41

Rosario Pulci wrote:

Blaine L. Reininger - Mystery And Confusion » YouTube

Ik had liever een foto (of filmpje smile) van Farkas hier zien verschijnen in plaats van een muziekclipje. wink

Non semper ea sunt quae videntur

42

hans wrote:

Gunfight at the O.K. Corral van Franky Laine! Komt uit de Western Film Gunfight at the O.K.Corral.

Als ik mij niet vergis zijn film en liedje uit de jaren '50, apart in dit op zich al aparte topic over muziek in de eighties. Hans/Elvis, op aangeven van Chris Bonkoffsky dus, probeer je ons iets te vertellen?

43

Zelfs de new beat hausse had een politiek tintje, hoe onwaarschijnlijk dat ook klinkt. Zo werd er uitgebreid gedweept met Belgische nationale symbolen – en niet alleen omdat platen die zich meteen presenteerden als van Belgische makelij sneller verkochten in buitenlandse platenwinkels. Het succes van new beat zorgde ook voor enige nationale trots, en tegelijk kon met het instituut België en haar traditionele clichés al eens goed gelachen worden. Zo verschenen new beat 12-inches die geen A- of B-kant hadden, maar wel een Flemish side en een Walloon Side, mét een leeuwtje en een haantje op de labels. Het weerspiegelde een periode waarin de jeugd vanaf 1988 meer en meer bevoegdheden zag overgaan naar de regio’s, na een donkere tijd van angst en dreiging, met de Bende van Nijvel, de CCC, de Koude Oorlog en de economische crisis. Vele adolescenten vervreemdden steeds meer van de politiek.

Bron: 'New beat is back (but dead)' | Rekto-Verso | Nr. 72 | juni - juli 2016

The Sound Of Belgium (Franse overdubs) » YouTube

Onschuldige ongewapende burgers afknallen voor een doel, wat denken ze wel. https://www.youtube.com/watch?v=_3Vynew5mrw

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

https://open.spotify.com/playlist/2fVSM … 50nvqOopQ6

Mooie lijst Django, maar ik denk dat ze toch eerder naar Franse chanson zullen geluisterd hebben wink

Of Italiaans als het maffiosi waren.

Speelde zonet op radio 1;
https://i.ibb.co/Js8vbGL/Schermafbeelding-2021-05-01-om-00-44-55.png

Madou - Ronquières

https://www.youtube.com/watch?v=G_55hx810e0

Ultravox - Mr X

https://youtu.be/op0HCQK-PDU

Dit nummer kenden ze maar al te goed, ze kregen er zelfs erecties van toen ze hun wagens prepareerden voor vertrek, en het geil van elkaars konten wreven. De sukkels geloofden in een hoger doel, een deprimerende strijd vóór hun vaderland. Ze waren de sletten van het genot van een ideaal die niet kon overleven op zichzelf.
Met hun broeken op hun enkels, likten ze den adelaar zijn vleugels af, want zij waren de helden, zij de uitverkorenen, zij de mannen... die Europa konden laten barsten uit zijn voegen. 

Door hun visies lieten ze hun harten insimineren vol haat. Hun verraderlijke sport was iets dat hen bond. Die halve mannen hielden van poeder, vooral het zwarte spul dan. Roland heeft er een paar gekend, pikkentrekkers zijn het, sterk in groep, zwak als mens. Ondertussen hebben de sletten het geluk gehad gezinnen te stichten, dochters en zonen op de wereld te kunnen zetten, kleinkinderen... !
Ze hebben wel een fout gemaakt, ok meerdere dan, ik ben akkoord maar da's iets voor later. Hun grootste fout was te denken dat den Adelaar altijd hun konten zou indekken. Idioter dan idioot waren ze wel! Oh hun kinderen, hun kleinkinderen,... Wat hebben ze hen aangedaan? Revenge is coming, en die spaart niemand.

... So the CIA decided they wanted Roland dead, that son of a bitch **** blew off Roland's head ....

... Now it's thirty years later but Roland still keeps up the fight...

Who needed to die and who didn't? That's not the real question...! The real question is: why dit "the needed" needed to die?

What did they do, some victimes...  that they needed to die?

Did the Braband Killers played a game?

Lies run sprints, but the truth runs marathons. ...

50

?