371

Re: Madani Bouhouche

Het alibi van Bouhouche voor de moord op Mendez bevat een (interessant?) detail:

Volgens de vrouw van Bouhouche [Anne Quittner] had hij gezegd 's morgens [7 januari 1986, de dag van de moord op Mendez] inderdaad naar de jachtkring van en Weykamp te gaan, maar ook langs te gaan bij wapenhandelaar Daniël Dekaise in Waver. Dit komt overeen met een notitie die Bouhouche maakte in zijn agenda. Hij zegt dat hij het plan had dat inderdaad te doen, maar er niet toe kwam die dag. Dekaise verklaart dat Bouhouche niet langer klant bij hem was en hem niet meer zag sinds juni 1985.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

Zou er een reden zijn waarom Bouhouche sinds juni 1985 niet meer bij Dekaise kwam? Indien ja, wat zou deze reden kunnen zijn? Is er een verband met de terreur van de Bende van Nijvel in de herfst van 1985?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

372

Re: Madani Bouhouche

Ben wrote:

Indien ja, wat zou deze reden kunnen zijn? Is er een verband met de terreur van de Bende van Nijvel in de herfst van 1985?

Wat de redenen is, is onmogelijk te achterhalen. Wat wel geweten is is dat in de periode ervoor maart/april Mendez het had over aanslagen waarin het nodig moest zijn kinderen gingen vermoord worden met een bepaald doel. In Mei iets later is er ingebroken bij Mendez en werd hij ook heel bang.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

373

Re: Madani Bouhouche

Weet iemand wat er effectief met het lichaam gebeurd is na zijn houthakkersongeval in de Pyreneeën?

374

Re: Madani Bouhouche

Hij is gecremeerd.

375

Re: Madani Bouhouche

Zo snel mogelijk gecremeerd, zonder DNA af te nemen of bloed om zeker te zijn dat hij het was? De Belgische delegatie is op zijn gemakske es naar Frankrijk gereisd als alles opgekuist was. Wat zijn ze daar nog gaan doen? Niet vergeten dat hij en zijn vrouw Anne Quittner vertoefden bij hoge piefen Hilton Hotel "werkvergaderingen"? Staatveiligheid? Het blijkt in het verleden niet zo moeilijk te zijn geweest om nieuw identiteiten te creeëren ...

376

Re: Madani Bouhouche

d'er is dus geen enkele zekerheid dat... identificatie?

377

Re: Madani Bouhouche

sherlock wrote:

De Belgische delegatie is op zijn gemakske es naar Frankrijk gereisd als alles opgekuist was. Wat zijn ze daar nog gaan doen? Niet vergeten dat hij en zijn vrouw Anne Quittner vertoefden bij hoge piefen Hilton Hotel "werkvergaderingen"? Staatveiligheid? Het blijkt in het verleden niet zo moeilijk te zijn geweest om nieuw identiteiten te creeëren ...

Dus volgens jou is de Belgische staatsveiligheid met een lijk van iemand anders in Frankrijk die berg opgegaan om Bouhouche te plezieren met een nieuwe identiteit. En dit in samenwerking met de Franse en lokale autoriteiten in 2006. Erbij in de logica dat Bouhouche op een eiland met maagden vertoefd wat zou de redenen zijn, en in die logica zouden ze hem laten leven? Waarom kroop hij immers zo hoog in die berg? Voelde hij zich bedreigd? Hoe velen heeft hij verraden? Hij heeft zelf toe dat hij een dubbele rol speelde, een gevaarlijk spel.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

378

Re: Madani Bouhouche

Bij een kansbereking hiervan ga je geen hoog % krijgen natuurlijk maar het blijft de perfecte verdwijntruc van de meester. Als iemand sans gene zoveel moorden verricht of beveelt is het klein bier om dit te verwezenlijken. Maar het heeft geen zin hierover na te denken. Misschien is loontje gewoon om zijn boontje gekomen.

379

Re: Madani Bouhouche

the end wrote:

Dus volgens jou is de Belgische staatsveiligheid met een lijk van iemand anders in Frankrijk die berg opgegaan om Bouhouche te plezieren met een nieuwe identiteit. En dit in samenwerking met de Franse en lokale autoriteiten in 2006. Erbij in de logica dat Bouhouche op een eiland met maagden vertoefd wat zou de redenen zijn, en in die logica zouden ze hem laten leven? Waarom kroop hij immers zo hoog in die berg? Voelde hij zich bedreigd? Hoe velen heeft hij verraden? Hij heeft zelf toe dat hij een dubbele rol speelde, een gevaarlijk spel.

Ik zeg niet dat de Staatsveiligheid met een lijk naar Frankrijk gezeuld hebben, Madani was/is man genoeg om daar zelf voor te zorgen! Zijn gezicht was "onherkenbaar"? Er is geen enkel DNA of bloed afgenomen om zeker te zijn dat hij het was. Werd het te heet onder zijn voeten? Welke verwikkelingen gebeurden in 2006? Wanneer is hij "overleden"? En wanneer is er een Belgische delegatie naar daar vertrokken? Zijn vriend Alain Weykamp zou hem niet in de steek laten. En nu? Ergens in Paraguay, of the place to be America: zoals Lekeu. Waarom niet? Misschien was hij wel Monsieur X? Het is gemakkelijk om alles in het belachelijke te trekken als er nergens bewijzen van zijn.

380

Re: Madani Bouhouche

Enkele elementen die Bouhouche linken aan de Bende:

Bruno Vandeuren had banden met Bouhouche & Beijer en leverde hen soms diensten... Vandeuren werd betrapt in parking Beau Site de avond na de overval bij Dekaise, samen met de voormalige tipgever van Robert Beijer, de Vietnamees Ton Quang Loc. In datzelfde garagecomplex huurde Bouhouche verschillende boxen. Vandeuren verklaarde dat hij in dat complex de auto met de gestolen wapens bij Dekaise had geparkeerd.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

Toen na de moord op FN-handelsvertegenwoordiger Juan Mendez de eerste foto's van de wapenhandelaar en van Madani Bouhouche opdoken in de media herkenden getuigen van de raid in Waver Mendez of Bouhouche. Herkenningen zijn broos, en deze waren laat, maar het bleef er niet bij.

Een half uur voor de overval bij Dekaise stopte een blauwe Santana met Franse nummerplaat in de Kroonlaan in Elsene ter hoogte van nummer 83, een eclectisch burgerhuis uit de 19e eeuw met een koetspoort naar het achterhuis, 83a. Een grote man stapte uit en ging de poort binnen, terwijl de chauffeur aan het stuur bleef zitten. De passagier kwam weer buiten met een zak, die hij in de kofferruimte gooide.

Een vrouw die er stond te wachten, hoorde de klank van metaal. Ze meldde zich later bij de politie toen ze de chauffeur, een goedgeklede man, herkende in de robotfoto die kort na de hold-up werd verspreid. Het proces-verbaal van haar verhoor kwam terecht op het bureau van commissaris Fredo Godfroid bij de gerechtelijke politie van Brussel. Er gebeurde een huiszoeking op nummer 83, maar niet in het achterhuis. Juist dat adres van het achterhuis, 83A, stond in de agenda van Madani Bouhouche. De naam Stillemans stond erbij genoteerd. Het was de naam van een man die er niet woonde.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

De valse nummerplaat van de Saab Turbo werd gemaakt met dezelfde matrijs waarmee Bouhouche andere valse nummerplaten maakte. De nummerplaat werd ook artificiële wijze verouderd. Ook een werkwijze die Bouhouche toepaste. Dit feit zou onomstotelijk bewezen zijn en daarmee een van de weinige echte bewijsstukken tegen een of meerdere daders.Jammer genoeg is de nummerplaat intussen verdwenen.

Bron: Insane killers

Bij Beijer werden bij een huiszoeking foto's van de Delhaize in Aalst aangetroffen. Volgens Beijer dienden de foto's in een echtscheidingszaak waarbij hij iemand moest schaduwen. De datum die op de foto's stand dateerde na de overval maar werd manueel aangebracht.

Bron: Geens et al

En dan waren er nog een aantal toevalligheden. De meeste hebben te maken met het dossier-Dekaise. Bij Bouhouche werd een plattegrond in beslag genomen van de dreef waar de Santana werd teruggevonden, de wagen waarin de Bende van Nijvel naar de wapenhandel in Waver was gereden. Bouhouche kwam blijkbaar graag in die dreef: op ongeveer dezelfde plek hadden speurders jaren eerder de schoonheidsproducten en parfums van Paris XL teruggevonden die Bouhouche had gedumpt nadat hij de bestelwagen van die keten had buitgemaakt.

In de omgeving waar spullen van Dekaise net niet helemaal ondergespit werden, troffen ze ook een sticker aan van een garage uit de buurt van Bouhouche...

...Bij huiszoekingen bij Bouhouche en Beijer werden stafkaarten in beslag genomen. Een aantal van die kaarten sloegen op bendefeiten. Zo was er een stafkaart van Erps-Kwerps, waar de nog in het vet zittende Golf GTI gestolen werd die na de raid in Aalst uitgebrand werd teruggevonden in het Bois de la Houssière. De stafkaarten sloegen op het bos zelf, op de omgeving van Dekaise, Van Camp, Nijvel, Overijse en Eigenbrakel. Van het overgrote deel van België had Bouhouche geen stafkaarten...

...Bouhouche en co hadden een reeks boxen waar ze gestolen wagens maanden en nog langer konden stallen. De Bende had dat ook. De wapens en onderdelen die in Ronquières gevonden werden, waren gemanipuleerd met technieken die in het Mendez-onderzoek ook werden vastgesteld. De koppen van de slagpinnen werden veranderd, de identificatienummers weggevijld of -gehamerd, de merken onleesbaar gemaakt, veren doorgeknipt om de identiteit van de wapens ontraceerbaar te maken...
(Geens)