1

Na de moord in Ohain wordt op de parking van het restaurant een beige regenjas van het merk Burberry gevonden. De jas werd door de moordenaars achtergelaten (of vergeten). Dit spoor werd niet verwaarloosd en verscheidene rechercheurs gingen op zoek naar de winkel waar de regenjas vandaan kwam, een winkel die uiteindelijk in Brussel teruggevonden werd. Fredo Godfroid heeft de jas een tijdlang in een kast op zijn bureau opgeborgen.  

Volgens het boek 'De Bende, een documentaire' van Paul Ponsaers en Gilbert Dupont had de jas maat 52. Volgens een recenter artikel van René Haquin (Le Soir) had de jas maat 46 en behoorde hij zeker niet toe aan Vincent Louvaert, een element dat door Gilbert Dupont beweert werd in een artikel van 2002:

En dan zou dat ander reeds overleden lid Vincent Louvaert de avond van de Bendeoverval te Nijvel gelogeerd hebben bij een vriendin op de Forumlaan in Laken. De vrouw waste zijn bebloede Burberry-jas maat 52 uit. Na Ohain werd een bebloede Burberry maat 52 achtergelaten (La Dernière Heure, 2/12/2002).  

Bron » Nieuws

Hoogstwaarschijnlijk droeg één van de gangsters de jas ook in Nijvel. De rijkswachter Lacroix zag aan het Colruyt-warenhuis het silhouet van een man van 1m80 met gemiddelde lichaamsbouw, gekleed in een driekwart regenjas van het type Burberry.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Op het restaurant waren de banden van alle auto's stukgeschoten. Achter in het restaurant vond de rijkswacht een grège regenmantel, maat 46, dezelfde kleine herenmaat die de kleermaken in Ukkel was opgevallen. De jas had de typische geruite voering van het merk Burberry's. Het was niet de mantel die gestolen werd bij Vanden Eynde [Beersel, 1982], maar kwam uit een lot met fouten dat alleen in de uitverkoop te koop was. Hij was vier jaar oud. BOB'er CHarles Toumpsin trok het na. Hij vond de vijftig eigenaars van jassen uit dat lot, maar dat monnikenwerk hielp het onderzoek niet vooruit.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Op 12 oktober 1983 verscheen een opsporingsbericht in de krant Le Soir over de feiten in Ohain met de volgende melding over de gevonden regenjas:

Sur les lieux des faits, il a été trouvé un imperméable de couleur beige clair de marque Burberrys, fabriqué en Angleterre de taille 46, en coton polyester d’une valeur de 15.000 francs environ. Cet imperméable est de coupe classique et n’a pas été retouché. Il est dépourvu de tirette et de doublure amovible. Il a été vendu après le mois de septembre 1979, et probablement en solde.

Vertaling:

Op de plaats van de feiten werd een lichtbeige regenjas teruggevonden van het merk Burberrys, gefabriceerd in Engeland, maat 46, in polyesterkatoen, ter waarde van 15.000 frank. Deze regenjas heeft een klassieke snit en werd niet bijgewerkt. De jas is verstoken van een rits en van een uitneembare voering. Hij werd verkocht na de maand september 1979, vermoedelijk in solden.