Re: Zoekactie Ittre

club_le-happy-few wrote:

Zullen het dan toch de Russen zijn. wink Ineens zit helft van verdachten in Poetin-fanclub op Facebook. Of is dat weer een spelletje van Beijer.

Zit de andere helft zeker in de Franse hoek. wink

kenza wrote:

Waarom gaan ze geen magneetjes gooien in de steengroeves van Lessines?

Je kan geen complete GTI 's optakelen aan een magneet Kenza, zal moeten gebeuren met duikers.

Re: Zoekactie Ittre

Is de steengroeve van Quenast ergens met wagen bereikbaar? Ligt tussen Rebecq (waar ik blijf op hameren) en het Bois de la Houssière. Lessines is dan weer interessant mochten er wel degelijk mensen uit ZO Vlaanderen en Denderstreek betrokken zijn. Lessines, Quenast,... plaatsjes waar toch wel wat armoede, drugs, miserie is, en dus gemakkelijke prooien voor vuile werkjes.

113

Re: Zoekactie Ittre

Happy few, in de steengroeve van Quenast staat geen water! Maar is bereikbaar via brugje van spoorweg tegen de steengroeve (is enorm spectaculair en mooi).

114

Re: Zoekactie Ittre

Bevinding van wapenexpert (bron vermeld aan forumbeheerder):

Ik verzamel al 16 jaar Rijkswacht waardoor ik al heel wat heb van ervaring op het gebied van Rijkswachtmateriaal en documenten. Ik heb deze kanaalvondst onderzocht met behulp van mijn archief waaruit ik kan besluiten dat de kist en munitie van september 1994 zijn. Deze kist heeft niets te maken met de Bende van Nijvel.

Als je op de kist kijkt, zie je S/94, wat staat voor september 1994. Mijn theorie is dat met de hervorming van 2001 deze kist gevonden is in een brigade en vervolgens meegenomen is en dan gedumpt.

Het geweer is van wat ik kan uit maken een maverick shotgun, deze is waarschijnlijk omgebouwd als konijnenval voor onbemand jagen met een lichtbak. De maverick shotgun is nooit gebruikt bij de Rijkswacht.

115

Re: Zoekactie Ittre

Een Maverick is een budget versie van een Mossberg met maar één action bar i.p.v. 2. Die 7,62x54r patronen die er bij zaten deden me ook al vermoeden dat dit niet uit de jaren 80 kwam.

Re: Zoekactie Ittre

Ik vermoed dat ze ondertussen zelfde conclusie als wij zullen gemaakt hebben, en toch laat men de publieke opinie in de waan dat er bewijsstukken zijn gevonden.

117

Re: Zoekactie Ittre

Ze zitten ook in een moeilijke positie. Als ze zeggen dat die kisten niks met de Bende te maken hebben dan zal er weer een storm van protest opsteken dat ze alles in de doofpot willen stoppen.

Het zou me trouwens niet verbazen dat die kisten na het ophouden van de rijkswacht in 2001 gewoon verkocht zijn door de overheid en zo beland op militaria beurzen of Amerikaans stockhuizen.

Re: Zoekactie Ittre

Eerst maar is afwachten, ik trek geen conclusies. Munitie uit de jaren 80, hagelpatronen, stuk van een Golf. Beetje vreemd toeval hé? Ik denk dat er wel degelijk een link is. Wacht gewoon op een serieus resultaat van de instanties aub.

Interessant, je ziet ook een stukje film van de magneetvissers en in dat filmpje iets dat lijkt op een deel van een auto » YouTube

119

Re: Zoekactie Ittre

‘Rapport vondst magneetvissers volgende week verwacht’

Christian De Valkeneer, procureur-generaal van Luik, verwacht volgende week de eerste resultaten van het onderzoek van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) naar de vondst van de drie jonge magneetvissers in het kanaal van Ronquières.

Dat zegt hij zaterdag in La Dernière Heure. Ondanks dat het materiaal erg aangetast is, is er toch hoop dat de vondst iets oplevert, geeft ook de NICC-directeur toe in de krant.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

120

Re: Zoekactie Ittre

Tueries du Brabant: les munitions repêchées dans le canal Charleroi-Bruxelles, trop neuves pour être crédibles

Les enquêteurs attendent évidemment beaucoup des expertises balistiques concernant les armes et les munitions retrouvées dans le canal Charleroi-Bruxelles par trois jeunes en mai dernier et remises aux enquêteurs voici une quinzaine de jours. La bonne nouvelle, c’est que les armes sont exploitables et que les spécialistes de l’INCC annoncent leur rapport pour cette semaine.

La moins bonne, c’est que pour certains qui ont eu accès à ces fameuses munitions, il y aurait un "stûût" comme on dit: les munitions de 9 mm seraient en bien meilleur état que les autres, des 7.62 et des 22 longues et courtes notamment. Bizarre, vous avez dit bizarre? Du côté du procureur général de Liège Christian Devalkeneer, on ne se mouille pas, si on ose dire: "Il faut vraiment attendre les conclusions de l’INCC, on ne va pas dire blanc aujourd’hui et se dédire demain…"

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Geen link gevonden tussen Bende van Nijvel en gevonden wapens

Het onderzoek naar de wapens en munitie die magneetvissers hebben gevonden in het kanaal Charleroi-Brussel, heeft niets opgeleverd. Dat is bevestigd aan onze redactie. Er zou geen link zijn met de Bende van Nijvel.

Drie jonge magneetvissers haalden in mei wapens, munitie en andere voorwerpen boven in het kanaal Brussel-Charleroi. Na de nieuwe ontwikkelingen in de zaak leverden ze die vorige maand over aan de politie.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube