Re: Zoekactie Ittre

Ik vind toch ook dat ze vreemde kronkels hebben gemaakt.

Ze willen de premie voor de gouden tip? Daarvoor hadden ze meteen kunnen aangeven wat ze gevonden hadden en de onderzoekers de rest van het werk laten doen. Ik zie geen echte reden om zelf de rest boven te halen als het puur om die € 250.000 draait.

En als de speurders dan komen, zouden ze de bewijzen zogezegd nog willen bijhouden?

Enfin, misschien is dit weer allemaal komedie om een tipgever te beschermen, maar zo niet hebben ze toch nuttig werk geleverd.

52

Re: Zoekactie Ittre

Nogmaals, ik geloof hier geen bal van! Vandaag een schipper gesproken die voor een firma werkt in opdracht van NV Zeekanalen, dus ook kanaal Brussel-Charleroi. Er is inderdaad al meermaals volledig gebaggerd en de laatste keer was in 2015. Meermaals op een jaar wordt de vaargeul opengetrokken met een schip met ploeg en er wordt vooral intensief gewerkt aan sluisdeuren en bruggen omdat er onder een brug een flessenhals zit waar het sneller dichtslibt en aan de achterkant van de ploeg hangt een enorme magneet om o.a. klein of middelgroot zwerfmetaal op te vangen.

Inderdaad, dit verhaal rammelt nog neiger dan een blikken doos met knikkers. Denken ze nu echt dat ze ons alles kunnen wijsmaken? Dit is dezelfde truc als het dwaalspoor bois de la houssiere om ons ver weg te houden van Kester, de steengroeve van Lessines en de vijvers in Adinkerke.

53

Re: Zoekactie Ittre

Opnieuw, ik ken de ballen van trekijzervissen, baggeren en slib. Maar is het mogelijk dat bij het baggeren iets dat diep onder het slib zit naar boven komt? Ik stel het mij voor zoals bij het ploegen van een akker ook wel eens een oude bom naar boven komt, ook als is die zelfde akker al 30 jaar aan een stuk geploegd.

54

Re: Zoekactie Ittre

Wim wrote:

Echter, wat zit in hun hoofd

Zoals bij alle tieners zit hun hoofd vol YouTube-filmpjes » YouTube Er zal dus ooit wel een idioot op Youtube iets over cola gezegd hebben.

Wim wrote:

Zo lomp kan je toch niet zijn?

Toch wel, het gaat trouwens om jonge gasten die zich amuseren met een hobby. Die spectaculaire vondsten hebben hen een enorme boost gegeven om verder te zoeken en hun hobby uit te bouwen. De jongeren kochten bijvoorbeeld een magneet met 800 kg trekkracht.
Dat bewijst toch dat ze sterk gemotiveerd waren om nog veel meer te vinden.

Misschien hadden die jongeren al op het einde van de zomervakantie afgesproken om in de herfstvakantie opnieuw te gaan magneetvissen en hielden ze daarom de buit nog bij zich.

De media-aandacht rond Bonkoffsky heeft hen gelukkig op andere ideeën gebracht.

kenza wrote:

Er is inderdaad al meermaals volledig gebaggerd

Om schepen met een maximum diepgang van 2,5 meter en maximum breedte van 9,5 meter te laten passeren op een wateroppervlakte van gemidddeld 37,5 meter breed. Met andere woorden, ettelijke tientallen meters vanaf de oever hoeven niet uitgebaggerd te worden.

55

Re: Zoekactie Ittre

Rafb wrote:

Om schepen met een maximum diepgang van 2,5 meter en maximum breedte van 9,5 meter te laten passeren op een wateroppervlakte van gemidddeld 37,5 meter breed. Met andere woorden, ettelijke tientallen meters vanaf de oever hoeven niet uitgebaggerd te worden.

Voor een brug of sluis juist wel omdat boten soms wachten aan stuurboord of bakboord om de tegenligger vrije doorgang te verlenen. Ook is het de eerste plek dat bij iemand opkomt om naar Bende-materiaal te gaan dreggen omdat de brug het (dwaalspoor) Bois de la Houssière verbindt. Menig magneetvisser, waaronder ikzelf, heeft daar meermaals gedregd met de magneet.

Ik twijfel niet aan de jongens, buiten dat ze wisten dat het Bende-materiaal was en dan nog in producten leggen. Maar deze vondst heeft geen 30 jaar in het kanaal gelegen. Misschien eerst in Adinkerke?

56

Re: Zoekactie Ittre

Eén jongere beweert nu het volgende bij VTM Nieuws: "We zijn wel 20 of 30 keer met een bootje het kanaal op gegaan."

En meer:

"Toen we de eerste revolver boven haalden, zijn we verder blijven zoeken. We zijn wel 20 of 30 keer met een bootje het kanaal op gegaan, telkens een paar uur. Na de revolver vonden we de eerste kist, de zak en dan ook nog de andere kist."

"We waren van plan om naar de politie te stappen als we alles hadden. We hoopten ook op de premie van 250.000 euro van Delhaize voor de gouden tip."

Bron » nieuws.vtm.be

Met andere woorden: sinds juni zijn die daar minstens elke week gaan magneetvissen. Of zijn ze in de zomervakantie dagen aan een stuk geweest. (130 dagen verstreken sinds artikel over Delhaize-beloning in de pers kwam.)

57

Re: Zoekactie Ittre

Ik ga er niet blijven over discuteren, ... Met oog op het incasseren van een beloning, blijft de manier waarop ze met gevonden materiaal zijn omgegaan gewoon lomp. Daar kan je van zeggen wat je wil, het is lomp. Zelfs voor zo jong te zijn, blijft het lomp.

Re: Zoekactie Ittre

Nog wat beelden van de vondst:

http://nsm07.casimages.com/img/2017/10/27//17102701563314738715341673.jpg

http://nsm07.casimages.com/img/2017/10/27//17102701562714738715341671.jpg

http://nsm07.casimages.com/img/2017/10/27//17102701562914738715341672.jpg

http://nsm07.casimages.com/img/2017/10/27//17102701561914738715341669.jpg

Re: Zoekactie Ittre

Het is toch wel een heel merkwaardige vondst. Zeker als men de cal 12-munitie bekijkt, die met de grote loden bollen. Welke rijkswachters schieten er met zulke munitie?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

60

Re: Zoekactie Ittre

Misschien reeds beantwoord, maar voor zover ik (denk) te zien:

  • Kaliber 12 kartouches, blijkbaar idd met zeer groffe hagel

  • .22 LR patronen

  • .22 Short. Dit is misschien interessant omdat er nog maar heel weinig wapens gekamerd zijn voor deze kogel. Voornamelijk (kleine) self-defence revolvertjes edm. Ik zou zeggen dat je dit soort munitie en dito wapens enkel tegenkomt bij de fervente hobbyisten en verzamelaars.

  • Een hele berg 9mm parabellum. Het patroon waarmee oa de gestolen H&K pistoolmitrailleurs schoten (en uiteraard veel vuistwapens, de ingrams etc...). Dit is een zeer veel voorkomend patroon.

  • Een aantal groot kaliber kogels - mijn eerste gok is .308 Winchester (» en.wikipedia.org). Wapens die met dit kaliber schieten zijn o.a. bepaalde FAL modellen (zoals de Steyr FAL) maar eigenlijk ook zeer veel andere wapens, zowel semi automaat alsook grendel actie, een vrij krachtig patroon (I.e. verhaal in de steengroeve waar men gaten zag in de keet in beide wanden. Dit patroon zou daar zeker toe in staat zijn)

Dit is maar gewoon uit de losse pols, maar het is alvast een eerste bijdrage (moest dat al niet het geval zijn)