11

Ik geloof ook niet in het grote complot. Luc paard haalde het ook al een paar keer aan. Als je enig resultaat wil halen (wat nog moet blijken) moet je de feiten gepleegd door -wat wij gemakkelijkshalve de Bende van Nijvel noemen- separeren. De bende van Nijvel bestaat niet ... Onderaan beginnen (bij de criminelen) is bijna onoverkomelijk. Hilde Geens beschreef het in haar boek beter als ik het kan uitleggen :

"Mijn eerste idee was om me te concentreren op de manipulatie van het onderzoek. Daar stapte ik van af. Met die manipulatie strandde ik in de zogenaamde randaffaires, een reeks onopgehelderde misdaden uit de jaren 80 die aan de bendetrein werden vastgehaakt. Dat was niet de bedoeling.

Precies!

13

Vergeet de piste CIA en andere. De overvallen zijn een Belgische aangelegenheid. Zoals de CCC destijds. Wat evenwel kan is dat er bijv. Franse misdadigers zijn aangesproken om mee een overval te doen. Dat zie je ook bij de Kasteelmoord waar ze een terminale Hollander hebben ingehuurd om feiten te plegen. Zie bv. de overval op Dekaise en Temse los van de Colruyt-Delhaize overvallen waar het om direct geldgewin ging. Manipulatie/chantage vind je bij de politiek, justitie en ordediensten.

14

Beste forumleden, we zijn weer een jaartje verder na allerlei openbaringen. Wat begon bij Bonkoffsky werd gevolgd door het spoor JP Adam met ontboezemingen over de moord op Michel Piro, de gebr. Sliman en Pierre M, de fruithandelaar uit Hoeilaart met zijn magazijn, de man van de SV die zijn familie verwittigde, de ex WNP’er die Libert beschuldigde, de assistent duiker van Ronquières en waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar in de vlugte. Onwetend of deze sporen nog door M. Michel uitgeplozen worden durf ik te stellen dat het game over is. De boeken toe. De missing links waarover ik vorig jaar schreef werden alleen maar groter; denk bijv. aan het overlijden van JP Dauphin.

Nu wil ik jullie alleszins niet ontmoedigen met jullie zoektocht naar allerlei wist-je-datjes van crimineel België in de ‘Loden jaren’ maar het brengt geen aarde aan de dijk. Allerlei liaisons zoeken tussen criminelen is misschien een interessante bezigheid maar uiteindelijk bewijs je er niets mee. Dit jaar werd het Bende van Nijvel-verhaal verder gecommercialiseerd door menig boek en film maar uiteindelijk was het meer van hetzelfde. De ballistische gegevens blijken nog steeds in trek bij menig amateur-speurder maar daar zet ik toch grote vraagtekens bij daar m.i. verschillende dadergroepen gebruik maakten van eenzelfde wapenarsenaal; dus hier loop je sowieso verloren in een doodlopende straat. Rest er ons dan niets meer ? Jawel een minieme kans en dan denk ik terug aan een profiler zoals Danièle Zucker. Het zou niet onverstandig zijn om het criminele milieu uit de jaren 70/80 te karakteriseren want bij mij brandt nog steeds het gevoel dat er niet zoveel mensen rondlopen die (al dan niet onder invloed) te vinden zijn om ongebreideld kinderen en volwassenen neer te maaien. Zoveel kandidaten denk ik niet dat je daar voor gaat vinden, gezien de verstrekkende gevolgen. Een bankovervaller, een autodief, een inbreker e.d. ga je daar niet warm voor krijgen.

De vraag is dus; welke diepe persoonlijkheid schuilt er achter deze/gene crimineel. Denk daarbij aan pedofilie. Je hebt wellicht vele mannen die er geld mee trachten te verdienen maar je hebt maar één Dutroux, één Fourniret of één Ronald Janssen. De personen die dit aankunnen hebben geen enkele vorm van empathie. In het dossier-Bende van Nijvel (een bende die nooit heeft bestaan trouwens) zou je eventueel kunnen denken aan een Eric Lammers, een Christian Elnikoff, een resem Franse huurlingen … maar niet aan een Bouhouche/de Staerke/Beijer/Bultot. Ik denk niet dat zij ooit aan de moorddadige acties hebben deelgenomen. Het zou natuurlijk kunnen dat ik me schromelijk vergis.

15

zeno, inderdaad, wie is erin staat om kinderen zonder enige scrupules neer te knallen in close combat, terwijl men ze aankijkt. Dat is de kernvraag. Wat is wat ik opgelost wil zien.

Een bommenplaatser kan afstand nemen van de locatie en de slachtoffers. Hij hoeft ze niet aan te kijken. Dat is een ander soort terrorist. Wat ik trouwens ook afkeur, laat me dat duidelijk maken. Maar wat in Aalst gebeurd is, is waar we het antwoord willen op weten.

Ik zie 2 mogelijke pistes. 2 mogelijke kampen waar de bron van dit feit moet gezocht worden. Het antwoord zit in de eeuwige strijd tussen die 2 kampen.

16

Bert, bedoel je met "eeuwige strijd tussen die 2 kampen", twee internationale kampen?

zeno wrote:

In het dossier Bende van Nijvel (een bende die nooit heeft bestaan trouwens) zou je eventueel kunnen denken aan een Eric Lammers, een Christian Elnikoff, een resem Franse huurlingen …  maar niet aan een Bouhouche/de Staerke/Beijer/Bultot.  Ik denk niet dat zij ooit aan de moorddadige acties hebben deelgenomen.  Het zou natuurlijk kunnen dat ik me schromelijk vergis.

Een aantal opmerkingen:

  1. Ik geloof in vooruitgang en dat we nog een deel kunnen ophelderen, maar dan enkel als we volop gaan shinen op de hypothese en dader die nog steeds het meest waarschijnlijk is; de (al dan niet overleden) boomkapper/konijnen- en hondenfokker en zijn toenmalige entourage

  2. Psychologische profielen opstellen heb ik hier al meermaals op gewezen; zeker een meerwaarde.

  3. Ik deel je mening over Elnikoff, naar alle bronnen die ik heb gelezen de meest gewelddadige en meedogenloze schurk in dit dossier (voor zover we zicht hebben op wat er vanbinnen omgaat in iemand).

  4. Ik deel je mening niet over Bouhouche en consoorten; het is niet omdat ze de feiten niet met eigen hand hebben gepleegd dat ze niet de opdrachtgevers kunnen zijn. Hoeveel mensen zijn er in staat om met hun eigen handen kinderen te vermoorden? Niet veel. Hoeveel mensen hebben er geen probleem mee om kinderen te laten sterven om het bekomen van hogere doelen? Vul zelf maar in.

  5. Bruno Van Deuren is voor zover we weten de enige waarvan we 99,9% zeker weten dat hij bij minstens één uitvoering aanwezig was. Vreemd is wel dat hij weinig te linken valt met feiten gepleegd in '85. Meer informatie rond dit figuur is altijd interessant, alsook rond zijn verdachte dood.

  6. Robotfoto's zijn niet altijd betrouwbaar, maar de overeenkomst tussen enkele unieke gelaatstrekken van Dalem en de overeenkomsten met The Killer zijn in die mate beangstigend dat hij een piste moet worden die meer verheldering verdiend. Ook qua 'profile' zitten we hier in de buurt van types als Elnikoff. Neem daarbij de gelijkenissen van Habran met 'de oude' en de verhalen en linken met Delhaize chantage en je hebt alle reden om echt eens alles op Habran te zetten. Loont het niet dan kan je meteen een belangrijke verdachte/bende uitsluiten.

  7. Wat we weten over de 'taal' van de daders is een zeer interessant topic en moet steeds in het achterhoofd worden gehouden telkens we over nieuwe gegevens beschikken.

18

Spectator Of Life wrote:

Ik deel je mening niet over Bouhouche en consoorten; het is niet omdat ze de feiten niet met eigen hand hebben gepleegd dat ze niet de opdrachtgevers kunnen zijn. Hoeveel mensen zijn er in staat om met hun eigen handen kinderen te vermoorden? Niet veel. Hoeveel mensen hebben er geen probleem mee om kinderen te laten sterven om het bekomen van hogere doelen? Vul zelf maar in.

Idd ze kunnen opdrachtgevers zijn maar het zijn toch de uitvoerders zelf die in staat moeten zijn om met een grijns op hun gezicht een kind dodelijk te verminken.  Zoveel van die mannen kunnen er m.i. niet rondlopen.

19

Toch wel, zeno! Verdiep je eens grondig in de X-dossiers en de slachtoffertjes!

zeno wrote:

Beste forumleden, we zijn weer een jaartje verder na allerlei openbaringen.  Wat begon bij Bonkoffsky werd gevolgd door het spoor JP Adam met ontboezemingen over de moord op Michel Piro, de gebr. Sliman en Pierre M, de fruithandelaar uit Hoeilaart met zijn magazijn, de man van de SV die zijn familie verwittigde, de ex WNP’er die Libert beschuldigde, de assistent duiker van Ronquières en waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar in de vlugte.  Onwetend of deze sporen nog door M. Michel uitgeplozen worden durf ik te stellen dat het game over is.  De boeken toe.  De missing links waarover ik vorig jaar schreef werden alleen maar groter; denk bijv. aan het overlijden van JP Dauphin.  Nu wil ik jullie alleszins niet ontmoedigen met jullie zoektocht naar allerlei wist-je-datjes van crimineel België in de ‘Loden jaren’ maar het brengt geen aarde aan de dijk.  Allerlei liaisons zoeken tussen criminelen is misschien een interessante bezigheid maar uiteindelijk bewijs je er niets mee.  Dit jaar werd het Bende van Nijvel-verhaal verder gecommercialiseerd door menig boek en film maar uiteindelijk was het meer van hetzelfde.  De ballistische gegevens blijken nog steeds in trek bij menig amateur-speurder maar daar zet ik toch grote vraagtekens bij daar m.i. verschillende dadergroepen gebruik maakten van eenzelfde wapenarsenaal; dus hier loop je zowieso verloren in een doodlopende straat.  Rest er ons dan niets meer ? Jawel een minieme kans en dan denk ik terug aan een profiler zoals Danièle Zucker.  Het zou niet onverstandig zijn om het criminele milieu uit de jaren 70/80 te karakteriseren want bij mij brandt nog steeds het gevoel dat er niet zoveel mensen rondlopen die (al dan niet onder invloed) te vinden zijn om ongebreideld kinderen en volwassenen neer te maaien.  Zoveel kandidaten denk ik niet dat je daar voor gaat vinden, gezien de verstrekkende gevolgen.  Een bankovervaller, een autodief, een inbreker e.d. ga je daar niet warm voor krijgen.  De vraag is dus; welke diepe persoonlijkheid schuilt er achter deze/gene crimineel.  Denk daarbij aan pedofilie.  Je hebt wellicht vele mannen die er geld mee trachten te verdienen maar je hebt maar één Dutroux, één Fourniret of één Ronald Janssen.  De personen die dit aankunnen hebben geen enkele vorm van empathie.  In het dossier Bende van Nijvel (een bende die nooit heeft bestaan trouwens) zou je eventueel kunnen denken aan een Eric Lammers, een Christian Elnikoff, een resem Franse huurlingen …  maar niet aan een Bouhouche/de Staerke/Beijer/Bultot.  Ik denk niet dat zij ooit aan de moorddadige acties hebben deelgenomen.  Het zou natuurlijk kunnen dat ik me schromelijk vergis.Hier kan ik me heel goed in vinden! In deze post bedoel ik!!
En ja het zou ook zo maar veel minder "georganiseerd " kunnen zijn. Immers zowel voor het " aanklagen/te kijk zetten van de ordediensten /de grote ruk naar rechts/de chantage van deze en gene/corrupte politici en bedrijven zijn er zoveel meer mogelijkheden die rechtstreeks de aangesproken personen treffen en effectiever zijn dan moorden bij warenhuisovervallen!

En verder:het betrekken van mensen-wapen-drugsmokkel/buitenlandse veiligheidsdiensten (CIA/mossad/etc) en verschillende groepen huurlingen (van het Franse legioen tot koreastrijders en andere oorlogs/coupplegers-veteranen en oudgedienden van Degrelle/ VMO etc en het zodanig plannen van afrekeningen (mensen lokken naar parkings/tankstations etc) kost ongelofelijk veel energie en geld en tijd dat dit zogoed als helemaal uitgesloten kan worden! Overigens wanneer zovele mensen van divers pluimage en met verschillende belangen met elkaar georganiseerd moeten " werken " en overleggen en plannen dan is de kans heel erg groot dat er op een bepaald moment toch een kink in de kabel komt en er eentje of meer gaan praten/klikken enzoverder. Het geheimhouden van zo een organisatie vergt een uitermate verregaande discipline van iedere betrokkene!! En daar kunnen we toch gerust ernstig aan twijfelen. Bende-oorlogen en misnoegde verklikkers of "bekeerlingen" of iemand die doorslaat door de grote druk etc; zouden niet uitgesloten zijn en zouden allicht wel de organisatie blootleggen.

Dat de RIJKSWACHT en andere ordediensten effectief als organisatie zou betrokken zijn...en daders beschermen en vrij door het hele land zouden laten razen in hun gestolen bolides en zwarte golfjes is ook een fabel. Immers dat zou betekenen dat elke afdeling in elke uithoek vh land dit zou moeten weten en er aan meewerken (zie de vrijgeleide pasjes van de WNP/het niet achtervolgen van overvallers op diverse plekken en het wegroepen van patrouilles etc) en zoiets bestaat echt niet in ons land gewoonweg omdat er teveel brigade-commandanten en andere leidinggevenden binnen de brigades...los van de duizenden RW'ers! zouden moeten op de hoogte zijn!
En zeker: er zijn rotte appels...maar dat kunnen er nooit zovelen zijn dat zij de gehele werking van de RW gaan betrekken bij de organisatie van een bende!!)

Idem dito voor de wereld vh gerecht! Een klokkenluider zou niet ontbreken! (doorheen al die tijd en de vele onderzoeksdaden etc)

EN verder: inderdaad zullen gewone overvallers en dieven zoveel mogelijk pogen geen (onnodig) geweld te gebruiken en zich het liefst zo snel uit de voeten maken zonder kleerscheuren!
Deze bende (of deze overvallers liever) namen heelwat risico's...en gruwelijker nog zij moordden alsof het niets is! Dit wijst op een vorm van ongekende en nooit eerder geziene "gekte" in ons land! Is het echter uitzonderlijk? Neen, in de geschiedenis van wereldwijd zijn er nog wel bendes zo moorddadig aan de gang geweest...vele eeuwen geleden al...en ja wie weet tot nu)
En nog veel erger: zij vermoordden ook kinderen! Dit maakt hen nog "gekker" en precies zoals zeno stelt "hiervan lopen er allicht niet zoveel rond"!

Dat er in het kader van de bende (of liever deze overvallers) ronkende verklaringen werden afgelegd door louche figuren en mogelijk moordenaars zoals de zelfuitgeroepen grote roerganger vd WNP en zelfs de grote BOB'ers (B&B) heeft nog niks anders aan het licht gebracht dan...ronkende verklaringen! En weet je ook dat duidt op enige vorm van gekte! En wel deze van hoogdunk/hoogmoed/narcisme en fantasie (walgelijke fantasie)

Dus: tot de dag van vandaag is er nog helemaal niks bewezen dat slaat op enige betrokkenheid van de hierboven aangehaalde schare van individuen en organisaties. Dat er niet eentje in al die tijd aan de alarmbel trok en de klok luidde is gewoon niet mogelijk en bang hoefde die niet te zijn want er zijn zeker genoeg instanties/politici/personen met invloed in dit landje die meteen steun zouden toezeggen (al was het maar om met een concurrent af te rekenen op die manier)

Dat het echter een aantal dolgedraaide gekken betrof/betreft staat als een paal boven water! Echt wel! Helaas is ook hiervan nog niets bewezen maar de modus operandi toont dit wel aan!! Dàt is het enige wat we kwasie met zekerheid kunnen stellen.

En inderdaad: zovelen lopen er hiervan toch echt niet rond! Althans niet diegene die werkelijk zo moorddadig te werk kunnen gaan!!!! En ook zullen er niet zovelen zijn die op een of andere manier enige steun aan zo een zotten verlenen!!

En zoals zeno stelt: game over en de boeken toe! Zoiets zal het zijn want de zolange tijd heeft nog helemaal niks aan het licht gebracht en dat zal allicht zo blijven! Helaas!!!