreté de l'Etat". Zo kreeg hij de opdracht om in het Brusselse Justitiepaleis het dossier van het linkse weekblad Pour te stelen dat stukken bevatte in verband met de zaak-Pinon.

Om Bouhouche te helpen ontsnappen, moest de vluchtauto, een Volkswagen Passat, geparkeerd worden in een box van de Staatsveiligheid in de Léon Lepagestraat in het centrum van Brussel. Bogaerts herinnerde zich ook dat Beijer tussen juni en september 1985, precies vlak voor de Bende opnieuw toesloeg, met activiteiten bezig was waarover hij geen woord losliet en waardoor hij zijn cliënteel verwaarloosde.

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

Ter info: voor de rest heeft zij niets met deze zaak te maken.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube