1

Vond in het boek over Opus Dei in België nog deze vreemde organisatie: Les Amis de l'Ile de Paques. In die organisatie waren twee personen uit dit dossier actief: Vincent Van den Bosch (de advocaat van Marcel Barbier) en Bernard Mercier (gelinkt aan WNP).

(...) Tenslotte is [Vincent] Van den Bosch ondervoorzitter van van een wel zeer vreemde vereniging genaamd Les Amis de l'Ile de Paques, gesticht in 1980, die zich officieel bezig houdt met de geologische, biologische, archeologische en historische studie op wetenschappelijk en cultureel-sociologisch vlak van de Paaseilanden en zijn bewoners. Voorzitter van de organisatie is Edgar Kesteloot, bekend van de natuurprogramma's op RTBF.

De Paaseilanden horen toe aan Chili (Pinochet) en zijn uit militair oogpunt belangrijk voor de Verenigde Staten. Kwade tongen beweren dan ook dat de Amis de l'Ile de Paques wel wat anders beogen dan ze laten uitschijnen. De politieke connecties van de vereniging zijn niet ver te zoeken. Bestuurder is bv. Bernard Mercier.

Bron: Opus Dei in België | André Van Bosbeke

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

De vzw 'Les Amis de l’Ile de Pâques', die in december 1980 in Brussel werd opgericht en beschouwd wordt als mogelijk Chileens financieringskanaal voor extreemrechts in België, telt onder zijn stichters-beheerders Vincent Van den Bosch en de Chileen Luis de Cuevas, gérant-traiteur met adres in nr. 208 van de Chaussée de Waterloo in 1050 Brussel.

Bron: archief van Walter De Bock.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube