61 (edited by noorderling 05-05-2011 23:07)

Re: DNA-onderzoek

Merovinger wrote:

Juist en zo is het de laatste jaren altijd geweest. De speurders kondigen altijd weken op voorhand wat ze gaan doen (opgravingen, duiken in kanaal, ...)

ik begin deze Belgische speurmethodes aardig zat te raken. Alleen bla bla. Resultaat: nul.

Re: DNA-onderzoek

Hestur wrote:

Even een vertaling, vertaalrobots laten veel nuance verloren gaan.

De informatie werd bevestigd door de procureur des konings van Charleroi, Christian De Valkeneer : "We hebben inderdaad grote hoop gehad op een zeer belangrijke vooruitgang in het onderzoek naar de Bende." Ter herinnering, de Bende van Nijvel heeft 28 doden gemaakt in België tussen '82 en '85. Daarop heeft de directeur van Bio.be echter plots een 'onzekerheid' meegedeeld. Deze stap terug heeft het enthousiasme, dat de aankondiging van de gevonden match bij de onderzoekers veroorzaakte, aanzienlijk doen bekoelen, net als de hoop het dossier voor de verjaring (9 november 2015 is de deadline) op te helderen - samen met, waarom niet, de reële mogelijkheden van een arrestatie nog dit jaar.

Maar, steeds volgens de procureur des konings, zijn de geschreven resultaten van de DNA-analyse nog altijd niet overgemaakt aan het parket van Charleroi, zodat er "een zekere hoop blijft bestaan". Het feit dat men dacht aan een gevonden match impliceert dat Bio.be bij het onderzoek naar de Bende  recent een nieuw stuk DNA heeft kunnen isoleren, op basis van een kledingstuk dat van de aanslag op Aalst bewaard bleef. Die overval was het laatste wapenfeit van de Bende, op 9 november 1985, waarbij 8 personen gedood werden.

Toch wel een merkwaardige demarche: eerst aankondigen dat DNA klopt en nadien zo terugkrabbelen. Zijn hier weer duistere krachten aan de gang? hmm

63 (edited by dim 06-05-2011 14:40)

Re: DNA-onderzoek

Bovendien, hoe lang kan  zoiets duren? En tenzij het echt klungels zijn bij bio.be kan men zich toch niet vergissen in onzekerheid? Het komt er gewoon op aan kwaliteitsvol DNA te isoleren (wat blijkbaar het geval was gezien men tot een sequentie gekomen is). Na de DNA-sequentiebepaling krijg je met simpele software ineens het % homologie mee, dus waarop wacht men in hemelsnaam om dit te communiceren? Een e-mailtje duurt 5 minuten!

64

Re: DNA-onderzoek

» www.vakkenweb.nl

Geduld dim, eerst studeren: op bovenstaande website leer je hoe via statistische analyse meervoudige genen eerst worden geanalyseerd en daarnet omgezet in een kansberekening. We kunnen dus aannemen dat snel een eenvoudige vergelijking interessante gegevens heeft opgeleverd maar dat een volledige analyse wel wat langer duurt.

Duidelijk is dat een bepaald persoon een bepaald kledingstuk of hoed gebruikt heeft maar dat wil niet zeggen dat deze persoon ook de dader was. Hij kan toevallig bv. deze bij vrienden eens op zijn hoofd hebben gezet.

65

Re: DNA-onderzoek

Ja, maar daar bestaat software voor K&, dat is een kwestie van op een paar toetsen drukken.

66 (edited by Hestur 08-05-2011 22:48)

Re: DNA-onderzoek

Volledig eens met K&.

Er is heel wat achtergrondinformatie over DNA-analyses op internet te vinden. Als puntje bij paaltje komt, zeggen die allemaal hetzelfde: een DNA-staal, en zeker een onvolledig DNA-staal (en eerlijk, wat zou je verwachten van een staal uit 1985 dat komt van bv. wat zweet op een kledingsstuk?) is zeker niet altijd genoeg om één persoon ondubbelzinnig aan te duiden. De kans is groot dat het nog altijd voor bv. 5% van de bevolking van toepassing is. Waarmee je dus met een zeer interessante aanwijzing kunt zitten, die evenwel niet sluitend is.

Dat kan ook de grote voorzichtigheid verklaren waarmee het labo te werk gaat. Ze vinden een match en benadrukken die te sterk, maar de directeur fluit zijn mensen terug en benadrukt de onzekerheid die blijft bestaan. Want voor je het weet, heb je krantenkoppen dat de Bende ontmaskerd is. Misschien dat de houding van die directeur dus eerder van professionaliteit getuigt dan van klungeligheid.

Geduld: er is al genoeg werk niet grondig gedaan ivm de Bende. Anders kunnen we nog eens 26 jaar wachten.

Re: DNA-onderzoek

Een stelletje Navy-seals wisten toch redelijk recent het wereldrecord DNA-testen aanzienlijk te verbeteren....(haha)

Re: DNA-onderzoek

luckyiron wrote:

naar aanleiding van dit persbericht las ik volgende commentaar:

Golden World, Gent: De waarheid gaat terug naar een kasteel dat in de Ardennen staat, dat zelfs van de Google kaart gewist is. Zo hoog en gevoelig zit het. Zoek je bronnen bij de Belgische (en internationale) elite. (Bilderberg)

Weet iemand welk kasteel? Iemand die deze plaats kan aanduiden op google maps?

Mogelijk gaat het om Chateau des Amerois, nabij het plaatsje Muno in de Ardennen (tegen de Franse grens aan). Er is weinig of geen informatie beschikbaar, maar kijk een op de volgende site » theghosthunter.nl

Google coördinaten: 49.750 5.133

"Niets is wat het lijkt, want de waarheid veranderd nooit"

69

Re: DNA-onderzoek

Graag had ik eens een journalist horen de vraag stellen of er soms al eens gedacht is aan geo-DNA-profiling. Alhoewel iedereen zeer rare genen-combinaties komende uit alle uithoeken van de aarde heeft kunnen schijnbaar toch beduidende vaststellingen gemaakt worden. Misschien vinden we zo bevestiging van de tip van onze Nederlandse premiejager: 2 Grieken, drie Belgen, twee Nederlanders, 2 ouzos, 3 friet en 2 zuinigheids DNA-alleles.

70

Re: DNA-onderzoek

» translate.google.be

(...) Op basis van feedback van klanten, het bedrijf in juni 2007 introduceerde een nieuwe versie van de EURO-DNA-test, met een meer beperkt aantal landen, dat belooft om meer zinvolle aanwijzingen geven om zijn Europese afkomst.

Both tests: the four-part ethnicity estimate and EURO DNA test, identify a high number of so-called Ancestry Informative Markers (AIM), whose genetic distance between populations reflects the populations' geographic distance from each other. Beide tests: de vier-delige etniciteit schatting en EURO DNA-test, te identificeren van een groot aantal zogenaamde Voorouders Informatieve Markers (AIM), waarvan de genetische afstand tussen populaties weerspiegelt de bevolking 'geografische afstand van elkaar. The location and variation of these AIMs are proprietary to the company and have never been published. De locatie en variatie van deze doelstellingen zijn eigendom van het bedrijf en zijn nooit gepubliceerd.

In 2006, another company [15] developed an autosomal DNA ancestry-tracing product that combined the traditional CODIS markers used by law enforcement officers and the judicial system with OmniPop, a population database developed by San Diego detective Brian Burritt. In 2006, een ander bedrijf [15] ontwikkelde een autosomaal DNA- voorouders-tracing product dat Burritt combineerde de traditionele CODIS merkers gebruikt door wetshandhavers en het justitiële systeem met OmniPop, een bevolking database ontwikkeld door San Diego detective Brian. Customers received matches to their profile's frequency of occurrence in world populations, as well as a breakout for European ancestry based on the European Network of Forensic Science Institutes (ENFSI). [16] As a public service, the company has supported the expansion of OmniPop, which currently encompasses over 360 populations, double that of its first release.

Klanten ontvangen wedstrijden naar het profiel van de frequentie van hun van voorkomen in de wereld van de bevolking, evenals een connector voor Europese afkomst gebaseerd op het Europees Netwerk van Forensische Instituten (ENFSI). [16] Als een openbare dienst, bedrijf heeft de steun verleend aan de uitbreiding van OmniPop , die momenteel omvat meer dan 360 bevolkingsgroepen, het dubbele van haar eerste release. The ENFSI calculator uses data from 24 European populations (5700 profiles).

De ENFSI rekenmachine maakt gebruik van gegevens van 24 Europese populaties (5700 profielen). The two databases must be searched separately, because they are based on two different sets of markers. De twee databases moeten worden doorzocht apart, omdat ze gebaseerd zijn op twee verschillende sets van markers. The company sells its product as the DNA Fingerprint Test. Het bedrijf verkoopt zijn product als de DNA-fingerprint Test. The 16 markers incorporated in its results are: D8S1179, D21S11, D7S820, CSFIPO, D3S1358, THO1, D13S317, D16S539, D2S1338, D19S433, VWA, TPOX, D18S51, D5S818, and FGA. De 16 markers opgenomen in de resultaten ervan zijn: D8S1179, D21S11, D7S820, CSFIPO, D3S1358, THO1, D13S317, D16S539, D2S1338, D19S433, VWA, TPOX, D18S51, D5S818 en FGA.

The theory behind using a forensic profile for ancestry tracing is that the alleles' respective frequency of occurrence develops over generations with equal input of the two parents, since for each location we take one value from our mother and one from our father. De theorie achter het gebruik van een forensisch profiel voor voorouders traceren is dat de allelen respectieve frequentie van voorkomen ontwikkelt over generaties met gelijke inbreng van beide ouders, omdat voor elke locatie nemen we een waarde van onze moeder en een van onze vader. It thus serves as a window into a person's total ancestral composition.

Het dient dus als een venster in totaal een persoon voorouderlijke samenstelling. The configuration of scores reflects inherited changes from all previous generations in all ancestral lines, and can predict an individual's unique probable ethnic matches based on the profile's frequency or rarity in different populations. [17] De configuratie van scores weerspiegelt geërfd wijzigingen ten opzichte van alle voorgaande generaties in alle voorouderlijke lijnen, en kan voorspellen van een individu unieke waarschijnlijke etnische wedstrijden op basis van profiel frequentie van de of zeldzaamheid in verschillende populaties. [17]

To give an idea of the inclusiveness of the latest version of OmniPop, the following are the last populations that have been added: Om een ?? idee te geven van de inclusiviteit van de nieuwste versie van OmniPop, de volgende zijn de laatste populaties die zijn toegevoegd:

  • Greek Griekse

  • Sikkim (India) Sikkim (India)

  • Bhutia (India) Bhutia (India)

  • Italian Italiaanse

Dus de Ouzo -genen hebben ze al, nu nog de Grieken vinden!