Over de aanslag op de synagoge in de Regentschapstraat in Brussel had K het volgende gepost op tueries:

Parallèlement, Calmette possédait sa propre équipe (certainement depuis 1980), à nouveau avec des membres du WNP, qui effectuait des missions pour des tiers : pour la Wackenhut, par exemple, ils assuraient la surveillance du centre commercial bruxellois City 2 et de la synagogue juive de la rue de la Régence.

Lorsqu'on 1982, un attentat fut commis contre ce bâtiment (cet attentat sera l'occasion pour le ministre de la Justice Gol de mettre sur pied le collège antiterroriste), c'est précisément le militant antisémite Marcel Barbier qui en assure la garde. 

Op 18 september 1982 vond een aanslag plaats op een grote synagoge aan de Regentschapstraat te Brussel. Een man schoot op joodse gelovigen die nieuwjaar kwamen vieren. Vier personen raakten daarbij gewond, de conciërge, een gelovige en twee leden van de bewakingsdienst. Deze antisemitische aanslag werd door de PLO met dadelijk en met kracht veroordeeld.

"De PLO vindt dat dergelijke laffe aanslagen de zaak van de vrede niet dienen en veeleer schade berokkenen aan het Palestijnse volk dat vecht voor de herovering van zijn rechten." De afkeuring ligt in de lijn van de in 1974 officieel afgekondigde PLO-doctrine, dat aanslagen buiten Palestina niet geoorloofd zijn. De CCC daarentegen hebben er alleen maar lovende woorden voor: "De actie tegen de synagoge beschouwen wij als een juist antwoord van het Palestijnse verzet op het zionistische imperialisme. De actie was selectief, er raakten alleen maar smerissen en leden van de zionistische geheime dienst gewond."

Zeker is dat de Israëlische autoriteiten politiek voordeel trokken van de verontwaardiging over de aanslag op de synagoge, waardoor de aandacht werd afgeleid van de moorddadige Israëlische bombardementen op Beiroet en het de PLO moeilijker werd gemaakt om zijn verzet tegen het Israëlische invasieleger op politiek en diplomatiek vlak te verzilveren.

Bron » tueriesdubrabant

En over de dader van de aanslag op 18 september 1982:

"Een politieinspecteur die in burger dienst deed bij de synagoge heeft de dader van de aanslag nog achtervolgd en op hem geschoten. De man ontsnapte desondanks, maar zou wel in een been zijn geraakt, zo veronderstelt de Brusselse politie. Tot nu toe is er echter geen spoor van de man gevonden ondanks de verspreiding via de Belgische televisie van een signalement en een composiettekening van de man."

Bron: Leidsch Dagblad | 20 september 1982

http://0.t.cdn.belga.be/belgaimage:40578004:preview:watermark?v=556589ac&m=fflgkioa

http://3.t.cdn.belga.be/belgaimage:8966943:preview:watermark?v=556589ac&m=objjlmbh

http://3.t.cdn.belga.be/belgaimage:34557207:preview:watermark?v=556589ac&m=lbnilnjc

This file picture dated 18 September 1982 is about an attack against the Synagogue of Brussels. A man with a machinegun fired at Jewish people who were leaving the religious edifice. 6 people were wounded. On the picture: a sight of the Synagogue.

Bron: Belga Photo Archives

Volgens deze reportage van het Franse journaal van 18.09.1982 zou de dader zijn machinegeweer op het dak van een auto hebben achtergelaten en al mankend zijn weggelopen » www.youtube.com

De aanslag werd enkele dagen later opgeëist door de Zwarte Libanon-organisatie.

Bron: Leidse Courant | 25 september 1982

6

Schoolvoorbeeld van een False Flag. In deze context, zie ook: het Bureau pour les Questions Sionistes binnen WNP.

Toeval? Op 01.06.1981 eindigen de bewakingsdiensten via Wackenhut. Op 31.03.1981 is er echter een statutenwijziging van EIM, namelijk privé-bewakingsdiensten en antiterrorisme. In wie vinden we zowel terug in Wackenhut als EIM? Marcel Barbier (als bewaker Joodse synagoge).

8

Merovinger wrote:

"Een politieinspecteur die in burger dienst deed bij de synagoge heeft de dader van de aanslag nog achtervolgd en op hem geschoten. De man ontsnapte desondanks, maar zou wel in een been zijn geraakt, zo veronderstelt de Brusselse politie. Tot nu toe is er echter geen spoor van de man gevonden ondanks de verspreiding via de Belgische televisie van een signalement en een composiettekening van de man."

Interessante vondst. Het kan de moeite zijn om die robotfoto te pakken te krijgen. Het is ook geen onbelangrijk detail dat de man in zijn been werd geraakt door een politie-inspecteur.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

9

Vier gewonden bij aanslag op synagoge in Brussel - Dader weet te voet te ontkomen

Een onbekende heeft zaterdagochtend het vuur geopend op een aantal mensen die zich voor de joodse synagoge in de Regentschapsstraat in Brussel bevonden. Met schoten uit een machinepistool wist hij vier mensen verwondingen toe te brengen. Agenten die buiten de synagoge op wacht stonden, hebben teruggevuurd. Een politieman in burger meent de bedrijver van de aanslag met een pistoolschot in het rechterbeen geraakt te hebben.

Toch heeft de dader te voet weten te ontkomen. De vier gewonden waren de 52-jarige huismeester van de synagoge, Paul Pirenne, de 50-jarige Leon Pergerith, de eveneens 50-jarige Godlewicz Oscar en de 60-jarige Magdison Gehuda. Enkele minuten na de aanslag werden ze met ziekenwagens naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen, de huismeester, heeft zaterdag het ziekenhuis weer kunnen verlaten. Zaterdag laat in de middag, bevonden twee van de vier gewonden zich in de operatiezaal van het Sint-Pietersziekenhuis. De derde gewonde was toen in de reanimatiezaal.

Na de schietpartij zette de politie de Regentschapsstraat onmiddellijk af. Verontwaardigde joodse gelovigen reageerden hun woede af op toegestroomde journalisten. Men was kennelijk van mening dat publiciteit over dit soort gebeurtenissen nieuwe aanslagen kan uitlokken. Men verweet de journalisten anti-semitisme. Een woedende man riep: "Nu zie je de gevolgen van wat jullie doen". Een camera van de Franstalige Belgische televisie, de RTBF, werd vernield. De RTBF had vrijdagavond een programma over de Palestijnen uitgezonden.

Na de aanslag is er een vergadering gehouden, waaraan Vertegenwoordigers van de joodse gemeenschap, de Belgische rijkswacht, de politie en het gerecht deelnamen. Besloten is de veiligheidsmaatregelen rond de joodse gemeenschap in België nog te versterken.

De aanslag van zaterdag was de vierde die tegen de joodse gemeenschap in België was gericht in het recente verleden. Op 27 juli 1980 wierp een lid van Al Fatah, de 25-jarige Al Said Naser, twee granaten naar een groep joodse kinderen die voor een joods cultureel centrum in Antwerpen op een autobus stonden te wachten. Een 15-jarige jongen uit Parijs vond daarbij de dood, veertien andere kinderen werden gewond, van wie zeven zwaar.

Op 20 oktober 1981 explodeerde een bomauto in de joodse wijk in Antwerpen. Bij die aanslag vielen drie doden en werden 106 mensen gewond. In de joodse wijk was er enorme schade. Nog eerder, op 16 april 1979 hadden twee Palestijnse terroristen granaten geworpen naar passagiers van een El-Al-vliegtuig. Dat was gebeurd op de vlieghaven Zaventem bij Brussel. Er werden vijftien mensen gewond. De daders. Rad Mahmod Hosseini én Dokh Dayek Khale werden gearresteerd en later tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld.

De joodse gelovigen waren in hun synagoge in Brussel bijeen voor een eredienst ter gelegenheid van het joodse nieuwjaarsfeest, Rosh Hashana. Juist daarom waren de veiligheidsmaatregelen rond de joodse gemeenschap in België nog verscherpt. In Antwerpen, waar de grootste joodse gemeenschap huist, was opvallend veel politie en rijkswacht op de been. Vrijdagavond waren alle invalswegen naar Antwerpen extra gecontroleerd. Auto's werden doorzocht en inzittenden moesten zich identificeren. De actie duurde tot diep in de nacht.

De aanslag in Brussel heeft een groot aantal reacties opgeroepen. Al vrij snel na het gebeurde kwam de Palestijnse bevrijdingsorganisatie (PLO), die in Brussel een kantoor heeft, met een verklaring waarna haar vertegenwoordiger, Abdelaziz El Astal, de aanslag krachtig veroordeelde. Deze aanslagen dienen de vrede niet. Ze berokkenen alleen maar schade aan de zaak van het Palestijnse volk, dat strijdt voor het terugwinnen van zijn rechten, aldus die verklaring.

De Israëlische ambassade gaf een verklaring uit, waarin afschuw werd uitgesproken over "anti-semitische aanslagen die gepleegd worden op biddende joden". De Israëlische ambassadeur in Brussels Minerbi, beschuldigde de PLO ervan een "terroristische organisatie" te zijn, "die tot oorlog noch vrede in staat is en die synagogen aanvalt". De ambassade beklaagde zich ook over de "sfeer van haat tegen Israël, die door bepaalde propagandistische journalisten wordt geschapen als gevolg van een systematische lastercampagne tegen Israël en het joodse volk". Ook kantte de verklaring zich tegen "diegenen die lippendienst verlenen aan de PLO en die aanvaarden dat er in Brussel een PLO-kantoor - een ware terroristische centrale - bestaat.

Leo Tindemans, de Belgische minister van buitenlandse zaken die na de aanslag ter plaatse verscheen, veroordeelde de "laffe aanslag op een deel van de bevolking dat bezig was zijn godsdienst te belijden". Tindemans gaf als zijn mening dat er "dringend Europees overleg over bestrijding van terrorisme nodig is".

De Belgische zionistische federatie was "verwonderd noch verbaasd over de aanslag". De federatie meent dat "zelfs als de aanslag gepleegd werd door een beroepsmisdadiger, deze toch weer de weg geëffend heeft voor een opleving van het anti-semitisme, als gevolg van de systematische kritiek op elke Israëlische daad in het merendeel van de media".

De voorzitter van het centraal consistorie van de joodse gemeenschap in België, Georges Schneck, reageerde gematigder. Hij prees de steun en het begrip dat hij steeds gevonden heeft van en bij de Belgische ordediensten. Maar ook hij waarschuwde tegen een opleving van het terrorisme in Europa. De voorzitter van de raad van de synagoge in de Brusselse Regentschapsstraat, Rogier Levi, stelde dat "alles gedaan dient te worden om joodse gelovigen in dit vrije en democratische land in staat te stellen hun godsdienst te belijden".

Bron: Reformatorisch Dagblad | 20 September 1982

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

10

Merovinger wrote:

Zeker is dat de Israëlische autoriteiten politiek voordeel trokken van de verontwaardiging over de aanslag op de synagoge, waardoor de aandacht werd afgeleid van de moorddadige Israëlische bombardementen op Beiroet en het de PLO moeilijker werd gemaakt om zijn verzet tegen het Israëlische invasieleger op politiek en diplomatiek vlak te verzilveren.

Ik heb deze tekst ook in mijn persoonlijke tijdlijn gevonden maar ik weet de originele bron niet meer.

Stel dat de aanslag fals flag is - zoals dim beweert - dan lijken de verklaringen van Victor Ostrovsky (WNP dat gebruikt werd door de Mossad) een stuk geloofwaardiger. We hebben in dit dossier de link tussen Marcel Barbier en deze synagoge. Barbier heeft in opdracht de firma EIM nog bewakingsopdrachten uitgevoerd aan deze synanoge.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube