Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Inderdaad, ik geloof ook niet in het verhaal dat de Golf GTI zou geperst zijn bij een schroothandelaar. Daar is totaal geen enkele aanwijzing voor. Dan was de schroothandelaar zeker al gaan praten en de bende zou nooit dat risico nemen. Na een dramatische gebeurtenis moet het snel gaan om alle sporen te wissen en dan lijkt dumpen mij de beste oplossing. Vergeet niet dat Madani Bohouche en Juan Mendez ervaren diepzeeduikers waren dus kan het bijna niet anders of ze waren al eens gaan oefenen in de carrieres van Lessines waar de duikclub is gevestigd en weten ze ook dat de andere steengoeve veel te gevaarlijk is en verboden terrein. In de jaren 80 was er een zigeunerkamp niet ver van de steengroeve.

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Tenzij de schroothandelaar op één of andere manier gerelateerd was aan de Bende van Nijvel. Enigszins wel waar, gaan ze hun veiligheid op het spel zetten voor 250 000€, tenzij ze laten uitschijnen dat de arrestaties niet komen van verklaringen schroothandelaar.

In het Dutroux-verhaal zijn er wel meerdere getuigen "verongelukt" en "gezelfmoord". Nihoul is dan ook een figuur die connecties heeft tot op het allerhoogste niveau. Hij was dan ook de protegé van De Donnea, die zelf in hoogsteigen persoon mensen afdreigde om hem te beschermen.

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Kenza, ik heb gisteren eens de wandelschoenen aangetrokken en eens naar de carrieres du Lessines gaan wandelen. Als ik mij niet vergis doelt u op de steengroeve aan het station waar het hek de treinsporen afsluiten die naar de eerste en oudste steengroeve lopen? Ik vermoed dat u deze bedoelt want er liggen er 3 naast elkaar en dan nog een paar aan de overkant, aan de eerste staat inderdaad een grote pomp te draaien dat wordt aangedreven met riemen en de opzuigbuis die een heel eind onder water loopt en zo het water opzuigt.

Ik heb ook opgemerkt dat deze pomp juist naast een soort schuine lift is geplaatst. Op oude foto's van de steengroeve merk je dat dit naar het diepste punt in de steengoeve loopt. Het zou mischien kunnen verklaren naar u theorie want het water dat de pomp opzuigt loopt inderdaad via dat beekje. Moest de Golf inderdaad in deze steengroeve liggen zou het heel wat verklaren uit de tip dat de speurders kregen en weet men direct in welke richting ze moeten zoeken. Maar in dit dossier is er niets zeker daarom dat ik geen uitspraken durf te doen maar het zou kunnen.

134

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Bedankt voor de inzet Dirty Harry. Kenza zal dit zeker waarderen, ik ook trouwens!

135

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Dank u wel Leo en Dirty Harry, inderdaad het gaat om de eerste steengroeve bij het station. De pomp staat inderdaad bij een soort lift aan het oude huisje dat in verval staat. Inderdaad, als je iets verder naar de steengroeven gaat kijken die leeg staan, merk je dat de lift naar het diepste punt gaat. Dus denk ik dat het daar ongeveer 80 meter diep is.

Volgens mijn theorie denk ik dat ze de Golf GTI zijn ramen naar beneden hebben gedraaid om hem rapper te kunnen laten zinken en zo de bivakmuts of pruik langs het openstaand venster naar buiten is gekomen en zo door de pomp opgezogen en dan naar het beekje.

Sorry voor aan de mensen die er een probleem mee hebben dat ik dit post.

136

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Ik denk niet dat iemand er een probleem mee heeft dat je dit post maar ik had graag de bron geweten van het verhaal van de pruik of de bivakmuts.

137

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Django, mijn bron is heel veel jaren ervaring in het zoeken van dingen, een enorme goede terreinkennis en vooral tussen de regels in lezen. Maar wat de pruik of bivakmuts betreft, dat is al een tijdje geweten zels bij de CWB. Ik hoop echt dat dit verhaal ooit opgelost geraakt, maar ik vrees van niet.

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Ben wrote:

(...) Steeds meer rijst het vermoeden dat de Bende van Nijvel wel eens gebruik zou kunnen maken van speciale auto's die worden gefabriceerd met onderdelen van verschillende auto's, om identificatie te bemoeilijken. In de streek van Dendermonde loopt momenteel een gerechtelijk onderzoek tegen een bende die gespecialiseerd is in het ontmantelen van ... Golf GTI's.

Minstens 8 mensen, meestal uit Vlaams-Brabant, werden al aangehouden en zouden een 20-tal autodiefstallen hebben toegegeven. De auto's, haast allemaal GTI's, werden systematisch gedemonteerd om als wisselstukken te worden verkocht. Opvallend bij dit alles is nog dat, net zoals de Golf die zondag in Strombeek werd gevonden, ook de Golf van Lennik pas ongeveer een uur na de overvallen werd gestolen. Toeval? 

Bron: De Antwerpse Morgen | 12 november 1985

Daarbij aanvullend werd, volgens de toenmalige pers, de kust in het voorjaar 1985 geteisterd door een ware diefstalplaag van VW Golfjes.

Golfdieven teisteren de kust

Sedert een paar dagen wordt onze kust onveilig gemaakt door vernielzuchtige autodieven die hun keuze hebben laten vallen op wagens van het merk VW-Golf. Er werden reeds tien van deze voertuigen ontvreemd, ondermeer te Oostende en Middelkerke.

Enkele konden later, meestal in beschadigde toestand, worden teruggevonden. Maar de Golf die in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 3u30 in de Gistelstraat te Oostende werd aangetroffen, is helemaal onbruikbaar. De wagens waarmee de rovers eerst rodeo hadden gereden (het koetswerk zat vol deuken en blutsen) werd na 'gebruik', in brand gestoken en hierbij volledig vernield. Hij was kort tevoren gestolen te Middelkerke.

De VW-Golf, die tijdens dezelfde nacht aan het Stedelijk Sportcentrum van Oostende stond, dreigde eenzelfde lot te ondergaan, ware het niet dat voorbijgangers de vuurhaard met brandblussers kon bedwingen. De wagen werd gedeeltelijk verwoest. De politiediensten van Oostende en Middelkerke zoeken naar drie kerels, die tijdens beide autobranden door ooggetuigen werden opgemerkt.

Bron: Het Laatste Nieuws | 20 mei 1985

Dit werpt ook een ander licht op het verhaal van die gestolen VW Golf GTI in Knokke.

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Stel dat de Golf GTI moest gevonden worden, bv. in carrieres du Lessines, dan komt deze tipgever terug in het vizier maar als hier een beschermde getuigen tussenzit kan er nooit gezocht worden naar de Golf GTI want dan heb je een groot probleem.

140

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Een heel oude foto van de verlaten steengroeve in Lessines. Als de Golf GTI hier moest liggen dan is het volgens mij aan de trap, aangezien het een plek is waar een auto kan dumpen.

http://60gp.ovh.net/~lessines/snowgames/gallerie/Carriere_Vide3.png

Op de foto hierboven zie je achteraan de steile rif dat naar het diepste punt gaat. Als de Golf GTI daar gedumpt is, kan er geen enkele duiker aan want het is te steil en ver om geladen met duikerspak naartoe te zwemmen en dan nog te duiken, plus dat daar juist de pomp staat te draaien. Het zou heel slim en doordacht zijn om daar een auto te dumpen die niet mag gevonden worden.

1091x730