21

Je weigert dus te zeggen Mincky waarom je persé
-nog voor het eventueel proces van 'de Bende Van Nijvel'-
ex-gangster Philippe De Staerke nu al persé wilt vrij pleiten.

En je weigert te zeggen waarom je nu al overtuigd bent dat Philippe De Staerke NIET op het beklaagdenbankje zal zitten.

Je hebt daar duidelijke persoonlijke redenen voor, want je gaat ook niet beweren dat je dit zomaar zegt.

Duidelijk voor iedereen.

22

Zoals ik reeds schreef hier:


Op concrete, normale en beleefde vragen antwoord ik altijd.

23

Ik stel een beleefde vraag, ik zal ze nog eens stellen.
We kunnen allemaal lezen dat je het antwoord uit de weg blijft gaan.

Met extra regels:

Waarom Mincky,
wil jij Philippe De Staerke
-vaak genoemd in de vele officiële pv's in het nog niet afgeronde onderzoek naar de Bende Van Nijvel-
nu al vrij pleiten van alle misdaden gerelateerd aan de zogeheten 'Bende Van Nijvel',
nog voor het proces hierover van start zou gaan?

xavier wrote:

Dank u gloacaster voor deze info.
Vertel ons ook nog eens even om volledig te zijn -want dat ben je hier ook alweer -bewust?- niet- ca. wie Jules Montel de informant was, waarvoor en met wie Jules Montel veroordeeld wordt (oei!) en wie nadien betrapt werd met het moordwapen va Jules Montel (waarvan PV).


alvast een deel van het antwoord gevonden op dit forum

dhrlanden wrote:

maart 1972: de 35-jarige Montel wordt bij verstek veroordeeld door de correctionele rechtbank van Dendermonde tot 5 jaar cel voor mededaderschap aan een bankoverval op 19-8-1971 te Hulst (buit ter waarde van 500.000 BEF) + 6 maand cel voor verboden wapendracht + 6 maand cel voor diefstal van identiteitskaarten uit gemeentehuis Bonheiden. Montel woont in 1972 te Lokeren waar zijn vriendin Jeannine V. een herberg openhoudt.

24-5-1972: Montel wordt aangehouden te Brussel. Zijn voortvluchtige mededader te Hulst, de Tsjech Jozef Cepinac wordt op 12-9-1973 veroordeeld tot 5 jaar cel.

24-1-1984: de raadkamer van Leuven verlengt de aanhouding van Michel Anthemus, François Royen en Michel Dotreppe i.v.m. de overval op een postwagen te Rotselaar (14-9-1982). Een vierde verdachte in deze zaak, Montel, zit op dat moment in de gevangenis te Brussel voor andere feiten.

15-6-1984: Montel en Roger Cayman (Huldenberg) verschijnen voor de correctionele rechtbank van Brussel op beschuldiging van poging tot uitgifte van duizenden valse 50-dollarbiljetten. Deze werden aangetroffen op 21-9-1983 in een motel te Ruisbroek, nabij de afrit van de E19.

11-8-1985: Montel wordt doodgeschoten rond 11u. voormiddags in de Carl Requettelaan te Molenbeek. Hij had net zijn appartement aan de Carl Requettelaan nr. 10 verlaten om met de hond te gaan wandelen. Volgens spelende kinderen werd hij eerst nog geslagen met een stok, vooraleer hij werd neergeschoten. De kogelhulzen werden meegenomen door de 2 daders. De BMW van de daders werd later teruggevonden in de Emile Derooverlaan te Koekelberg.

29-10-1985: Op het proces Leroy verklaart Frans Reyniers dat het Montel was die hem getipt heeft over de schuilplaats van de voortvluchtige Michel Anthemus en François Royen, waardoor deze op 15-3-1983 te Courbevoie werden gearresteerd.

januari 1987: getuigen zien hoe een Noord-Afrikaan aan de Schaarbeekse Poort te Brussel een zak onder een bestelwagen legt. In de zak zit een bij Mendez gestolen UZI; de Noord-Afrikaan verklaart dat hij het wapen in bewaring heeft gekregen van een vriend van Montel.

1-6-1987: het aanhoudingsmandaat van de 49-jarige Siciliaan P.L. uit Brussel wordt door de raadkamer van Nijvel met 1 maand verlengd. Bij P.L. werd een revolver Taurus + een wapen dat afkomstig zou kunnen zijn van de diefstal bij Mendez aangetroffen. P.L. was bevriend met Montel (zaten beiden in het gokwereldje).