Via Flickr heb ik deze gevonden. In de tweede link staat er één die volgens aan de overkant van de duikplas ligt (die waar je stad Lessines op achtergrond ziet, met gesteente en donkerblauw water) » www.flickr.com | www.flickr.com

Ik heb me ook laten vertellen dat er aan de rivier de Mark (er moet daar een brugje zijn) tussen Boelarebos (bergaf - huis van natuurreservaat, voorbij vijver) ook wel eens raar volk durft rond te hangen. Nog steeds. Maar kunnen ook gewoon stropers, sluikstorters, ... zijn. Dit is de beek die vermoedelijk in Deux Acren in de Dender vloeit, of niet?

En dan zitten we dicht bij zweefvliegveld van Overboelare, Lison, Little David, Everbeek (heroïne-trafiek, connectie Farcy?), verdachte garage naast Colruyt Overboelare (naar schijnt in jaren 80), ... Het zijn allemaal geruchten en toogpraat misschien, maar toch ... Net op taalgrens (slechte communicatie tussen orderdiensten), allen op boogscheut van Kester, Chièvres, Braine-le-Comte, Aalst, ... Alles kan je van daar uit doen via sluipwegen.

32

club_le-happy-few wrote:

Little David

Wat was daar mee? Kan er niks over terugvinden namelijk.

Zenga, hier de link Overboelare/Everbeek (beiden op 5min. van Deux-Acren/Lessines). Ligt vlakbij steenweg Geraardsbergen-Deux-acren-Lessines .... Die dan ook weer in het verlengde licht van Brakelsesteenweg (verbinding Ninove-Denderleeuw-Aalst).

En ook in het verlengde van de baan naar Chièvres. Vanaf hier is het bijna rechte baan naar Chièvres: Geraardsbergen > Lessines > Ghislenghien > en dan het kleine baantje in via Mevergnies, Attre ,... en je komt uit in Brugelette op de steenweg waar de domeinen van de SHAPE liggen. 

Ja, dit is bijna volledig recht op recht van in Aalst tot in Chièvres (bij wijze van spreken). Baan waar je stevig kan op doorvlammen.

Nu de link nog vergeten:

Deze personen zouden groot aanzien gehad hebben in de regio. Little David was een begrip in de regio Zuid-Oost-Vlaanderen. Naar Lison (eigenaar van het aanpalende Colruyt-gebouw destijds) kwam ook veel volk, en moet een soort bric-a-brac geweest zijn. Ik moet er één keer met ouders geweest zijn als heel klein kind toen we in Geraardsbergen moesten zijn, maar kan me er niet veel van herinneren. Dit waren personen "untouchable", met heel groot aanzien in de regio.

Er zou ook nog een straaljagerpiloot geweest zijn (al dan niet gerelateerd aan Drankcentrale in deelgemeente Moerbeke), alsook één van de zonen van eigenaar drankcentrale die enkele jaren terug is opgepakt voor heroïnetrafiek. In jaren 80 en 90 moet er in Geraardsbergen café geweest zijn The Golf waar heroïne, cocaïne en xtc werden gedeald. Enkele jaren terug is ook een videotheek in Overboelare gesloten omdat het eigenlijk een dekmantel voor cocaïnehandel zou geweest zijn.

Vorig jaar zou er ook grootscheepse razzia geweest zijn op de camping in gemeente Viane (buurgemeente Deux-Acren) » www.policelocale.be

Volgende week, 13 april, jaarlijkse "Marche du Pays de Carrière". Of ze op het afgesloten terrein komen hangt af van de duikclub. Op de site van de wandelclub kan je de plannetjes bekijken, en ze gaan er op z'n minst 'naast' op de 10km. Hier kun je de plannetjes bekijken » www.vaillants-acrenois.be/

Er zijn ook foto's te vinden van één van de voorgaande edities waar je een stuk van het terrein van duikersclub kan zien, alsook hun kantine. Toevallig vond ik op hun site ook een overzichtelijk plannetje van het hele gebied:

https://lh4.googleusercontent.com/-rd1ctM5DrRE/UWuixknS2QI/AAAAAAAAG-M/e1GxXkt0DZQ/s912/Lessines.jpg

Fotoreeks 1 (met gedeelte duikclub) » picasaweb.google.com
Fotoreeks 2 » picasaweb.google.com

Toch wel even vermelden dat de duikclub zelf niets met de feiten te maken heeft. Is dit trouwens geen Vlaamse club? Heeft er iemand meer info over Schietclub Phenix in Geraardsbergen (waar Jean Bultot ook lid zou van geweest zijn)? Kan hier een link zijn met garage- en wapenmilieu Aalst (Podevijn, en zonder het te weten misschien ook familie van David - een vermoeden dat ze iets te veel gezien hebben).

Iemand meer info over garage die destijds naast parking van Lison moet gelegen hebben? Dan hebben we dus veel ineens: drugs- en wapensmokkel (en waarschijnlijk ook diamanten en zilver), piloten op de grond en in de lucht, schietclubs,...

Nog belangrijk: Overboelare, Deux-Acren en Everbeek liggen vlak op de taalgrens (geen communicatie tussen politiediensten), en ligt middenin baan Aalst-Chièvres. Je kan eigenlijk min of meer de baan volgen zonder moeten af te slaan. Als je één keer op voorhand het traject afgelegd heb, doe je deze route met de ogen dicht.

Van Ghislenghien heb je ook nog een alternatief, je kan even riching Silly rijden (het bier dat één van de verdachten dronk in café Kuros kwam uit deze brouwerij) en dan de steenweg naar Soignies nemen. Vandaar heb je opnieuw de mogelijkheid om zowel via steenweg als binnenbaantjes naar Halle, Keste, Braine-Le-Comte (via o.a. deelgemeentes Rebecq) te rijden.

Mocht er ergens controle geweest zijn konden ze dus naar Bois de la Houssière, Chièvres, Kester/Halle/Rebecq/Brusselse rand via verschillende alternatieve wegen.

35

De vondst zou gaan om een pruik en een bivakmuts dat een paar dagen na de overval in  Aalst. Maar ik persoonlijk denk dat er in de steengroeve waar de duikclub is gelegen geen Golf gti te vinden is. Op YouTube zijn tal van filmpjes van duikers die daar de bodem afspeuren. Ik denk dat de Golf in de andere verlaten steengroeve ligt. Als je op de muur kruipt en je daalt af naar het water aan het oude huisje dan hoor je en zie een heel zware waterpomp dat een paar meter in het water zit deze dient om het water op peil te houden. Dit gaat om en grote slakvormige pomp dat gerust een pruik of bivakmuts kan opzuigen en deze pomp spuwt zijn water in een beekje dat naar de Mark loopt in Deux-Acren.

Hoe komt het dat deze info nu ineens opduikt? Werd die aangifte onmiddellijk gedaan? Of is dat recent gebeurt? Is er al iets te vinden op Franstalige forum?

De 2 putten die achter de huizen centrum Lessines liggen, wordt volgens mij niet meer gebruikt. De ene ligt achter een bosje (verbonden toegang). Aan de ene kant van het bosje heb je enkele huisjes denk ik (waarvan 1 leegstand) aan de andere kant heb je een oude loods en een nieuwer bedrijf (modern gebouw). Dit is waarschijnlijk ook de plas die uitkomt op het gebied waar men nu bepaalde dingen stort (waarschijnlijk wel legaal, weet niet exact meer wat het was briquallon of zo) en die ook langs de weg zichtbaar is (vlak naast het parkje als je centrum buitengaat).

Foto die volgens mij van deze put komt » www.flickr.com

Andere put ook nabij standbeeld "steenkapper", kant van Hubo vlak achter stadscentrum.

Dit is zowat het enige wat ik momenteel over Lessines kan vinden (via Google):

Une piste? Dans le début des années 80, dans une carrière de Lessines, j'ai eu l'occasion de rencontrer plusieurs personnes proche de l'extrème droite et membres des forces de l'ordre dans la buvette de l'EPSM. Il fallait montrer patte blanche pour y rentrer et j'ai été très impressionné par la personne qui m'a accueilli, un homme de 1m90 au moins et toujours armé d'un pistolet genre 9 mm, amateur de tir sportif. La police a même fait des fouilles avec hélicoptère dans cette carrière dans le cadre des tueries du BW. Etonnant! En son temps j'ai pris contact avec la cellule enquète, deux ou trois contacts puis plus rien! A suivre.

Écrit par : rc | 02/06/2010

En nog dit - SHAPE:

Bonjour, Mme Finné, ont c'est rencontré il y a longtemps à la cafétaria de l'autoroute Mons-Bruxelles pour discuter, vous portiez un vêtement jaune(si je souvient bien) mon nom doit rester masqué dans les mails car j'étais à l'époque (undercover) pour la Sûreté , SDRA et la DIA du Shape de 1982 à 1986, contactez-moi, c'est très intéressant.

Écrit par: lauwin | 08/02/2012

Dit zegt gebruiker Claudy op het forum van www.lessines.net

Je n'ai pas de souvenir de cela, mais par contre je me rappelle qu'ils ont inspecté une paroi, lors des recherches d'une voiture ayant événtuellement servi pour les tueries du brabant wallon, je doute quand même qu'on y retrouve tant que ça d'épave ou carcasses de voitures dans le fond de la carrières pour 2 raisons

  1. lorsqu'une voiture ou autre véhicule viendrait a faire le grand plongeon, il serait repéré a cause d'une tache d'hydrocarbure flottant en surface a moins que la presoone voulant se débarrasser de l'engin passe son temps a faire la vidange du moteur et du réservoir de carburant

  2. le seul endroit ou on sait pousser un véhicule est la paroi située coté est c'est a dire coté chemin d'enghien

d'autre part si c'est comme a l'ancienne carrières Lenoir ou c'était le GRASM( groupe d'activités et recherches sous maines) je ne crois pas que le fond sera jonché de trésor(s) ces carrières ayant eu le temps de remonter le plus gros du matériel avant cessation de toutes activités hormis les acsenseeurs qui étaient ancrés dans la roche, la seule carrières ou subsiste encore TOUT le matériel étant la carrières TRIFFE

Kortom, de Bende-onderzoekers hebben ooit in de steengroeves van Lessines naar een auto van de Bende gezocht. Gezien de informatie van Kenza gaat het hoogstwaarschijnlijk om de Golf GTI die in Aalst gebruikt werd.

39

Uit het verslag van de Tweede Bendecommissie, let vooral op het woord "mogelijk" dat tussen haakjes staat:

Dat Bultot mogelijk ook op de een of andere manier betrokken zou kunnen zijn geweest bij de misdaden van de Bende van Nijvel is een gedachte die bij de speurders maar voor het eerst opkwam in november 1985, kort na de aanslag op de Delhaize in Aalst (9 november), Op 11 november werd immers de uitgebrande Golf GTI teruggevonden die (mogelijk) bij deze aanslag werd gebruikt  (...).

Bron: Verslag Tweede Bendecommissie (bijlage 1 en 2)

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

En nog uit het verslag van de Tweede Bendecommissie (bijlage 3): 

Enerzijds werd doorgerechercheerd op wat men al van de bende De Staerke wist. Zo werd geprobeerd meer greep te krijgen op de herkomst van de wapens die door de bende werden gebruikt. Naar aanleiding van een tip werd er op een bepaalde plaats vergeefs gedoken naar de Golf GTI. (*)

(*) Da, 6A, PV 100138, 28-1-1988

In de franstalige versie van het verslag is diezelfde zin wat anders verwoord. Daar spreekt men over informatie van een tipgever: 

D'une part, on a poursuivi les recherches sur ce que l'on savait déjà sur la bande De Staerke. On a notamment tenté de mieux cerner l'origine des armes utilisées par la bande. A la suite d'une information donnée par un indicateur, des plongeurs ont vainement tenté de retrouver la Golf GTI à un certain endroit.