Re: Zoekactie Ittre

kenza wrote:

Wie denk je? Waarschijnlijk iemand die dacht op deze manier de 250.000€ te incasseren.

Moet ik dit serieus nemen Kenza?

Re: Zoekactie Ittre

Scaramouche wrote:

En duizenden kogels!

Vandaar dat ze, voor het gemak, in de originele verpakking zijn gelaten wellicht. Want dat zou immers toch nooit gevonden gaan worden... Door de politie dan.

Wat zijn het eigenlijk voor kogels? Die voor dienstwapens? In ieder geval niet voor de wapens die erbij gevonden werden begreep ik.
Het blijft toch een merkwaardige vondst.

1 + 1 = 2

Re: Zoekactie Ittre

Het kunnen kogels zijn die in de tijd van de bende aangeschaft zijn om een nog groter oproer te veroorzaken, maar die wegens het niet doorgaan van die plannen toch eindelijk eens ergens gedumpt moesten worden, omdat ze niet via de reguliere weg konden worden afgevoerd.

Dat ene wapen dat erbij gevonden werd, doet in ieder geval erg denken aan het soort wapens dat de bende graag gebruikte, dus een connectie kun je niet zomaar uitsluiten.

1 + 1 = 2

134

Re: Zoekactie Ittre

  1. Ze dachten direct aan wapens van de Bende van Nijvel en ze leggen ze in cola;

  2. Iets dat jaren in het water ligt staat altijd vol algen;

  3. Ze hadden daar al paar keer gebaggerd;

  4. Het jaartal stond gewoon op de doos;

  5. De CWB had daar al eens gezocht omdat daar de meest logische plaats zou zijn om iets te dumpen als je in de piste van kabouters en het Bois de la Houssiere gelooft.

135

Re: Zoekactie Ittre

Ze kunnen nu terug in Adinkerke gaan zoeken. Ik heb het gevoel dat ze maar wat bezigheidstherapie hebben. Als vermassen zegt dat de namen er in staan, dan is het misschien beter om daar op te focussen.

Re: Zoekactie Ittre

  1. Daar snap ik het verband niet tussen, dat ze überhaupt in cola gelegd zouden zijn lijkt me al van de zotte.

  2. Je weet niet wanneer ze daar gedumpt zijn, ik dacht dat je dat wel begrepen zou hebben vanwege het woord 'uiteindelijk'.

  3. Reden te meer om aan te nemen dat ze meer dan 10 jaar na aanschaf zijn gedumpt.

  4. Ik ken dit jaartal niet, maar het zou me niets verbazen als dit niet de oorspronkelijke doos van aankoop was, maar slechts één die voor opslag diende, mocht het hier geen dienstwapenmunitie betreffen. Eigenlijk om de munitie in te verstoppen binnen de dienst, want wie wil dat spul nou in z´n huis hebben? Je kunt het begraven natuurlijk, maar dat heeft weer andere nadelen.

  5. Reden te meer om aan te nemen dat men lang gewacht heeft om zich van de munitie te ontdoen, misschien was men hier erg bevreesd voor, nu er zo´n klopjacht an de gang was naar de bende en men zich wellicht in het nauw gedreven voelde.

Zolang die doos tussen de andere dozen staat is hij ook helemaal niet verdacht natuurlijk, ook al zou er andere munitie inzitten dan gebruikelijk. Echt verdacht wordt het pas als je zo´n doos vind in het kanaal, en dan ook nog met een aantal wapens erbij.

1 + 1 = 2

137

Re: Zoekactie Ittre

Het in cola leggen van voorwerpen is een bekend gebeuren bij "amateur zoekers" naar o.a wo2 objecten. Door het zuur van de cola lost het een gedeelte van roestvorming op, zo kan men na een tijd bv. de nummering van head-stamps op patronen terug lezen en zien van welke nationaliteit ze waren. Niets verder achter zoeken, het is gewoon een amateuristische wijze van ontroesten.

138

Re: Zoekactie Ittre

amateurspecialist wrote:

Het kunnen kogels zijn die in de tijd van de bende aangeschaft zijn om een nog groter oproer te veroorzaken, maar die wegens het niet doorgaan van die plannen toch eindelijk eens ergens gedumpt moesten worden, omdat ze niet via de reguliere weg konden worden afgevoerd.

Er zat militaire 9mm munitie bij. Op de huls van zo'n munitie staat normaal een jaartal van productie. Als ze dat zouden vrijgeven dan weten we al meer. Ik weet niet hoe waterdicht die kisten waren maar ik vond dat die 9mm er nog zeer goed uit zag.

Overigens wil het feit dat er militaire munitie bij zit niet zeggen dat ze gestolen is. Deze munitie wordt geregeld als surplus verkocht en kan zo gekocht worden in een gewone wapenwinkel.

Ik herinner me net dat er een paar jaar geleden zo'n lot oude rijkswacht munitie werd verkocht in Belgische wapenwinkel. Deze was echter zo oud en slecht bewaard dat er veel patronen tussenzaten die niet afgaan

Re: Zoekactie Ittre

howitzer wrote:

Ik herinner me net dat er een paar jaar geleden zo'n lot oude rijkswacht munitie werd verkocht in Belgische wapenwinkel. Deze was echter zo oud en slecht bewaard dat er veel patronen tussenzaten die niet afgaan.

Howitzer bedankt voor je duidelijke uitleg.

140

Re: Zoekactie Ittre

Gevonden wapens niet van Bende, maar van wie dan wél? Parket opent onderzoek

Het parket van Charleroi opent een onderzoek naar de gevonden wapens in het kanaal Brussel-Charleroi. Gisteren bleek dat ze niet konden worden gelinkt aan de Bende van Nijvel. Dé vraag is: van wie zijn ze dan wel?

Gisteren bleek al dat de wapens en munitie die enkele maanden geleden werden opgevist door jonge magneetvissers niet van de Bende van Nijvel zijn. Maar van wie dan wel? Ignacio De La Serna, de procureur-generaal van Bergen en de procureur van Charleroi hebben beslist om dat te laten onderzoeken.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube