61

Re: Patrick Henderickx

Xenophon wrote:

Dat hij (Henderickx) B. Vandeuren zal gekend hebben en dat die laatste mogelijk betrokken is bij de overval op Dekaise, daar kan ik inkomen, net als in de mogelijkheid dat Vandeuren in Oostende werd vermoord omdat hij teveel wist.

Maar waar De Bruyne me verliest - laat ons die roulettekwestie opzij zetten - is in heel die uitleg over de link tussen Henderickx en de la Serna en die boerderij. Alleen al geografisch vind ik dat moeilijk verenigbaar met de bekende gebeurtenissen.

Wanneer ik de foto op het boek bekijk en vergelijk met de foto voor de wagen dan zie ik gelijkenissen maar ook één mogelijk probleem:  Henderickx zou blijkbaar tegen de 2 meter zijn en inderdaad, op de omslag van dat boek ziet hij er serieus groot uit.  Denken jullie dat de persoon naast 'de la Serna' (ik weet niet zeker of het effectief hem is)  aan de wagen ongeveer 2 meter is?  Het is ook de uitleg van De Bruyne die en niet van Henderickx zelf die we lezen.  Ik blijf erbij, uit die foto's kan je weinig afleiden.  Weet iemand waar Henderickx nu zit?

Dat het voor de feiten van 1985 vergezocht lijkt ga ik zeker en vast niet ontkennen. Maar als we dan naar 1982-1983 kijken lijkt het voor Genval (43min 55,3km volgens GoogleMaps) Nijvel (38min  50,2km) Anderleus (36min 48,8km) Waver (34min 45,6km) of Dinant (28min 26.8km) toch niet onmogelijk (= doenbaar/haalbaar) om op 20 a 30 minuten in Floreffe te staan. Zelfs voor Waterloo (46min 48,4km) Eigenbrakel (46min 48,2km) of Lobbes (42min 53,4km) zou het nog overbrugbaar kunnen zijn.

Dat we de woorden van Patrice de Bruyne niet blindelings mogen geloven zal ik zeker en vast niet tegenspreken. We weten ten slotte niets van zijn motief achter die beschuldegingen, vanwaar deze komen terwijl hij toch een boek geschreven heeft samen met Patrick Henderickx. Noem het dus maar gerust bedenkelijk!

Maar ongeacht van wie de bewering ook komt (zie verder) toch kunnen we ons hierbij wel terecht de vraag stellen:

  1. Wat is het verhaal achter de foto's en hierbij de mogelijke band tussen de betreffende personen?

  2. Wat is de relatie tussen de 2 naamgenoten De la Serna, geen rechtstreekse familie, maar toch beiden vrucht van dezelfde familiestamboom? (Zo kom ik bevoorbeeld zelf beter overeen met een neef van mijn neef (voor mij dus een achterneef) die ik elke 14 dagen zie op de voetbal, dan met mijn rechtstreekse neef die ik misschien 1 maal per jaar zie als we toevallig tesamen op nieuwjaarsdag bij ons grootvader komen). Zolang niemand absolute zekerheid kan uitsluiten of bevestigen is het voor ons niet meer dan een extra mapje op de stapel 'niet (voldoende) onderzocht'.

Maar om ons deze vragen te kunnen stellen is het natuurlijk wel nodig dat deze elementen op tafel worden gesmeten.

Volgens betwijfelbare bron zou Patrick momenteel terug in de gevangenis zitten. (De reden van arrestatie heeft Patrice de Bruyne ook niet vermeld.) Ik zou eens moeten zoeken hoe het ondertussen met de 2 foundations van Patrick Henderickx staat om eventueel meer te kunnen zeggen hierover ...

62

Re: Patrick Henderickx

Xenophon wrote:

Weet iemand waar Henderickx nu zit?

Op zijn facebookprofiel is al 2jaar niets meer gepost Terwijl hij daarvoor toch een regelmatige poster was » www.facebook.com/patrick.henderickx

63

Re: Patrick Henderickx

Xenophon wrote:

Weet iemand waar Henderickx nu zit?

Op dit forum.

64

Re: Patrick Henderickx

sorry, kan het niet laten: Ik wéét dat de theoretische kans op overleven van 50 spelletjes Russische roulette met een revolver met 6 kamers heel onwaarschijnlijk is (veel 0, een komma en op het einde 17), maar waar ik al de hele tijd op doel is op manipulatie van het spel. De duitse wikipedia heeft daar ook een idee over:

Manipulationsmöglichkeiten

Eine Manipulation ist durchaus möglich, und es gibt vom Menschen beeinflussbare Faktoren. Die Position kann durch die gewählte Anfangsposition der Patrone im Patronenrevolver, das unter Umständen spürbare Gewicht der Patrone, den Zeitraum der Drehung bei eingeübter Drehgeschwindigkeit und die räumliche Ausrichtung der Trommel beeinflusst werden.

Bei einigen Revolvern ist bauartbedingt die Position der Patrone beim Drehen der Trommel durchaus zu erkennen, diese könnte gezielt eingerastet werden. Insbesondere bei Kipplaufmodellen, bei denen der Revolver aufgeklappt wird, und bei ausschwenkbaren Trommeln, die ein gleichzeitiges mehrfaches Laden möglich machen, sollte die Manipulation durch eine optische Kontrolle möglich sein. Selbst wenn die Patrone selbst nicht sichtbar ist, so kann möglicherweise ihre Position durch scheinbare Kratzer oder Ähnliches auf der Trommel nachverfolgt werden. Auch ist es möglich, dass das Rastmoment der einzelnen Kammern unterschiedlich ist, sodass sich die Wahrscheinlichkeit nicht auf alle Kammern gleichmäßig verteilt.

Het is denkbaar dat ze aan het gewicht konden voelen of de kogel zich onder of boven in de cilinder bevond, zodat ze wisten wanneer het veilig was om te schieten.

En ook de Nederlandstalige » nl.wikipedia.org

Re: Patrick Henderickx

ctrix wrote:

sorry, kan het niet laten

De proef op de som nemen gaat nog de beste oplossing zijn...

Re: Patrick Henderickx

ctrix moet dan wel nog een tegenstander zien te vinden. Zijn er kandidaten? (Ik ben geen kandidaat)

67

Re: Patrick Henderickx

thomas2 wrote:

De proef op de som nemen gaat nog de beste oplossing zijn...

Qua proef op de som kan je de statistieken van een gewone roulette eens raadplegen, en de afwijkingen op de theorie vaststellen. Niet voor niets wordt, zoals een ander forumlid ook terecht herhaalde, alles gemonitord.

Niet voor niets worden de wielen en kogels proper gehouden en gewisseld, en worden croupiers snel gewisseld, enz. Regels op maximum inzetten, en bepaalde combinaties die gewoon niet toegestaan worden, zijn er omdat er strategieën uitgevonden werden om je winstkansen te verhogen. Niet zonder reden, kan een casino spelers zonder verdere uitleg de toegang ontzeggen.

Zijn die voorzorgsmaatregelen er ook bij de Russische variant van het spel? Zou een speler van de Russische variant er wakker van liggen om betrapt de worden op "bedrog"?

Soit, ik blijf er bij dat mechaniek en mensen een manipuleerbare combinatie is. Of er écht iemand bestaat die het zo goed zou kunnen valt alleszins te betwijfelen, maar ik heb wel al meer "onmogelijke dingen" zien gebeuren.

Dit is echt het laatste dat ik er over zeg.

Re: Patrick Henderickx

ctrix wrote:

Soit, ik blijf er bij dat mechaniek en mensen een manipuleerbare combinatie is.

Als iemand met ALLE parameters zou kunnen rekening houden zoals bvb. de wrijvingscoëfficiënt van de trommel, de temperatuur, de luchtweerstand, de uitzettingscoëfficiënt van het materiaal, de draaiing van de aarde, de zwaartekracht, de stand van de zon en maan, de Hubble constante, het al dan niet aanwezig zijn van een zwaartekrachtgolf, enz. Ja, dan heeft U gelijk.

Maar U begrijpt dat dit een onmogelijke opgave is voor het menselijk brein.

Re: Patrick Henderickx

Heren, kunnen we akkoord zijn om de roulettestrijdbijl te begraven?

Ctrix: ja, theoretisch kan wat je beschrijft met die revolver. Maar ik zou het niet graag proberen...

70

Re: Patrick Henderickx

Xenophon wrote:

Heren, kunnen we akkoord zijn om de roulettestrijdbijl te begraven?

Ctrix: ja, theoretisch kan wat je beschrijft met die revolver. Maar ik zou het niet graag proberen...

Ik zou het zelf ook niet proberen, maar ik ben dan ook een levensvolle persoon die van het leven wil genieten met mijn dierbaren..

Het onmogelijk achten durf ik allesinds ook niet... Je moet ook de omstandigheden in rekening nemen...
Philippe Lacroix vertelt hoe Thierry Smars dit deed na de overvallen op de geldtransporten (tehoren in aflevering 2 van de podcast 'ik was gangster', laatste 20a15min ergens) waar Thierry verantwoordelijk was voor de springstof, dus zich ook verantwoordelijk voelde voor de dodelijke slachtoffers, vooral die zwangere vrouw speelde op zijn schuldgevoel waar hij geen weg mee wist. Hier zou zelfpijniging als een soort boetedoening eventueel dus een extra motief kunnen zijn...
Bij Patrick Henderickx is het ook in een periode dat hij zich eenzaam voelt, zijn ouders hem verlaten, misbruikt en mushandeld door zijn opvoeders in het tehuis, ... als het mij ook allemaal niet meer schelen, en ze bieden 25.000 euro/bef (weet ik niet meer zeker) per poging, zou ik toch ook eens nadenken..
En als ik dan na 5 (mislukte) pogingen mag vertrekken met 125000 euro/bef zal ik ook wel iets gemotiveerder zijn om toch niet meer zomaar te willen sterven...
Je moet dus verder kunnen kijken dan de wiskundige formule alleen. Mensen, met elkst onze eigen gevoelens, relativeringsvermogen, reacties, ... kunnen soms heel onvoorspelbaar uit de hoek komen.
Verder deel ik de mening dat we de discussie gerust mogen afsluiten!

edd wrote:
Xenophon wrote:

Weet iemand waar Henderickx nu zit?

Op dit forum.

Waardoor bent u hier zo zeker van?