1

Dirk Nijs (28) werd vermoord op de parking van het Delhaize-warenhuis van Aalst toen hij samen met zijn dochter, Elsie Nijs, in de auto aan het wachten was op zijn vrouw, die bevond zich op dat moment in het warenhuis.

Meer » Feiten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Weet er iemand of en zo ja, bij welke legereenheid Dirk Nijs gediend had? En welke job hij uitoefende op de datum van de overval in Aalst? Iets in de zin van glas plaatsen?

Zat Dirk Nijs op zijn vrouw te wachten? Of zat zijn vrouw (weggezakt) in de auto? En heeft Dirk Nijs nog iets tegen zijn vrouw gezegd voor hij neergeschoten werd (bij het proberen uitstappen)?

“Daar was de exacte plek waar mijn broer is overleden. De wijze waarop is gruwelijk geweest.” Kris Nijs wijst naar een hoekje achteraf op de parkeerplaats van de Delhaize-supermarkt in Aalst. Hier vond precies 25 jaar geleden de laatste overval plaats van de beruchte Bende van Nijvel.

Dirk Nijs zat met zijn negenjarige dochtertje Els en zijn vrouw in de auto op de parkeerplaats toen hij de daders zag aankomen. Hij probeerde uit te stappen, maar de daders doorzeefden de auto met bijna dertig kogels. Nijs en zijn dochter overleefden het niet, evenals zes anderen. “Het is niet zo maar schieten geweest,” stelt Kris nu, “het was echt razernij.”

Bron » Nieuws