31

Ja, had ik gevonden maar wat is de bron hiervan? De Morgen? Ik kan nergens bevestiging van die uitspraak vinden.

32

Een DNA profiel heeft enkel nut als men het kan vergelijken met het DNA van een mogelijke dader ... dus?

33

Het gerecht in Charleroi kent de naam van minstens één vermeende dader van een aan de bende van Nijvel toegeschreven aanslag

Een citaat uit een tekst van het forum. Voor mij is het toch duidelijk dat men een naam heeft. Ik vraag me al jaren af waarom die naam geheim blijft en ook waarom er in dit verband zo weinig weerwerk komt. Stel dat het verjaart dan gaan wij die naam toch te weten komen?

Columbo wrote:

Het is bijna Nieuwjaar en rond die tijd komen ze elk jaar af met 'iets nieuws', wellicht om redenen van fondsen die al- dan niet toegekend zullen worden.

Men doet toch nog iets,ik heb ook weinig hoop, maar sinds de nieuwe onderzoeksleider komen er toch nieuwe zaken aan bod heb ik de indruk. Het kan schijn zijn, maar ik denk dat die toch de moeite doet om er toch nog iets van te maken, al begint ze aan een onbegonnen opdracht eigenlijk (omwille van de grote van het dossier).

Aangezien men niets hoort van onderzoeken van Zucker denk ik toch dat ze het één en ander toch nog onderzoeken hoor,en aangezien ze een buitenlandse piste onlangs aanhaalden;is het blijkbaar toch zo en aangezien we bijna 25 jaar later zijn kunnen ze enkel nog verrassen in hun speurwerk.

LEO wrote:

Een DNA profiel heeft enkel nut als men het kan vergelijken met het DNA van een mogelijke dader ... dus?

Het bericht meld dat er een honderdtal verdachten opgeroepen zijn geweest om langs te gaan ivm de DNA-test, dit materiaal zou zijn vergeleken met het materiaal van de dader, en daaruit zou een positieve identificatie zijn gekomen.

Zoals iedereen wel weet, kan oud DNA tegenwoordig heel veel zeggen over vroeger gepleegde misdrijven. Mijn algemene vraag is dan ook. Hoeveel DNA sporen zijn er nu uiteindelijk overgebleven na al deze Bende-acties? En heeft dat nog nooit een match opgeleverd met de bestaande DNA-data bank?

Ik denk dat DNA-technologie de enige mogelijkheid is om nog achter de waarheid te komen. Ik weet van zaken dat DNA nog heel lang te achterhalen is zonder dat het TE beschadigd is om een unieke reeks te kunnen maken, die alleen aan de dader kan toebehoren met een foutpercentage van 1 op meerdere miljoenen.

Kan iemand mij AUB antwoorden over alles wat met de Bende en DNA te maken heeft.

36

Beste Noorderling, DNA-sporen en vingerafdrukken zijn er zeker gevonden, maar het gerecht is er steeds in geslaagd deze onbruikbaar te maken of kwijt te spelen. Dit soort van blunders word niet zomaar gedaan, maar hier zit een doelgerichte opkuiscampagne achter waar alle sporen moesten verdwijnen. Vind diegene verantwoordelijk hiervoor, en we zijn  een heel grote stap verder.

Welkom op het forum trouwens.

Dat er veel fouten zijn gemaakt en de nodige zaken zijn zoekgeraakt dat was me inmiddels duidelijk. Mijn vraag is wat er wel aan DNA materiaal is overgebeven? Ik lees bv. in het interview met de zoon van het slachtoffer van Beersel:

"En waar zijn de sigaretten die de moordenaars uitgedoofd hebben in de huid van mijn vader? Ook daar zat DNA op, net als op de peuken die gevonden werden in de taxi van Constantin Angelou, die een week of twee na mijn vader door de Bende vermoord werd. Die zijn al die jaren wel bewaard, en het DNA erop is ondertussen gecodeerd."

Er is dus kennelijk wel het 1 en het ander. Bestaat er in België al lang een databank waar alle veroordeelden boven een bepaalde straf in opgenomen zijn? Kennelijk is er van de vele haren en peuken en andere dns resten nog nooit een match gevonden. Ik neem aan dat van de meest belangrijke Belgische criminelen het DNA bekend zal zijn.

Ik ben in de Bende van Nijvel alles behalve optimistisch dat we het ooit te horen krijgen wie en wat, maar als er een opening gevonden wordt, dan denk ik dat alleen DNA dat kan doen.

38

Het weinige dat ze hebben is door een specialist (affaire-Dutroux?) nog eens met moderne technieken onder handen genomen. Geen resultaat. Wat er nog niet gebruikt werd, denk ik, is GEO-DNA-profiling. Ik weet er weinig over tenzij dat een affaire met een serie-moordenaar in VS zo werd opgelost (men zocht een blanke reeds 8 jaar en het bleek een andere genotype). Het ruikt naar racisme. Daarom is dat heel delicaat.

Maar bv. met bloedgroepen is er ook in Europa een zekere densiteit van voorkomen van bepaalde bloedgroepen. Dit aangevuld met DNA en persoonsbeschrijving. Kan het onderzoek een stuk verder brengen (rr zijn weinig blonde reuzen van Italiaanse afkomst enz.). Vergis je niet. Al dit gaat boven ons petje.

We slagen er zelfs nog niet in de eenvoudige feiten die bekend zijn te verzamelen. Dikwijls vindt je drie versies over de volgorde waarin de personen gedood zijn, waar voertuigen achtergelaten zijn ... Neem het boek van Bouten. Ik daag ieder uit te zeggen waar dit voertuig werd gebruikt en werd teruggevonden en werd gestolen. Vraag maar aan Bouten... Als je het antwoord niet vindt, kan je je nog altijd specialiseren in de complotten of opdrachtgevers van Bouten.

K& wrote:

Als je het antwoord niet vindt, kan je je nog altijd specialiseren in de complotten of opdrachtgevers van Bouten.

K&, beweer je dat Bouten met zijn boek de publieke opinie een rad voor ogen heeft gedraaid en het onderzoek een bepaalde richting uit heeft willen dirigeren? In opdracht van wie?

40

K&, ik volg ook niet. Wat meer info?