491

Re: Christiaan Bonkoffsky

Interessant, misschien zitten er wel ex-leden van de bende bij.

492

Re: Christiaan Bonkoffsky

twitter Douglas De Coninck » twitter.com/douglasdeconinc/

Adresboekje 1984 Bonkoffsky gevonden. In zijn caravan in Cerfontaine. Speurders doorzochten caravan al, maar zagen het niet

https://pbs.twimg.com/media/DN5iE_iXcAAdwJ8.jpg

Re: Christiaan Bonkoffsky

Wat een verhaal weer. Geloof niet van opzet anders was het wel weg geweest. Of het zal toch geen hellend vlakje wezen?

494

Re: Christiaan Bonkoffsky

Ik schreef het nog, er is zeker een link met die caravan in Cerfontaine in Wallonië ... Dat was voor hem een plaats om "niet thuis" iets te moeten verstoppen. Ongelooflijk dat de speurders dit adresboekje niet gevonden hebben, en een gewone journalist dit wel doet. Ik kan echt niet geloven dat die speurders dit adresboekje gewoon niet gezien hebben. Het blijft ook straf dat zijn caravan net na het speekselonderzoek in vlammen opging, komaan, zoek waar het heet is aub!

Re: Christiaan Bonkoffsky

De foto van de caravan op hln.be vertoont geen brandsporen. Maar dat wil niets zeggen, want mss was de brand alleen aan de binnenkant of scheelt er iets met mijn ogen. Het is inderdaad zeer bizar dat er net in die caravan nog documenten van 30 jaar geleden worden gevonden. Dit kan niet anders dan zoals in de voorgaande post wordt gesuggereerd dat dit een soort van safehouse was. Dat maakt de foto ook duidelijk. Die caravan staat echt in the middle of nowhere.

En ja, hoe kunnen de speurders dat boekje niet vinden en een journalist wel? Geens heeft hier wat uit te leggen!

Re: Christiaan Bonkoffsky

Toch wel vreemd. Hopelijk denken ze er aan om het handschrift te checken.

Re: Christiaan Bonkoffsky

1984, het jaar zonder enige aanval. Na de wapens plotseling gevonden in Ronquières, nu ... een adresboekje ? Wie kan het nog geloven? Kan iemand de foto van de caravan opniew posten?

Re: Christiaan Bonkoffsky

Kangoeroe wrote:

Kan iemand de foto van de caravan opniew posten?

Bron: De Morgen © Tim Dirven -  Het buitenverblijf van Christiaan B., alias De Reus van de bende van Nijvel, bij Cerfontaine.

https://i.imgur.com/939qNgU.jpg

499

Re: Christiaan Bonkoffsky

Onze man vond het adresboekje van de Reus in zijn caravan

Een met kogels doorzeefd blikje Kaiser-pils. Een cd-doosje. Een klein adresboekje uit 1984 met 11 namen en adressen. De politie doorzocht de stacaravan van Christian Bonkoffsky in Cerfontaine al wel, maar blijkbaar niet grondig genoeg. “U vond een adresboekje?”

De houdbaarheidsdatum op de ongeopende pot mayonaise in de koelkast is 19 juni 2004. Een setje toeristische folders uit de zomer van 2003 geeft aan dat dat de laatste moet zijn geweest die de veronderstelde reus van de Bende van Nijvel hier heeft doorgebracht.

“Hij had het daar vaak over, zijn ‘domein’ in Cerfontaine”, zegt een Aalsterse vriend. “Hij noemde het Les Sapins. Alsof we ons een soort kasteel moesten verbeelden. We zijn er één keer op bezoek geweest. Eén en al marginaliteit.”

Lees hier het hele artikel » Nieuws

De caravan staat hier » Google Maps

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Christiaan Bonkoffsky

Bonkoffsky verwierf het perceel langs de Avenue des Hêtres 41 in Cerfontaine op 27 december 2001. Hij betaalde 300.000 frank (7.500 euro), al was het volgens zijn ex zij die alles betaalde. Kort na de aankoop stak iemand de stacaravan in brand. In de bossen rond Cerfontaine is dat niet zo uitzonderlijk. Een vluchtige zoekopdracht in digitale krantenarchieven laat zien dat betwistingen in deze regio geregeld worden beslecht met jerrycan en aansteker.

Bonkoffsky verving de ruïne van zijn vorige caravan door deze, een model uit 1972. Hij had het plan om ooit een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen en hier na zijn pensioen een teruggetrokken leven te komen leiden, maar zag daarvan af.