461

Re: DNA-onderzoek

Er was en is geen ‘Bende van Nijvel’.

De misdaden toegeschreven aan de zogezegde ‘Bende van Nijvel’, (Waver op 30 september 1982, Beersel op 23 december 1982, Bergen op 12 januari 1983, Genval op 11 februari 1983, Ukkel op 25 februari 1983, Halle op 3 maart 1983, Houdeng jawel op 7 mei 1983, Temse op 10 september 1983, Nijvel op 17 september 1983, Ohain op 2 oktober 1983, Beersel opnieuw op 7 oktober 1983, Anderlues op 1 december 1983, Eigenbrakel op 27 september '85, Overijse op 27 september 1985 en Aalst op 9 november 1985) zijn steeds door verschillende gangsters uitgevoerd, hoewel er inderdaad ‘overlapping’ was door verschillende van hen.

Het gerecht zal allicht - nuance ! - vooral op basis van - ontegensprekelijk DNA-bewijs het proces naar de misdaden gepleegd onder de noemer ‘Bende van Nijvel’ inleiden.

Ontegensprekelijk juridisch bewijs op basis van DNA-stalen jawel. De (forensische) wetenschap maakt énorme vorderingen, waarop de wetgever weliswaar veel trager reageert, lees je goed in voor je hierop alwéér met een - uiteraard niet onderbouwde - boutade denkt te moeten antwoorden…

462

Re: DNA-onderzoek

Is de vernieuwde DNA-wetgeving al volledig goedgekeurd?

463

Re: DNA-onderzoek

Django68: Jawel. Bijna. Geduld. 

Beetje recente achtergrondinformatie » www.jubel.be | www.teamjustitie.be

464

Re: DNA-onderzoek

Dat is zeker goed nieuws. Als je ziet hoeveel cold cases er de afgelopen jaren in het buitenland hiermee gekraakt zijn denk ik dat er zeker nog een doorbraak zal komen.

465

Re: DNA-onderzoek

Cit. killersbrabant.be: “Aan allen die denken dat er geen hoop meer is, dat het onderzoek stagneert, dat de daders nooit ontmaskerd zullen worden, antwoord ik dat een op voorhand verloren gevecht een gevecht is dat men niet voert.
Onze daadkracht is nog steeds intact en we zijn bezield van de wil om te slagen."

Martine MICHEL, onderzoeksrechter

Mededeling

Een paar dagen geleden ontving de heer Jean-Pierre Adam vijf (5) DNA-monsters die konden worden gekoppeld aan enkele van de verdachten die door zijn persoonlijk onderzoek werden geïdentificeerd. De heer Adam haastte zich om deze DNA-monsters naar de onderzoekscel te brengen, waar hem nogal arrogant de aanbetaling werd geweigerd.

Persoonlijk vind ik deze reactie van afwijzing van het nieuwe hoofd van het onderzoek en de onderzoeksrechter totaal respectloos, niet alleen voor de persoon die een voormalig bevestigd onderzoeker is, maar ook en vooral voor de omvang van het vrijwilligerswerk dat hij heeft gedaan!

Deze weigering om DNA-monsters te ontvangen die op een presenteerblaadje worden gepresenteerd, is niet alleen illegaal, maar ontneemt de CBW ook elke mogelijkheid om het lood van de heer Adam voor eens en voor altijd te valideren of ongeldig te maken.

Re: DNA-onderzoek

De speurders zullen de Noordfranse piste niet geloofwaardig vinden. Punt aan de lijn C.P.

467

Re: DNA-onderzoek

Of nog eenvoudiger: er is reeds een DNA-onderzoek gebeurd.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

468

Re: DNA-onderzoek

Duidelijk incompleet!

469

Re: DNA-onderzoek

712 wrote:

Duidelijk incompleet!

Zegt wie? We weten niet wat er zich achter de schermen van het onderzoek afspeelt. Als de speuders de op vele vlakken niet overtuigdende theorie van de heer Adam niet serieus nemen zullen ze daar ongetwijfeld hun redenen voor hebben.

470

Re: DNA-onderzoek

Na 40 jaar onderzoek zonder resultaten heb ik de indruk dat de schuldigen niet 'ontmaskerd' mogen worden. De weigering om dit DNA te onderzoeken zou erop kunnen wijzen dat dit een ongewenste voltreffer zou kunnen opleveren..