Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Dus mogelijk is Erps-Kwerps geheel geen daad van de Bende van Nijvel.

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Inderdaad noorderling. Ik denk dat die diefstal in Erps-Kwerps op een bepaald ogenblik in het Bende-onderzoek is geslopen omdat het op datzelfde moment paste binnen een bepaalde piste maar dat bij later en nader onderzoek is gebleken dat dit niet klopte. De diefstal in Erps-Kwerps staat trouwens ook niet op de website van de speurders.

Ook in het document van het CBO van 21 maart 1986 (dit is dus ná de vondst van de uitgebrande Golf in het bos van Houssière) is de diefstal van de Golf in Erps-Kwerps niet opgenomen in het overzicht van de Bendefeiten.

23

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Terwijl op het overzichtsschema van de Cel Waals Brabant - dat Boemerang heeft nagemaakt - de in Erps-Kwerps gestolen VW Golf wel degelijk gelinkt wordt aan de feiten in Overijse, Eigenbrakel en Aalst.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

24

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Goed, de vraag is dan of er überhaupt een Golf gestolen werd bij D'Ieteren. (Korte samenvatting: Salesse stal vroeger eens een Golf bij D'Ieteren. Dit wordt beschouwd als bijna onmogelijk. De politie confronteert hem met het gegeven dat de Bende een Golf stal bij D'Ieteren. Hij legt zijn werkwijze uit en zegt dat hij niets met de Bende te maken heeft.) Kortom: uitvindsel van de politie?

25

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

De Golf 1 en de Golf 2 - ongeacht het type of uitvoering - was heel gemakkelijk te stelen. Ik denk dat ze gewoon op willekeurige plaatsen een Golf gti hebben gestolen omdat het heel simpel was een VW Golf gti te stelen. Je neemt bv. een lasbaget en aan het uiteinde plooi je een hoekje aan van ongeveer 2 centimeter, dan steek je dat langs de bestuurderszijde tussen de rubber en het raam, dan draai je het omgeplooide hoekje tot onder het uitstekende knopje waar je de deur mee op slot doet en je trekt de lasbaget omhoog en de deur van de wagen is los.

Als je dan in de auto bent, draai je een houtvijs tot halverwege in het contactslot en dan neem je een timmermanshamer en je trekt de houtvijs er uit en je zal zien dat het binnenwerk van het contactslot er samen met de houtvijs uit komt. Vervolgens neem je een korte platte schroevendraaier en je steekt die in het deels afgebroken contactslot en je draait naar rechts en hupsakee, je kan wegrijden met de VW Golf. Dit alles duurt voor een beetje geoefende autodief nog geen minuut. (Probeer dit niet bij een recenter voertuig want de nieuwe generatie contactsloten zijn voorzien van een transponder die enkel reageert op de code van een originele autosleutel.)

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Awel kenza, spreek je uit eigen ervaring?

27

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Vandaag gehoord dat de CWB na een tip en de vondst van een bivakmuts is gaan duiken naar de Golf gti in de steengroeve van Lessines. De bivakmuts zou een paar dagen na de overval in Aalst gevonden zijn in een beek in Deux-Acren, deze beek passeert aan de steengroeve van Lessines.

En nu komt het: ze zijn gaan duiken in de steengroeve waar de duikclub is gevestigd! In de steengroeve waar de duikclub is gevestigd, is een hek en je kan maar op één manier het water van de steengroeve bereiken en dat is langs waar iedere duiker dat komt duiken in het water gaat. En juist op die plek zijn ze gaan duiken. In plaats van te gaan duiken in de verlaten steengroeve van Lessines. Daar kun je wel met een auto aan als je met een paar man een rotsblok wegduwt.

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Kan iemand het verhaal van de bivakmuts in Deux-Acren bevestigen?

29

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Ik heb het gehoord van een amateur duiker dat daar af en toe gaat duiken. Moest deze info kloppen dan wil dat zeggen dat ze eens in de verlaten steengroeve moeten gaan duiken!

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

kenza, af en toe kan je daar wel binnen, bij wandeltochten van de lokale wandelclubs. Ik geloof dat er in april en mei opnieuw terug twee tochten zijn, maar ze gaan niet elke keer langs daar. Moet op te zoeken zijn via site van a.d.e.p.s. (points verts) en ffbm (calendrier de marches) en marching.be.

Ook de overkant van de straat wat verderop richting Ollignies (naast een bedrijf) kan je via een kapelletje door een bosje waar je op een andere plas uitkomt (denk niet dat je daar rechtstreeks met auto aankan, tenzij langs het stuk waar nu werken zijn). Dit is verboden terrein maar heb ik ooit tijdens één van die tochten mogen (doe mountainbiketochten en fietstochten - af en toe ook in Wallonië) betreden. 

Heb hiervan ooit een foto gezien op flickr of picasa. Moet de link ergens bewaard hebben, maar waar...