1

Topic: Zoersel: 17 April 1988

Vier dagen na de bloedige roofmoord in Antwerpen, op 17 april 1988, werd Louis Jambé (81) dood aangetroffen in zijn villa in Zoersel. De villa ligt vlakbij de afrit Zoersel van de snelweg Antwerpen-Eindhoven. (*) De man was afgemaakt met een schot in het hoofd.

De daders van deze moord waren Jean-Claude Vits, Eric Lammers en Alain Peeters.

(*) Vermoedelijk in de omgeving van deze op- en afrit » Google Maps

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Zoersel: 17 April 1988

Bejaarde vermoord in Zoersel

De zoon van de 81-jarige Louis Jambé deed zondagmiddag rond 13 uur een gruwelijke ontdekking. Toen hij zijn vader kwam halen in diens woning op de Pulderbossteenweg 7 in Zoersel vond hij de hoogbejaarde man badend in het bloed. Hij was door het hoofd geschoten.

Louis Jambé woonde sedert de dood van zijn vrouw, ruim vijf jaar geleden, alleen in het Torenhof op de Pulderbossteenweg 7 in Zoersel. De villa met daarrond een grote tuin staat op een paar honderd meter van de autoweg E34 naar Eindhoven en vlak bij de grens met Pulderbos. Louis Jambé was nog heel kras voor zijn leeftijd. Zaterdag kroop hij nog zelf in zijn dakgoot om droge bladeren te verwijderen. De buren dachten dan ook eerst aan een ongeval, toen ze zondagmiddag de hulpdiensten voor zijn deur zagen staan. De waarheid was echter veel gruwelijker.

Doodgeschoten

Zondag zou Louis Jambé samen met zijn zoon naar een communiefeest gaan. Toen hij op het afgesproken uur niet kwam opdagen werd de zoon ongerust, en begaf zich rond 13u naar het huis van zijn vader. Daar wachtte hem een gruwelijk schouwspel. Hij vond zijn vader badend in het bloed. De bejaarde man was vermoord, hoogstwaarschijnlijk met een schot door het hoofd. In de buurt van het lijk werd een kogelhuls teruggevonden. Het slachtoffer heeft waarschijnlijk nog geprobeerd iemand te verwittigen, want ook de hoorn van de telefoon hing vol bloed.

Louis Jambé, een voormalige bakker uit het Brusselse, had eigenlijk weinig contact met zijn buren. Hij leefde vrij eenzaam op zijn goed onderhouden "hof". Als het toch tot een gesprek kwam, vertelde hij over zijn hobby. Hij schilderde. Zaterdagmiddag hebben de buren hem het laatste gezien. De moordenaar sloeg dus toe tussen zaterdagmiddag en zondagmiddag. Het juiste tijdstip van de moord kan pas bepaald worden na de lijkschouwing, die zal plaatsvinden in het Schoonselhof te Antwerpen.

Geen inbraak

Er zijn geen sporen van inbraak, wat erop kan wijzen dat de moordenaar aangebeld heeft, en dat Louis Jambé hem binnengelaten heeft. De bejaarde man was nochtans zeer voorzichtig. Hij had een elektrisch sluitsysteem laten aanbrengen op zijn inrijpoort.

Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen over een eventuele dader. De buren hebben niets verdachts gehoord of gezien. Alles zou wel wijzen in de richting van ene roofmoord, maar over de buit is nog niets bekend. Die zou aanzienlijk kunnen zijn, want het was algemeen bekend dat het slachtoffer welstellend was.

Het parket van Antwerpen kwam in de late namiddag ter plaatse, en het onderzoek wordt geleid door onderzoeksrechter Verhaege.

Bron: Gazet van Antwerpen | 18 April 1988

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube