Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

kenza wrote:

Ik had al een paar aanweizigen op het forum geplaatst dat in de richting van de steengroeve van lessines wijzen maar dankzij het artikel van merovinger hierboven ben ik er meer en meer van overtuigd dat de golf GTI van de overval in Aalst in de verlaten steengroeve van lessines ligt . PS Eenhoorn het filmpje dat je gepost hebt is niet de juiste steengroeve maar de steengroeve waar er bijna alle dagen in gedoken wordt . De verlaten steengroeve is verboden terrein .

kenza, er werd gezocht in de steengroeve waar de duikers altijd gaan duiken omdat er net daar een olievlek gezien werd, wat kan wijzen op de dumping van een auto. In de verlaten steengroeve (waar niet in mag gedoken worden) werd géén olievlek opgemerkt.

Ten tweede is er wel degelijk hardnekkig gezocht geweest met de nodige technische middelen. Het bewijs daarvan is het opvissen van de autodeur. Er werd echter geen autowrak van een Golf noch een BMW gevonden.

Ten derde is het niet uitgesloten dat de verdachten een spelletje hebben gespeeld met de Delta-speurders om ze aan het werk te zetten en te houden door de speurders naar iets te laten zoeken wat er niet kan gevonden omdat er geen auto in de groeve werd gedumpt. Je mag namelijk nooit vergeten dat een verdachte altijd mag liegen. Veel misdadigers gebruiken dan ook de tactiek om iets te vertellen aan de speurders zodat de speurders daar naar gaan zoeken terwijl er niets te vinden is. Daarmee wint de verdachte tijd doordat de speurders niet naar andere zaken kunnen zoeken die wel naar de misdadiger kunnen leiden. Tenzij de verklaringen van die verdachten uiteindelijk niet gaan om een Golf noch een BMW maar om de Peugeot 205 die in Lessen op de bodem ligt (zie youtube.com), en in dat geval is er geen link met de Bende van Nijvel.

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

kenza, ieder zijn mening en manier van formuleren, maar wat u zegt, vind ik eigenlijk te ver gaan. Volgens mij heeft u niet veel meer informatie dan de rest op dit forum. Toch schrijf je dat je meer en meer overtuigd bent geraakt dat de bendegolf op de bodem ligt. Ik vind dat pure speculatie, en daarmee geeft u eigenlijk valse hoop aan slachtoffers en nabestaanden. Uw theorie is zeker interessant, maar de manier waarop je 'm pusht, komt op mij wat obsessief over.

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Mag ik stellen dat de watergesteldheid in de filmpjes niet tegen valt.

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Eenhoorn, ik neem aan dat de zichtbaarheid onder water afhankelijk is van de diepte. Op de filmpjes op YouTube werd misschien niet in die diepste delen gedoken en gefilmd. Ook andere steengroeves werden in andere dossiers onder de loep genomen. Moest daarbij de Golf van de Bende boven water gekomen zijn, zouden we het al wel geweten hebben.

Leuvense politie vindt gedumpte GTI’s in Waals-Brabant

Dankzij onderzoek van de gerechtelijke afdeling van de Leuvense politie werden in een ondergelopen steengroeve te Incourt, in Waals-Brabant, drie gedumpte Volkswagens GTI aangetroffen. Om ze op te halen uit het water zal een beroep gedaan worden op de genietroepen van het leger. Dan zal ook blijken of zich daar nog meer gestolen auto's bevinden.

Deze vondst is het resultaat van het gerechtelijk onderzoek in verband met een jeugdbende, die tijdens de nacht van 19 op 20 oktober door de Leuvense politie betrapt werd en die ten minste 59 diefstallen heeft gepleegd. Het betreft vijf jongelui uit Grez-Doiceau en Bevekom, van wie er vier werden aangehouden en één ter beschikking werd gesteld van de jeugdrechter te Nijvel. Het onderzoek in Waals-Brabant verliep in samenwerking met de rijkswacht van Waver.

De diefstallen in voertuigen ging ook gepaard met vandalenstreken, zoals het leegspuiten van brandblussers en het kapot steken van banden. De meeste feiten werden gepleegd te Leuven, Brussel, Waver en Louvain-la-Neuve. In de betrokken steengroeve te Incourt werd ook een deel van de buit gegooid. De inbrekers waren met alles tevreden: van een dokterstas tot een hockeystick.

Bron: Het Laatste Nieuws | 25 november 1986

Let op de datum van bovenstaand krantenartikel. Heeft dit artikel de verdachten, waarnaar Gilbert Dupont verwijst in zijn artikel van 26 februari 1987, geïnspireerd om de Deltacel op de piste te zetten van de steengroeve van Lessen? Volgens Gilbert Dupont zou nl. de verklaring van een aangehouden persoon in Dendermonde dateren van de periode november/december 1986 (hij schrijft nl. "il y a environ huit semaines") en zou deze verklaring aan de basis liggen voor de zoektocht in Lessen. Een dwaalspoor?

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Dat er achter in het water gedumpte auto's hard gezocht werd is een vaststaand feit.

Onderzoek Bende van Nijvel – 72 wagens op het droge

Terwijl deskundigen van de koninklijke militaire school nu ook belast zijn met het opstellen van een rapport over de wagens waarvan gemeend wordt dat zij door de Bende van Nijvel werden gebruikt, werden opnieuw wagens uit een kanaal opgehaald.

Lucien Van Damme, die stilaan een specialist ter zake wordt, heeft vrijdag in de buurt van de sluis van Ruisbroek uit het kanaal Brussel-Charleroi een bromfiets en vier wagens opgevist, onder dewelke twee VW's Golf. In één van deze wagens, van hetzelfde model als de voertuigen die vaak door de Bende van Nijvel werden gebruikt, staken de sleutels nog in het contactslot. De twee andere wagens waren een Ford Taunus en een Audi. Lucien Van Damme heeft sinds het begin van dit jaar [1986] in totaal 72 wagens op een soortgelijke manier ontdekt.

Bron: Het Laatste Nieuws | 24 november 1986

76

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Juist een reden temeer om te gaan duiken in de verlaten steengroeve. Het kan zijn dat ze bewust een vat afgedraaide olie in die steengroe gegooid hebben omdat er een paar boefjes hun mond voorbij gepraat hebben. Wat mij inspireert is de pruik en bivakmuts dat gevonden is in het riviertje de Mark iets verder en volgens mijn persoonlijke mening heeft de pomp - die in de verlaten steengroeve staat om het water op pijl te houden - die bivakmuts en pruik opgezogen en ietsje verder in de het riviertje de Mark uitgespuwd.

77

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Mijn exuses als ik doordram, ik heb eens mijn huiwerk gemaakt.

  1. Wat de olievlek betreft, voor wie een beetje verstand heeft van auto's. De olievlek kan bijna onmogelijk uit de Golf GTI komen aangezien de olie in de motor zit en daar totaal niet uit kan. Benzine kan het ook al niet zijn want de Golf GTI was voorzien van een injectiesysteem, wat wil zeggen dat dit een volledig luchtdicht circuit is en de benzine er niet uit kan en ook niet uit de benzinetank want bij een injectie op de Golf GTI zit de benzinepomp in de benzinetank en trekt bijna alles vacuüm. Had het een auto met een carburator geweest dan kon de benzine weg via verscheidene kanalen als de wagen onder water gaat.

  2. De Peugeot 205 is er een zonder motor en is bewust in de steengroeve geplaatst in de jaren 90 voor onder andere rampoefeningen van de brandweer.

Dus:

  1. Er is 2 dagen na de overval in Aalst een bivakmuts en een pruik gevonden in het riviertje de Mark niet ver van de plaats waar de pomp haar water loost dat het water uit de steengroeve opzuigt om het waterniveau op peil te houden.

  2. Er zijn 3 boeven die getuigen dat de Golf GTI van de overval in Aalst in de steengroeve van Lessines is gedumpt.

  3. In het dorp Lessines is er een verhaal van een amateur duiker die een oorlogswapen heeft gevonden in de steengroeve (niet bevestigd).

Ik persoonlijk vermoed dat de Golf van de overval in Aalst in de verlaten steengroeve is gedumpt. Voor de reden zoals wij hier bijna allemaal vermoeden dat er rijkswachters bij de Bende van Nijvel betrokken waren, wisten ze natuurlijk van de getuigenissen van de 3 boeven dat de Golf in de steengroeve ligt. Eénmaal ze wisten dat ze gingen duiken hebben ze zelf een vat olie zonder stopsel in de steengroeve gegooid en dan naar de hulpdiensten gebeld met de mededeling dat er een olievlek op het water dreef, vermoedelijk van een gedumpte auto. Maar er is totaal geen auto gevonden. Vanwaar komt de olievlek dan? De bende van Nijvel was kampioen in dwaalsporen leggen, bij deze is iedereen met zijn ogen open terug in de val gelopen.

78

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Een Golf GTI - net als alle andere injectiewagens - heeft een ontluchting op de benzinetank, tussen de tank en de vuldop. Als de vacuüm druk in de tank te hoog wordt, gaat deze open anders zou de tank platgetrokken worden, bij gelijke druk onder water kan deze ook open en kan benzine ontsnappen.

Wat de olie betreft die kan ook wel degelijk ontsnappen uit de motor daar een motor nooit 100% dicht is. Ik denk persoonlijk niet dat iedereen met de ogen open in de val gelopen is ...

79

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

Als antwoord op mijn bovenstaande post: Er was een olievlek maar ze hebben niets gevonden, geen enkele auto. Dus kan het niet anders dan dat iemand er een vat olie heeft ingegooid om een dwaalspoor aan te leggen. Ze hebben nu al op zoveel plaatsen gezocht en nutteloos. Waarom doen ze nu eens niet de moeite om eens met een klein peilbootje in de verlaten steengroeve te varen bv. als oefening?

PS: Tru Dat, een motor is wel 100% dicht, anders zou je constant olielekkages hebben en door dat piepkleine gaatje aan de benzinedop gaat geen ganse steengoeve met een olievlek zitten. Plus dat benzine heel snel oplost, zelf in water.

80

Re: Volkswagen Golf GTI: 1985

kenza wrote:

Er is 2 dagen na de overval in Aalst een bivakmuts en een pruik gevonden in het riviertje de Mark niet ver van de plaats waar de pomp haar water loost dat het water uit de steengroeve opzuigt om het waterniveau op peil te houden.

Is hier ergens een verslag/artikel van te vinden op deze site. Gezocht en ooit meer over gelezen maar kan mij niet herinneren waar.