1

Jean-Paul Quasin, een gewezen rijkswachter van het SIE, ging in 1981 in dienst bij de interne veiligheidsdienst van de NAVO in Evere. Daar knapte hij het werk op van een geheim agent: microzenders plaatsen in openbare telefooncellen, boodschappen op bepaalde adressen achterlaten en er telkens voor zorgen dat er geen bewijs achterbleef. Quasin stond in contact met de gewezen rijkswachters Macharis en Maréchal. Alle drie klusten ze een tijd bij ARI en ontmoetten elkaar in dezelfde schietclubs.

Na de moord op Mendez en de arrestatie van Bouhouche hengelde Quasin maandenlang bij zijn gewezen collega's naar info over de stand van het onderzoek. Hij gaf toe dat hij precies op dezelfde manier te werk ging als de WNP. "Mes activités, c'est à peu près ça. Vous n'êtes pas loin de la vérité." (*)

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

(*) Bron van deze uitspraak: Dossier 9000/89, pv 9054 van 5 november 1990 en kantschrift 2/86 van 28 juni 1989 en 9 oktober 1990.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube