251

Ik ken dat verhaal niet Spectator. Heb je daar meer over?

252

Niemand durft het risico nemen wegens te gevaarlijk en de zichtbaarheid nul is. Als de auto’s daar liggen zouden ze op 60 meter diep liggen of meer. Je hebt speciale duikuitrusting nodig en je lucht is enorm rap op door de extreme diepte. Met gewone duikuitrusting kom je al snel in de problemen. Ook heb je boot nodig en meerdere gespecialiseerde duikers want alleen is het strikt verboden.

253

Ik zal u eind volgende week telefonisch contacteren, Kenza. Leo haalde een belangrijk punt aan. Opbouwend werken is de boodschap en wil zeker mijn medewerking verlenen daarin.

254

De auto's van de Bende van Nijvel liggen niet in de put naast de duikclub. Maar er is wel op de plaats waar ik vermoed massa's steenpuin gestort. Misschien daaronder. Dan rest de grote put nog met het blauwe water. Naar het schijnt heel troebel water.

255

Nog steeds niet klaar met je gezeur over die put? Ga onderzoek doen of stop hier verder met je flauwekul!

256

De CWB gelooft niet dat de wagens er liggen. Dat wil zeggen dat er niets meer over te zeggen valt tenzij je zelf onderzoek wil doen. Je kan het hier nog voor de zoveelste keer herhalen, het heeft geen zin.

257

Django, uw bewering klopt helemaal niet. De vorige ploeg van de CWB had grote interesse en hadden nog meer argumenten dan wij om aan te nemen dat de putten geheimen hebben. Maar ze kregen blijkbaar geen toestemming om te gaan duiken.

Vetter je bent blijkbaar helderziend.

258

Kenza, ik ben geen helderziende maar een onderzoeker. En juist onderzoek is wat er in je hypothese ontbreekt. Wanneer ik zelf zo overtuigd zou zijn van het dumpen van de Golf in die put bij Lessines, had ik alles uit de kast getrokken om mijn stelling te bewijzen. Toestemming of niet. Maar waarom zo zeker hiervan? Zijn er geen andere mogelijkheden?

Bijvoorbeeld de al eerder genoemde Bedford. Kan het niet zijn dat de Golf op de Bedford geplaatst of gereden is en meegenomen om te verbergen voor later gebruik of demontage? Ik heb bewondering voor uw vasthoudendheid, maar constateer toch een overmatige graad van tunnelvisie!

259

Vetter, er zijn heel veel zaken die Lessines de moeite maken om eens grondig te gaan zoeken. Hoeveel zaken bij elkaar zijn geen toeval meer? Zoals ik al zei liggen de wagens niet in de put naast de duikclub. Ik had gedacht dat ze daar lagen. Er is wel op de plaats dat ik dacht een hele hoop puin gestort. Dan zou ik de grote put met het blauwe water eens onderzoeken. Maar dat water is enorm troebel en gevaarlijk om te duiken.

260

Zoals je zegt Kenza. Je dacht dat ze er lagen, maar dat was niet zo. Hoeveel had het gekost om dat te onderzoeken? Nog afgezien van de frustratie omdat er niets gevonden zou zijn? En nu wil je opnieuw een onderzoek bij/in een gevaarlijke plaats? Stel dat hier (waarschijnlijk) ook niets ligt en alleen omdat jij dat de moeite waard vindt? Wat een afgang, wat een desillusie.

Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Wat gaat Kenza doen?